Σηκουάνα στο Παρίσι

Γυμναστήριο-καράβι κατά μήκος του Σηκουάνα, στο Παρίσι

Το φημισμένο σχεδιαστικό γραφείο Carlo Ratti Associati αποκαλύπτει τα σχέδια ενός καινοτόμου project, που προτείνει την εγκατάσταση γυμναστηριού σε καραβάκι που διασχίζει τον Σηκουάνα στο Παρίσι. Το προτεινόμενο έργο αναπτύχθηκε ως μια συνεργατική πρωτοβουλία, σαν λύση στη ζήτηση των κατοίκων σχετικά με τις αστικές και δημόσιες υποδομές. Ο Ratti εξηγεί ότι το συγκεκριμένο γυμναστήριο αποτελεί καινομία από πολλές απόψεις. Αρχικά, υπάρχουν ήδη ορισμένα τουριστικά καραβάκια που διασχίζουν τον σηκουάνα και ορισμένα από αυτά λειτουργούν ως club, εστιατόρια, πισίνες αλλά κανένα ως γυμναστήριο. Παράλληλα, η άλλη καινοτομία έγκειται στο ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα θα παράγουν την απαραίτητη ενέργεια ώστε να κινείται το καράβι.

Το προτεινόμενο σκάφος είναι 20 μέτρα και μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει 45 άτομα. Διαθέτει μια ξεχωριστή σειρά γυμναστικού εξοπλισμού ARTIS, από την Technogym. Ο εξοπλισμός αυτός αξιοποιεί την ενέργεια που παράγεται,κατά τη διάρκεια της προπόνησης,  τροφοδοτόντας με ενέργεια για την πλεύση του οχήματος. Χάρη στους υδραυλικούς έλικες, το σκάφος μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί για μια μακρά και ευχάριστη κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού. Τέλος, αυτή η πρωτοφανής εμπειρία μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με την απίστευτη πανοραμική γυάλινη πρόσοψη, που επιτρέπει την θέαση του αστικού τοπίου της γοητευτικής πρωτεύουσας.

carlo-ratti-associati-paris-navigating-gym-project-designboom-03-818x409 carlo-ratti-associati-paris-navigating-gym-project-designboom-04-818x617 carlo-ratti-associati-paris-navigating-gym-project-designboom-02-818x1336carlo-ratti-associati-paris-navigating-gym-project-designboom-06-818x577

 

 

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
maple leaf cocktail
Maple Leaf: Το cocktail που συνοδεύει άψογα ένα φθινοπωρινό brunch