Quantcast

Ιάσονας Βενετσανόπουλος: There is another world, but it is inside this one

9 – 24 Φεβρουαρίου 2017
Επιμέλεια έκθεσης | Ματίνα Χαραλάμπη
The Image Gallery, Λ. Αμαλίας 36, Αθήνα

O  Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κτήριο που στεγάζεται η Image Gallery (Λ. Αμαλίας 36) γνωστό και ως «Μέγαρο Λυκιαρδόπουλου» και θα διαρκέσει από 9 έως 24 Φεβρουαρίου 2017. Πρόκειται για μια ιδιόρρυθμη σειρά 137 μικροσκοπικών σχεδίων με μελάνια σε χαρτί που συνθέτουν ένα παράλληλο, αλλόκοτο σύμπαν προσωπικών συμβόλων και μορφών, με κεντρικό άξονα το χιούμορ.

Όπως αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης: “Τα παράξενα όντα του Βενετσανόπουλου έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να συγχρωτίζονται, κρύβοντας πάντα μια μελαγχολική μοναχικότητα πίσω από το κωμικό τους προσωπείο. Είτε εμφανίζονται σε ομάδες, είτε ξετρυπώνουν μόνα μέσα από το χαρτί, κουβαλούν μια ξεχωριστή αφήγηση, μια ιστορία που σκόπιμα ο καλλιτέχνης αφήνει μετέωρη για να την συμπληρώσει ο ίδιος ο θεατής. Τα εικονογραφικά στοιχεία των σχεδίων για τον λόγο αυτό είναι πενιχρά. Περιορίζονται μόνο στις λεπτομέρειες εκείνες που είναι αρκετές για ναπυροδοτήσουν στη φαντασία ολόκληρα σενάρια, όμοια με τα στιχάκια haiku που η συνοπτικότητά τους τα καθιστά ανοιχτά σε ερμηνείες. Έτσι, κάθε έργο είναι και ένα απόσπασμα, σαν τις σελίδες ενός παραμυθιού που σκορπίστηκαν άτακτα στο χώρο.»

Σύντομο Βιογραφικό καλλιτέχνη

Ο Ιάσονας Βενετσανόπουλος γεννήθηκε το  1984 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Είναι εικαστικός, σκηνογράφος και performer, ενώ αποτελεί ενεργό μέλος της χοροθεατρικής ομάδας «Κινητήρας».

Στην προσπάθεια να ανακαλύψει την ταυτότητά του αλλά και να δημιουργήσει τη δική του εικαστική γλώσσα αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία. Έχει ζήσει μεταξύ άλλων χωρών στην Ινδονησία και την Ισπανία.

Η έκθεση που παρουσιάζεται είναι η δεύτερη ατομική του,ενώ έργα του βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές.

Πληροφορίες Έκθεσης

Εγκαίνια Έκθεσης | 9 Φεβρουαρίου 2017, 19:00(
Διάρκεια Έκθεσης | 10-24 Φεβρουαρίου 2017
Ωράριο Λειτουργίας | Τρίτη – Παρασκευή 16:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 -17:00, Κυριακή 12:00 – 16:00
Χώρος | The Image Gallery, Λ. Αμαλίας 36, Αθήνα, τηλ.: 2103230534

Σύνδεσμοι:
http://gallerytheimage.com/
http://iasonvenz.com/

More Stories
cq5dam.web.1280.1280 (5)
Miu Miu x Church’s
DIDÉE.GR