Quantcast
Riccardo Tisci

Οι καλύτερες στιγμές του εμβληματικού Riccardo Tisci που διαμόρφωσαν το χώρο της μόδας

O εμβληματικός σχεδιαστής Riccardo Tisci υπηρέτησε για 12 ολόκληρα χρόνια τον οίκο Givenchy, προκαλώντας αναστάτωση στο χώρο της μόδας με τις δημιουργίες και τις τολμηρές επιλογές του και καθιερώνοντας παγκόσμιες στυλιστικές τάσεις, που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία. Με αφορμή την αποχώρησή του από τον οίκο, αξίζει να γίνει αναφορά σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του ριζοσπαστικού σχεδιαστή, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα χρόνων.

Η κυκλοφορία της Givenchy Nightingale Bag
Στα τέλη του 2006, η τσάντα Nightengale έδωσε ένα μικρό στίγμα της καλλιτεχνικής ταυτότητας του Tisci, επηρεάζοντας ταυτόχρονα ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας, που έσπευσε να παράξει παρόμοια σχέδια.

 Graphic t-shirts και sweatshirts
Ο Tisci έφερε μια αίσθηση αστικού grittiness στον Givenchy από νωρίς, με t-shirts και φούτερ επενδυμένα από τολμηρά γραφικά σχέδια. Τα σχέδια αυτά σε σχετικά προσιτές τιμές, άρχισαν να παίρνουν θέση στην ντουλάπα πολλών διάσημων, ενώ δημιούργησαν ένα ευρύτερο κίνημα από ανταγωνιστικούς οίκους προς το luxe streetwear.

Fall/Winter 2009 Couture
Πέπλα και ντραπέ σιλουέτες, χρυσά κεντήματα, δερμάτινοι κορσέδες και τολμηρά αξεσουάρ προσώπου χαρακτηρίζουν αυτή τη συλλογή. Τα κομμάτια που φαίνονται να έχουν δεχθεί επιρροή από τη Μέση Ανατολή, παραπέμπουν σε στολές κάποιας πριγκίπισσας και σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας.

Spring/Summer 2010 Ad Campaign
Η καλοκαιρινή καμπάνια του 2010 φωτογραφήθηκε από τους Mert Alas και Marcus Piggott ενώ φιγουράρισαν διάσημα μοντέλα όπως οι Catherine McNeil, Joan Smalls, Malgosia Bela, Mariacarla Boscono και το πρώτο ανοικτά τρανσέξουαλ μοντέλο, Lea T.

Fall/Winter 2010 Couture
Η συλλογή υψηλής ραπτικής του 2010 έχει μακροχρόνια έφεση και επιρροή, για συλλογές που παρουσιάζονται μέχρι και σήμερα. Κεντήματα, διαφάνειες και χρυσές λεπτομέρειες κυριαρχούν.

Spring/Summer 2012 Couture
Στη συλλογή του 2012 τις εντυπώσεις κλέβουν περίτεχνα αξεσουάρ. Τεράστια σε μέγεθος, χαρακτηρίζονται από απίστευτες λεπτομέρειες. Τα τολμηρά αξεσουάρ προσώπου χρησιμοποιήθηκαν σε editorials από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας του πλανήτη.

Fall/Winter 2015 Ready-to-Wear
Παρά τα εξαιρετικά κομμάτια της συλλογής, και πάλι τα αξεσουάρ και το styling τραβούν τις εντυπώσεις στην κολεξιόν του 2015. Μια συλλογή με βικτωριανή επιρροή και σύνολα από βελούδο, δαντέλες και σιφόν, υπενθύμισαν στους λάτρεις της μόδας τις γραμμές του Tisci ως σχεδιαστή. Μόνο ο Tisci θα μπορούσε να συνδέσει τις βικτωριανές αναφορές με την κουλτούρα των συμμοριών της Λατινικής Αμερικής και το αποτέλεσμα να βγει τόσο κομψό.

Spring/Summer 2016 menswear show
Αυτή η συλλογή σηματοδοτεί την επιστροφή του σχεδιαστή στις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής. Μεταξύ των αρσενικών μοντέλων, στην πασαρέλα περπάτησαν και γυναίκες όπως η Lea T. και η Kendal Jenner.

Spring/Summer 2016 womenswear show στη Νέα Υόρκη τις 11 Σεπτεμβρίου
Η πιο πολυσυζητημένη πασαρέλα στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης ήταν αυτή η συλλογή, στην οποία παρουσιάστηκαν κομμάτια για την ανδρική και τη γυναικεία συλλογή.

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR