Quantcast
Carnegie Library

Το επόμενο flagship store της Apple θα ανοίξει στην ιστορική Carnegie Library

Στην τελευταία κίνηση της Apple να επεκτείνει την κυκλοφορία της και να επιδείξει έναν αυξανόμενο κατάλογο καινοτόμων προϊόντων, ο γίγαντας Cupertino πρόκειται να ανοίξει το επόμενο flagship κατάστημα στο ιστορικό Carnegie Library, στην πλατεία Mount Vernon στην Ουάσινγκτον, DC. Μεγάλες πιθανότητες και φήμες θέλουν το γραφείο Foster + Partners, με έδρα το Λονδίνο, να επιλέγεται ως τον αρχιτεκτονικό επικεφαλής του έργου, όπως άλλωστε είχε συμβεί στο Apple Campus 2, καθώς και σε αξιοσημείωτα καταστήματα λιανικής πώλησης της μάρκας στο Σαν Φρανσίσκο αλλά και το Λονδίνο.

Στην τελευταία κίνηση της Apple να επεκτείνει την κυκλοφορία της και να επιδείξει έναν αυξανόμενο κατάλογο καινοτόμων προϊόντων, το επόμενο flagship κατάστημα τοποθετείται στο ιστορικό Carnegie Library, στην Ουάσινγκτον DC.

Η Apple θα νοικιάζει μέρος του χώρου – έκτασης 63.000 τετραγωνικών ποδιών – για 10 χρόνια, παράλληλα με την Ιστορική Κοινότητα της Ουάσινγκτον. Επιπλέον, θα δώσει το αγοραίο ενοίκιο και 1 με 2 εκατομμύρια δολάρια παραπάνω για να καλυφθούν τυχόν απώλειες από την ανακαίνιση. «Εν μέσω ραγδαίων αλλαγών στην πόλη μας, είμαστε σίγουροι ο χώρος μπορεί να αποτελέσει ένα μείγμα και να αναβιώσει το παρελθόν, προσδίδοντας στο μέλλον του χώρου», δήλωσε ο Max Brown, πρόεδρος και Διοικητικός Σύμβουλος της Events D.C.

Το κτίριο είναι 113 χρόνων και μάλιστα βρίσκεται ανάμεσα σε μια λίστα με ιστορικά κτίρια, τα οποία η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone επέλεξε για να χτίσει τα περισσότερα και πιο πρόσφατα σημεία λιανικής πώλησης. Μεταξύ αυτών είναι και το Grand Central Terminal της Νέας Υόρκης όπως επίσης και το Apple Opéra Store στο Παρίσι, το οποίο στεγάζεται σε μια πρώην τράπεζα.

Φωτογραφία Εξωφύλλου: CGP GREY

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR