Πριγκιπώ

Πριγκιπώ: Ο νέος, ανακαινισμένος χώρος

Κείμενο: Φένια Ζάννη
Φωτογράφιση: Παύλος Addimando

Το Πριγκιπώ γεννήθηκε κάπου στο 2004, όταν η Κέλλυ και η Καλομοίρα ξεκίνησαν ερασιτεχνικά κάποια μαθήματα κοσμήματος. Το πάθος τους για το μέταλλο ήταν εκείνο που τις οδηγούσε, αποδεικνύοντας 12 χρόνια μετά, πως η απόφασή τους ήταν ολόσωστη. Πλέον, η ομάδα των Πριγκιπώ μεγαλώνει, εξελίσσεται και δοκιμάζει νέα πράγματα, που φαίνεται ότι της πάνε πολύ!

img_4080-1img_4086-1

Η πρόσφατη ανακαίνιση στο χώρο του Πριγκιπώ, στην οδό Κολοκοτρώνη 34, άλλαξε εξ ολοκλήρου την ενέργειά του. Οι εργασίες τώρα διεκπεραιώνονται με περισσότερη λειτουργικότητα, αφού η αναδιαμόρφωση των γραφείων και των εργαστηρίων ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησης. «Οι αλλαγές που κάναμε στους χώρους μας, είχαν στόχο την ομαδοποίηση των τομέων. Θέλαμε δηλαδή να είναι όλα τα γραφεία μαζί και όλα τα εργαστήρια μαζί, σε ξεχωριστούς όμως χώρους. Έτσι έγινε και πιο εύκολη και λειτουργική η καθημερινότητά μας. Υπάρχει ο χώρος της έκθεσης – εκείνος που λειτουργεί σαν κατάστημα δηλαδή -, ένας χώρος που λειτουργεί για ραντεβού γάμου σχετικά με τις βέρες και τα στέφανα και ο χώρος για το eshop, που είναι κάτι καινούργιο για μας».

img_4058-1img_4074-1

Στο σημαντικό βήμα της ανακαίνισης, η ομάδα του Πριγκιπώ επέλεξε το loopo studio για την αναδιαμόρφωση του χώρου. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα λειτουργικό και custom made, αφού όλα έγιναν έπειτα από προσεκτική σχεδιαστική μελέτη που όμως αφουγκράστηκε τις επιθυμίες της ομάδας. «Πριν γίνει η ανακαίνιση, ο χώρος διέθετε πολύ μικρότερα δωμάτια, τα οποία όμως δεν ήταν καθόλου λειτουργικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετατραπούν ούτε σε γραφεία αλλά ούτε και σε αποθήκες, επειδή δεν βόλευε. Και κάπως έτσι πήραμε την απόφαση να τα… γκρεμίσουμε! Βέβαια σε όλο αυτό, πολύτιμη ήταν βοήθεια του αρχιτεκτονικού γραφείου “loopo”, το οποίο και ανέλαβε την αναδιαμόρφωση του χώρου. Τα παιδιά ήταν καταπληκτικά, αφού πριν ακόμη μας δώσουν την πρότασή τους, μας επισκέφτηκαν εν ώρα εργασίας, προκειμένου να δουν πώς δουλεύουμε και να αφουγκραστούν τις ανάγκες μας. Επειδή πλέον μεγαλώνει η ομάδα μας διαρκώς, ήταν αναγκαία η προσαρμογή μας σε έναν μεγαλύτερο χώρο. Οι χώροι μας πια είναι και πιο λειτουργικοί. Πριν την ανακαίνιση και μέσα στην εργασιακή μας καθημερινότητα, καταλάβαμε πως η δουλειά μας αλλάζει, μεγαλώνει και «χτίζεται». Και ο τότε χώρος δεν μας βόλευε πια, γιατί παρουσιάζονταν συνεχώς νέες ανάγκες. Έτσι καταλήξαμε και στην ανακαίνιση».

img_4019-1img_4012-1

Πώς όμως μοιάζει σήμερα το κατάστημα και τα εργαστήρια; Με τοποθετημένα παράθυρα ενδιάμεσα στα δωμάτια, ο χώρος απέκτησε περισσότερο φως και μια ατμόσφαιρα πολύ πιο δημιουργική. «Έχει τελείως διαφορετική ενέργεια ο χώρος μετά την ανακαίνιση. Είχαμε στο μυαλό μας πως οι χώροι που θα δουλεύουμε πρέπει να έχουν φως, όμως δεν είχαν. Το αρχιτεκτονικό γραφείο λοιπόν, είχε τη σπουδαία ιδέα να τοποθετήσει παράθυρα μεταξύ των δωματίων, διοχετεύοντας με τον τρόπο αυτό το φως και στα πίσω δωμάτια. Μία λύση τρομερά αναζωογονητική για όλους μας. Επιπλέον, με ένα παράθυρο που συνδέει το κατάστημα με τα εργαστήρια, οποιοσδήποτε πελάτης έχει τη δυνατότητα να δει πως όλα μας τα κοσμήματα κατασκευάζονται εδώ, στο διπλανό χώρο. Τα παράθυρα μεταφέρουν την ενέργεια του ενός στον άλλο εργαζόμενο και τελικά αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται στο χώρο, έχοντας παράλληλα την ηχητική απομόνωση, όταν θέλεις να συγκεντρωθείς».

img_4038-1

Μεταξύ άλλων, το Πριγκιπώ αποφάσισε να ξεκινήσει και το κομμάτι του γάμου, εστιάζοντας σε μια custom made κατασκευή βερών και στεφάνων. Ο λόγος που στράφηκαν προς αυτό το κομμάτι είναι απλός όμως πολύ σημαντικός, καθώς ανταποκρίνεται σε αυτά που ζητά το αγοραστικό κοινό του brand. Στα πλαίσια του νέου εγχειρήματος, δημιουργήθηκε και ένας νέος χώρος με παστέλ χρώματα και μια ξεχωριστή ενέργεια. «Το 2004, όταν ξεκίνησε δηλαδή το Πριγκιπώ, το αγοραστικό κοινό του ήταν περίπου στην ηλικία τη δική μας, κάπου στα 20. Όσο μεγαλώναμε εμείς, μεγάλωνε και το κοινό μας. Και κάπως έτσι άρχισαν να πέφτουν ιδέες για βέρες και στέφανα. Εμείς κατά κύριο λόγο, ασχολούμαστε με το ασήμι και με τον ορείχαλκο, μέταλλα που είναι σταθερά εδώ, από το ξεκίνημά μας. Αρχίσαμε όμως τότε να δουλεύουμε και το χρυσό, ένα τελείως διαφορετικό μέταλλο στη συμπεριφορά. Κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, που ωστόσο μας άρεσε πολύ. Έτσι λοιπόν συνειδητοποιήσαμε πως θα πρέπει να υπάρχει ένας χώρος για τέτοιου είδους ραντεβού και δημιουργήσαμε ένα ακόμη δωμάτιο».

*Το Σάββατο 5/11 το Πριγκιπώ γιορτάζει το νέο του χώρο με ένα πάρτυ που θα ξεκινήσει από το πρωί, με μουσικές και την όμορφη ατμόσφαιρα που μόνο εκείνοι ξέρουν να δημιουργούν. Επίσης, customized cupcakes, καφές και σπιτική λεμονάδα θα προσφέρονται στους παρευρισκόμενους για να κάνουν τη μέρα ακόμα πιο απολαυστική. Be there! 

img_4068-1 img_4066-1 img_4049-1 img_4034-1 img_4037-1 img_4027-1 img_4017-1 img_4014-1 img_4009-1 img_4000-1 img_3971-1 Πριγκιπώ

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
suspended house 2
Το Suspended House του Ιρανού αρχιτέκτονα Milad Eshtiyaghi