Quantcast
Kvadrat

Kvadrat: Το φημισμένο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στην Αγγλία

Οι εικόνες του Βρετανού φωτογράφου Alastair Philip Wiper – ειδικού στις φωτογραφίες βιομηχανικών κτιρίων – αποκαλύπτουν μία από τις εγκαταστάσεις του κορυφαίου κατασκευαστή ποιοτικής κλωστοϋφαντουργίας Kvadrat. Ο Wiper επισκέφθηκε το εργοστάσιο Wooltex στο Yorkshire (ένα από τα πολλά εξειδικευμένα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας σε όλη την Ευρώπη), όπου ο Kvadrat έχει επενδύσει. Στόχος του ήταν να δείξει την πολύπλοκη διαδικασία, που καταλήγει στην παραγωγή ακριβών προϊόντων.

Ο Wiper φωτογράφησε επίσης, την αποθήκη Kvadrat στο Ebletoft, στη Δανία, όπου τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα αποστέλλονται, όταν έχουν ολοκληρωθεί. Οι φωτογραφίες του δείχνουν πολύχρωμες κλωστές να επεξεργάζονται μέσω πολύπλοκων συσκευών ύφανσης, φαινομενικά ατελείωτου μήκους υφάσματα που ετοιμάζονται προς παράδοση και στοίβες από μαλακά κατάλοιπα.

Σύμφωνα με τον Wiper, η δανική μάρκα πάντα παρήγαγε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αγόρασε, όμως, το 49% της Wooltex το 2011, καθώς η εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου πάλεψε για να ανταγωνιστεί με φθηνότερους κατασκευαστές σε άλλες χώρες. Σήμερα, η Wooltex ανθεί και πάλι.

Το Kvadrat είναι γνωστό για τις συνεργασίες του με μερικούς από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Raf Simons, Ronan και Erwan Bouroullec, Doshi Levien και Richard Hutten.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR