Quantcast

Έφυγε από τη ζωή στα 29 του ο αμφιλεγόμενος φωτογράφος Ren Hang

Πριν από λίγες μέρες, ο διακεκριμένος φωτογράφος Ren Hang, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 29 ετών. Ο καλλιτέχνης με έδρα του το Πεκίνο, είναι ευρέως αναγνωρισμένος για τα γυμνά και τολμηρά πορτραίτα του, τόσο γυναικείων, όσο και ανδρικών φιγούρων. Πιο συγκεκριμένα, ο Hang είχε την ικανότητα «να “τακτοποιεί” τα γυμνά άκρα των φίλων του στο hide and seek έργο του», όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος της Klein Sun Gallery. Συνεχίζει λέγοντας ότι «Διαχωρίζοντας τις εικόνες του αστικού και αγροτικού περιβάλλοντος, ο Hang δημιουργούσε μια αλληγορία για τις ολοένα και πιο κοινωνικά βολεμένες μάζες του σήμερα».

Στο ίδιο πνεύμα με τον Ai Weiwei, ο νεαρός φωτογράφος κατάφερε να δημιουργήσει μια ιστορική καριέρα παρά τις πολυάριθμες λογοκρισίες από την κινεζική κυβέρνηση. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα πως τον περασμένο Μάρτιο, η γκαλερί Klein Sun πραγματοποίησε μια ατομική έκθεση για τον Ren Hang, με τίτλο “Athens Love”. Επρόκειτο για μια συλλογή από εικόνες που λήφθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα, κατά την περίοδο των capital controls.

Ας ανατρέξουμε όμως και δύο χρόνια πριν, τότε που ο Ren Hang είχε παρουσιάσει τη φωτογραφική δουλειά του στην Atopos cvc. Η συλλογή φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα για τρεις περίπου μήνες και αποτέλεσε την πρώτη ατομική έκθεση του Κινέζου καλλιτέχνη στη χώρα.

Λεπτομέρειες γύρω από το θάνατο του Hang δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Όπως όμως αναφέρθηκε στην ολλανδική εφημερίδα De Morgen, ο καλλιτέχνης μπορεί και να αυτοκτόνησε, έπειτα από μακροχρόνια περίοδο κατάθλιψης.

 

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR