Quantcast
σειρά

Είναι το Westworld η καλύτερη σειρά της σεζόν;

Γράφει η Κατερίνα Εξερτζόγλου

Μετρώντας ήδη τρία επεισόδια, το “Westworld” είναι η νέα σειρά του αγαπημένου μας HBO και για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια σειρά, που μάλλον θα αφήσει εποχή. Με σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Jonathan Nolan, παραγωγό τον J.J. Abrams και ένα εντυπωσιακό καστ, το “Westworld” είναι η σειρά επιστημονικής φαντασίας που δεν πρέπει να χάσεις.

“What happens in Westworld, stays in Westworld”

H σειρά στηρίζεται στο βιβλίο του Michael Crichton, καθώς και στην ομότιτλη ταινία του, μια ταινία που γυρίστηκε από τον ίδιον το 1973, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και τα σκοτεινά μονοπάτια που μπορεί να πάρει στα χέρια του ανθρώπου.

Στο θεματικό πάρκο Westworld μπορεί ο καθένας να κάνει διακοπές και να δει πως είναι να ζεις στην άγρια Δύση. Τα ρομπότ που ζουν στο πάρκο, υπάρχουν μόνο για την ικανοποίηση των πελατών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν ό,τι πραγματικά επιθυμούν χωρίς κανένα όριο. Τα ρομπότ είναι εκεί για να υπηρετήσουν την εκάστοτε φαντασίωση του πελάτη – είτε ερωτική είτε δολοφονική – και δεν μπορούν να αμυνθούν. Κάθε βράδυ το πάρκο κλείνει, τα ρομπότ κάνουν επανεκκίνηση και μια ακόμα ημέρα ξημερώνει στο Westworld. Τι θα γίνει όμως, όταν τα ρομπότ αρχίζουν να θυμούνται τις παλιότερες ζωές τους; Όταν θα καταλάβουν ότι δεν ζουν στην άγρια Δύση; Όταν το σενάριο που τους δίνεται δεν φτάνει πια για να απαντήσει τα ερωτήματά τους;

west2_didee

Η σειρά θα έχει δέκα επεισόδια φέτος και φιλοδοξεί να είναι η νέα ναυαρχίδα του καναλιού, τώρα που το Game of Thrones πλησιάζει στο τέλος του.

Το καστ είναι καταπληκτικό με τον Anthony Hopkins να πρωταγωνιστεί σαν τον ερευνητή που γέννησε το Westworld, με σκοτεινά κίνητρα και υπέροχους μονολόγους πάνω στο τι κάνει τη νοημοσύνη ανθρώπινη. Δίπλα του ο Jeffrey Wright, στη θέση του διευθυντή προγραμματισμού των ρομπότ, που προσπαθεί να καταλάβει το λάθος και να το διορθώσει. Παράλληλα όμως και ο ίδιος βασανίζεται από την πορεία των δημιουργημάτων τους.

Από την πλευρά των ρομπότ, έχουμε την Evan Rachel Wood σε μια καταπληκτική ερμηνεία, που έχει καταφέρει να περνάει την αγωνία της καθημερινότητας, μένοντας σταθερά ρομποτική. Επιπλέον, την Thandie Newton στο ρόλο της πόρνης του σαλούν, που έχει αρχίσει ξαφνικά να θυμάται τις προηγούμενες ζωές της. Τέλος, ένας Ed Harris περιφέρεται, φορώντας μαύρα και ψάχνοντας το λαβύρινθο που κρύβεται στο κέντρο αυτού του πάρκου.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα απειλητικό και ενδιαφέρον περιβάλλον τόσο μέσα, όσο και έξω από το πάρκο. Οι διάλογοι που επαναλαμβάνονται μεταξύ των ρομπότ σου μεταφέρουν αυτούσια την αίσθηση της επανάληψης ενός χώρου, στον οποίο όλα είναι γραμμένα σε σενάριο. Το αποτέλεσμα κάνει το παραμικρό που ξεφεύγει να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο και απειλητικό. Οπότε μένει να περιμένουμε αν το “Westworld” θα χαρίσει στο τηλεοπτικό δίκτυο ακόμα μια σειρά που θα ορίσει το “hype”.

Παρακάτω το trailer με ειδική μνεία στο βιτρούβιο άνδρα, που βλέπουμε σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Τελικά τι είναι πιο τρομακτικό, το ρομπότ ή ο άνθρωπος;