Quantcast
cocktail

Ανακάλυψε το Cocktail Crafting πίσω από το bar

Γράφει η Φένια Ζάννη

Άραγε πόσες ιστορίες χωράνε πίσω από τις γευστικές νότες του κλασικού και αγαπημένου σου cocktail;

Negroni, Americano ή ένα πορφυρό aperitivo με tonic. Άραγε πόσες ιστορίες χωράνε πίσω από το κλασικό και αγαπημένο σου cocktail; Βράδια που συνοδεύτηκαν από έντονες γευστικές νότες στον ουρανίσκο, λίγο μετά τη μεταφορά του cocktail από το shaker με τον χαρακτηριστικό ήχο, στο ψηλό, κομψό ποτήρι ή στο χαμηλό, σοφιστικέ. Μήπως τελικά κρύβεται μια ολόκληρη κουλτούρα πίσω από το cocktail;

Η απάντηση είναι σίγουρα καταφατική. Αρκεί να ανατρέξουμε στα «γρανάζια» δημιουργίας της κουλτούρας αυτής. Το shaker ενός bartender περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τα συνηθισμένα συστατικά ενός cocktail. «Εσωκλείει» αναμνήσεις, εμπειρίες, αισθήσεις, γνώση, που μεταδίδονται σε κάθε ποτήρι. Γι’ αυτό και το κάθε cocktail έχει το δικό του χαρακτήρα.

Και επειδή μέσα από κάθε cocktail διηγείται και μία ιστορία, είτε γλυκιά είτε πικρή, το Campari Red Book of Style έρχεται να αποδείξει πως πάντα η ιστορία αυτή έχει στυλ. Λάτρεις της υψηλής αισθητικής, των cocktails και του παρασκηνίου τους, καλούνται να ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως τις διηγήθηκαν παγκοσμίως οι ειδικοί. Έχοντας νωρίτερα κάνει μια ξενάγηση στον κόσμο της μόδας, τώρα το Campari καλεί τον κόσμο να γνωρίσει την τέχνη του cocktail crafting, ιδωμένη από τη διεθνή πλευρά της.

Από τα trends στη bar σκηνή και την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε cocktail, το Campari Red Book of Style μας ταξιδεύει. 12 χώρες, 12 cocktails, 12 ιστορίες, ένα μοναδικό συστατικό: το CAMPARI. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας του Campari, Red Diaries, bartenders από όλο τον κόσμο δημιούργησαν το δικό τους CAMPARI cocktail, παρουσιάζοντας την ιστορία που κρύβεται πίσω από το καθένα. Άλλωστε κάθε cocktail κρύβει μια μοναδική ιστορία, μία ιστορία με στυλ.

Κάπου μέσα στην ανακάλυψη της κουλτούρας των cocktails, συνειδητοποιεί κανείς πως πλέον τα cocktail bars έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά από εκείνα των παλαιότερων εποχών. Το ίδιο συμβαίνει και με τους bartenders. Η ιστορία του cocktail εξελίσσεται αλλά εξελίσσεται φυσικά, με δίαυλο επικοινωνίας της τους επαγγελματίες του κλάδου. Με ενδιαφέροντα άρθρα λοιπόν, το Campari Red Book of Style αναλύει και αυτήν την περίπτωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι bartenders έχουν αναχθεί πια σε “bartellers”. Μεταξύ άλλων, «ξεφυλλίζοντας» ηλεκτρονικά το Campari Red Book of Style συναντά κανείς την «Πικρή Πλευρά της Ζωής», τον bartender Γιάννη Σαμαρά να μιλά για το Campari αλλά και το βραβευμένο ηθοποιό Clive Owen να αποτίει φόρο τιμής σε μια ιστορία πάθους, μυστηρίου και στυλ…

Για περισσότερα σχετικά με τα cocktails, τις γεύσεις και την κουλτούρα τους, περιηγήσου στο website www.campariredbookofstyle.gr και θα τα ανακαλύψεις!

Απολαύστε υπεύθυνα.

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR