Quantcast
Thalassa

THALASSA © // Thomas Tournavitis ART EXHIBITION στο Pirée

Η THALASSA © επιστρέφει στον φυσικό προορισμό της, το λιμάνι του Πειραιά, από τις 10 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου, στο Pirée.

Χρειάζονται νέα μάτια, ώστε να έρθουμε πιο κοντά να διαβάσουμε το έργο του Θωμά Τουρναβίτη. H σειρά του THALASSA © αποκαλύπτει την εντύπωση που δίνει το χρώμα περιβαλλόμενο από ηλιακό φώς. Πρόσωπα μέσα σε ένα πρόσωπο. Στιγμές μέσα στη στιγμή, τόποι μέσα στον τόπο. Επιλεγμένες τροχιές και σημεία της γραφής, συνθέτουν πορτρέτα που αρνούνται τη στατική. Ένα Λαογραφικό περιβάλλον αναπτύσσεται μέσα από τον άνθρωπο και τη θάλασσα. Μια σύγχρονη Ελληνιστική άποψη για το πορτρέτο σε έναν κόσμο της κίνησης.

THALASSA © // Thomas Tournavitis ART EXHIBITION

Pirée, Κάστορος 78, Πειραιάς
Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 10/3/17 – 9/4/17
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook event

Λίγα λόγια για το Θωμά Τουρναβίτη

Ο Θωμάς Τουρναβίτης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Φοίτησε στο εργαστήρι του γλύπτη Νίκου Στέφου (1997-1999). Αποφοίτησε το 2005 από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ντέρμπι (Ηνωμένο Βασίλειο) με BA in FINE ARTS (DP) και με μεταπτυχιακές σπουδές σε αντίστοιχη σχολή Philharmonie στο Βερολίνο (Γερμανία 2006). Εργάστηκε ως καθηγητής σημειολογίας στο Τμήμα Φωτογραφίας του Δ. ΙΕΚ Βόλου, ως δάσκαλος καλλιτεχνικών σε ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά της πόλης του Βόλου (2008-2010). Στο Ιστορικό του έχει πάνω από 15 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε περισσότερες από 30 ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μονπελιέ, Αθήνα, Ζάγκρεμπ, Μπρατισλάβα, Λευκωσία, Σαράγεβο, κ.α. Μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται στο Ατελιέ του στον Πειραιά.

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR