Quantcast

Überness: Vegan γεύσεις, νηστίσιμα πιάτα και παλιά αγαπημένα

Η pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη, μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη σερβίρει street food απ’ όλο τον κόσμο, σε ένα πρωτότυπο location. Κανείς δε φανταζόταν μέχρι πρόσφατα πως θα έτρωγε ζουμερά burgers, πικάντικες εντσιλάδες και τραγανά spring rolls μέσα στο «στομάχι» της πόλης, τη μεγαλύτερη αγορά της χώρας.  Εκεί, που ξεκινάνε νταλίκες για να μεταφέρουν τα πιο φρέσκα λαχανικά και φρούτα στις τέσσερις γωνιές της χώρας.

Το παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος με τους φθαρμένους τοίχους, οι λάμπες φθορίου των καφενείων, οι πλαστικές λευκές καρέκλες και οι σόμπες που καίνε κούτσουρα συνθέτουν ένα σουρεάλ “mad max” σκηνικό, απ’ αυτά που λατρεύει ο Βασίλης Καλλίδης. Η αισθητική της καντίνας της εθνικής οδού μπλέκεται με σύμβολα από πανηγύρια της επαρχίας, τα λαϊκά παζάρια με μπόλικη τσίκνα και ένα παράλληλο, άγνωστο πρόσωπο μιας άλλης Αθήνας που παραμένει άγνωστο. Το ιδανικό σκηνικό για να ξεδιπλώσει την έμπνευσή του, τις ιδέες που φέρνει πίσω,  από τα ταξίδια του σ’ όλο τον κόσμο.


Για την περίοδο της Σαρακοστής η κουζίνα του Überness σερβίρει vegan και νηστίσιμα πιάτα όπως βελουτέ κολοκύθας, για όσο κρατήσουν ακόμα τα κρύα, τραγανά spring rolls με γέμιση samosas από πατάτα, ginger και αρακά και στο πλάι πικάντικη chilli sauce. Το  τεράστιο burger που σερβίρεται σε νηστίσιμο brioche, μόνο για σαράντα μέρες, είναι γεμισμένο με χειροποίητα φαλάφελ από ελληνικά ρεβύθια που μοσχοβολάνε κύμινο και κόλιανδρο, δροσερή ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί kimchi και μια πλούσια σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι. Τις τελευταίες μέρες της νηστείας στο μενού θα προσθέτουν τηγανητά φρέσκα καλαμάρια σε τραγανή κρούστα με vegan μαγιονέζα σκόρδου και σουβλάκια από γαρίδες πασπαλισμένες με κορεάτικα μπαχαρικά.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου, το Überness «μπαίνει» σε κούτες και στη θέση του θα βρείτε, για μια μόνο μέρα, μια pop up ταβέρνα. Η αυλή γεμίζει τραπέζια, οι σερβιτόροι παίρνουν παραγγελίες και η dj παίζει Μαίρη Λίντα, Μαρινέλα και τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Το μενού κάτω από τα σημαιάκια περιλαμβάνει: ψωμί ζυμωτό και ελιές, σαλάτα με μαρούλι, κρεμμυδάκι κι άνηθο, ταραμοσαλάτα, ρεβυθοκεφτέδες και για κύριο πιάτο μπακαλιάρο τηγανητό σε κουρκούτι από Σουρωτή κι αλεύρι από πετρόμυλο και σκορδαλιά είτε με ψωμί είτε πατατάτη. Για γλυκό προσφέρεται πλούσια σοκολατόπιτα με παγωτό κρέμα.

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Κάθε Σάββατο και Κυριακή παιδαγωγός αναλαμβάνει την απασχόληση των παιδιών. Η γωνιά του μαγαζιού, δίπλα στην είσοδο μετατρέπεται σε χώρο δημιουργικής απασχόλησης. Μικρές καρέκλες, κηρομπογιές και μαρκαδόροι, τέμπερες μπλοκ ζωγραφικής, πινέλα και διάφορα παιχνίδια δημιουργούν μια ευχάριστη εστία κεφιού όπου τα παιδιά παίρνουν το χρόνο τους ξένοιαστα. Αρχή του καταστήματος είναι πως τα παιδιά πρέπει να είναι ελεύθερα να εκφραστούν, όποτε ενισχύεται η καλλιτεχνική τους ελευθερία. Με ειδικούς μαρκαδόρους υγρής κιμωλίας ζωγραφίζουν στις τζαμαρίες ή σε κόλλες χαρτιού και στη συνέχεια μαζί με την παιδαγωγό στήνουν μια μικρή έκθεση.

Οι γονείς μπορούν να παραγγείλουν κεφτεδάκια, από φρέσκο 100% μοσχαρίσιο κιμά άριστης ποιότητας και φρέσκιες πατάτες τηγανητές , το ιδανικό παιδικό γεύμα! Ακόμα, υπάρχει επιλογή για burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι ή φρεσκοπαναρισμένο στήθος κοτόπουλου.
Το καλοκαίρι η τεράστια οριοθετημένη αυλή του Überness θυμίζει το παιχνίδι στις αλάνες, που έχουν χαθεί. Οι γονείς απολαμβάνουν το γεύμα ή δείπνο τους αφήνοντας τα παιδιά να τρέξουν και να παίξουν ελεύθερα παράλληλα με τις δραστηριότητες απασχόλησης.

Κατόπιν συνεννόησης ο σεφ και η ομάδα του, ετοιμάζουν ειδικό μενού για παιδικά πάρτυ, τούρτα, καλούν ξυλοπόδαρους ή κλόουν και η παιδαγωγός να αναλάβει μια ξενάγηση των παιδιών, με ή χωρίς τη συνοδεία των γονέων, μέσα σε συνεργαζόμενα μανάβικα της Κεντρικής Λαχαναγοράς για ένα μίνι κυνήγι θησαυρού!

Η πρόσβαση είναι εύκολη απ’ όλες τις πλευρές της πόλης μέσω Εθνικής ή από την Πειραιώς. Το δωρεάν πάρκινγκ χωράει αμέτρητα αυτοκίνητα και το τηλέφωνο για κρατήσεις, για το μεσημέρι, είναι 210 4816320. Το Überness παραμένει ανοιχτό Τετάρτη – Παρασκευή, 19:00 – 01:00 και σαββατοκύριακο 13:00 – 01:00. Περισσότερες πληροφορίες στο uberness.org

A. Τζων Κέννεντυ 1, Αγ. Ιωάννης Ρέντης 18233
Τ. 2104816320

More Stories
cq5dam.web.1280.1280 (5)
Miu Miu x Church’s
DIDÉE.GR