Quantcast
υποβρύχιο

To πρώτο υποβρύχιο μουσείο στα Κανάρια Νησιά

Μετά από χρόνια δουλειάς, ο Βρετανός καλλιτέχνης Jason Taylor ολοκλήρωσε το μνημειώδες υποβρύχιο έργο του «Atlantico Museo» στο Lanzarote, στην Ισπανία. Το μουσείο περιλαμβάνει περισσότερα από 300 γλυπτά, την εγκατάσταση 100 τόνων, 30 μέτρων μήκους τοίχο και έναν υποβρύχιο βοτανικό κήπο.

Μια συλλογή από 35 φιγούρες που περπατούν, καταλαμβάνει μήκος 30 μέτρων και ένας 4 μέτρων τοίχος εντυπωσιάζει. «Ο τοίχος έχει συμβολικό ρόλο, υπογραμίζοντας ότι οι έννοιες της ιδιοκτησίας και των εδαφών είναι άσχετες με το φυσικό κόσμο. Σε περιόδους αύξησης του πατριωτισμού και του προστατευτισμού, ο τοίχος έχει ως στόχο να μας υπενθυμίσει ότι δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε τους ωκεανούς μας, τον αέρα, το κλίμα ή τα άγρια ​​ζώα, όπως κάνουμε με τη γη και τα υπάρχοντά μας», δηλώνει ο καλλιτέχνης.

Σε κοντινή απόσταση, περισσότερα από 200 life-size γλυπτά όλων των ηλικιών συντελούν ένα μεγάλο κυκλικό σχηματισμό. Αυτή η εγκατάσταση δημιουργεί ένα πολύπλοκο ύφαλο για τα θαλάσσια είδη και χρησιμεύει ως σύμβολο που καταδεικνύει πως όλοι είμαστε αντικείμενα στην κίνηση και τη θέληση του ωκεανού.  Τέλος, μια σειρά αγαλμάτων ως επιχειρηματίες απολαμβάνουν μια υποβρύχια εγκατάσταση παιδικής χαράς. Στόχος είναι να αναδειχθεί «η ξεγνοιασιά και η αλαζονεία του επιχειρηματικού κόσμου προς τον φυσικό περιβάλλον», λέει ο καλλιτέχνης.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR