Quantcast
δάσους

Απανθρακωμένη επένδυση για ένα σπίτι στη μέση του δάσους

Περιτριγυρισμένο από πάνω από 10 στρέμματα δάσους, το Tinkerbox House εστίασε το σχεδιασμό του στα χόμπι του ιδιοκτήτη του. Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατασκευή ενός ευρύχωρου γκαράζ, αρκετά μεγάλου για την αποθήκευση και κάποια ενδεχόμενη επισκευή του αυτοκινήτου. Επιπλέον, στην κατοικία δημιουργήθηκε ένα κελάρι κρασιού όπως επίσης και ένα workshop για την κατασκευή επίπλων. Η είσοδος γίνεται και από τους δύο του ορόφους. Επάνω βρίσκεται ένας ανοιχτός χώρος καθιστικού, που αποτελείται από την κουζίνα, το σαλόνι και την τραπεζαρία και εκτείνεται σε μια σκεπαστή βεράντα με υπαίθριο τζάκι και ψησταριά. Εξωτερικά, η ορθογώνια μορφή της κατοικίας αντιτίθεται στην πυκνή βλάστηση του περιβάλλοντος δάσους. Ολοκληρώνεται από μια απανθρακωμένη επένδυση κέδρου, που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την αρχαία ιαπωνική τεχνική “Shou sugi ban”.

Φωτογραφίες: Brad Feinknopf / Studio MM Architect