Quantcast

Star Serve: Το τέλειο σερβίρισμα draught μπύρας Heineken

Ο 1ος Εθνικός Τελικός Heineken Star Serve για την Ελλάδα θα διεξαχθεί στις 11/02/2017.

Είναι βράδυ καθημερινής, μόλις έχεις τελειώσει από τη δουλειά και έχεις ανάγκη να πιεις κάτι δροσιστικό και αναζωογονητικό. Βγαίνεις λοιπόν στο αγαπημένο σου bar και παραγγέλνεις την κλασική, διαχρονική, βαρελίσια Heineken. Όμως κάτι λείπει από τη draught σου, κάτι που την κάνει να μην ανταποκρίνεται στην ποιότητα της αγαπημένης σου «πράσινης». Οι χρυσές φυσαλίδες «σκάνε» γρήγορα και ο μεστός αφρός είναι λίγο περισσότερος απ’ ότι θα έπρεπε. Κάτι φταίει. Άλλωστε η Heineken μας έχει συνηθίσει σε μια premium ποιότητα που μετρά χρόνια – συγκεκριμένα 144 – μιας και συνοδεύει τα βράδια μας από το 1873.

Κι αν σου έλεγαν πως για την απώλεια της ποιότητας ευθύνεται ο τρόπος που έχει σερβιριστεί η μπύρα, θα το πίστευες; Κι όμως. Το σωστό σερβίρισμα προκειμένου να αγγίξει την τελειότητα, ακολουθεί μια ιεροτελεστία από συγκεκριμένα βήματα. Διότι αν η draught σερβιριστεί λανθασμένα, η απώλεια της ποιότητας είναι αναπόφευκτη. Ας μιλήσουμε και με ποσοστά. Πάνω από το 80% της βαρελίσιας μπύρας Heineken σερβίρεται με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του brand, με συνέπεια να ρίχνει σημαντικά τη συνολική ποιότητα.

Έτσι λοιπόν, η Heineken αποφάσισε να συνεχίσει να κακομαθαίνει το κοινό της με ένα πρόγραμμα, που σκοπό έχει να βελτιώσει την ποιότητα της draught. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρόγραμμα κατάρτισης Heineken Star Serve, που έχει να κάνει με το τελετουργικό κομμάτι της εκχύλισης draught μπύρας. Στόχος της, είναι να εκπαιδευτούν μέσω αυτού οι bartenders και σε επόμενο στάδιο να ενταχθούν στην κοινότητα Heineken Draught Perfect Serve, αποτελώντας έτσι συνώνυμο της τέλεια σερβιρισμένης βαρελίσιας μπύρας.

Το STAR SERVE, όπως ονομάστηκε, είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα ποιότητας της Heineken και υλοποιείται από εξειδικευμένους Draught Masters. Εκείνοι με τη σειρά τους, μεταδίδουν τις γνώσεις τους σε bartenders, έτσι ώστε να μπορέσουν να εκπαιδευτούν και να σερβίρουν με τον πιο σωστό τρόπο. Το μόνο που έχουν να κάνουν προκειμένου να φτάσουν στην τελειότητα του σερβιρίσματος, είναι να ακολουθήσουν τα πέντε βασικά βήματα που υποδεικνύονται. Και η μπύρα θα σερβίρεται στο ποτήρι μας χωρίς καμία απώλεια ποιότητας.

Τα πέντε αυτά βήματα είναι απλά, αλλά η σημασία τους είναι πολύ μεγάλη. Πιο συγκεκριμένα, οι bartenders θα πρέπει αρχικά να ξεπλένουν το ποτήρι της μπύρας, για καθαρό και αστραφτερό σερβίρισμα. Έπειτα, η σωστή εκχύλιση της μπύρας γίνεται κρατώντας το ποτήρι σε κλίση 45 μοιρών και ισιώνοντάς το σταδιακά. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο bartender απομακρύνει τον περιττό αφρό για την καλύτερη διατήρηση της φρεσκάδας της μπύρας. Ο έλεγχος της στάθμης αφρού και μπύρας συμβάλλει σημαντικά στην τελειότητα, ενώ η τελευταία του κίνηση είναι ματ: το σωστό σερβίρισμα της Heineken γίνεται με το κόκκινο αστέρι να τοποθετείται προς το μέρος μας και… cheers!

Η εκπαίδευση στον τρόπο του τέλειου σερβιρίσματος της Heineken Draught, έρχεται τώρα και στην Ελλάδα. Μάλιστα ο 1ος Εθνικός Τελικός Heineken Star Serve θα διεξαχθεί στις 11/02/2017, στα πλαίσια της έκθεσης HORECA. Στο χώρο του Metropolitan Expo, η Heineken θα επιδιώξει με τον τρόπο αυτό να εκπαιδεύσει και τους Έλληνες bartenders, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας στη βαρελίσια μπύρα. Και η Heineken θα σερβίρεται πια με την αμείωτη ποιότητα, που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του brand.

Απολαύστε Υπεύθυνα.

#starserve #heinekengr

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR