Flea Market & Street Food Thessaloniki στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου

Κείμενο: Κατερίνα Καρσιώτη
Φωτογραφίες: Αρχείο από Flea Markets του κόσμου

«WHEN ATHENS MEETS THESSALONIKI»

Φθινόπωρο δυνατό, φθινόπωρο δημιουργικό, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Με άλλα χρώματα, άλλες εκπλήξεις, με διαφορετική αίσθηση, με διαφορετική αισθητική. Με μία πόλη να βρίθει από γεγονότα, από πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα και να σε καλεί σε urban τοπίο να ακολουθήσεις το ρυθμό και τις προτάσεις της.

Κάτι όμορφο έρχεται και συστήνεται στην πόλη το διάστημα 24 & 25 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο του Μύλου στη βιομηχανική μεριά της πόλης. Κάτι ιδιαίτερο για τη Θεσσαλονίκη, αφού πραγματοποιείται για πρώτη φορά, εξαιρετικά γνώριμο και διαδεδομένο όμως για τις πόλεις του εξωτερικού.

Flea

 

Το πρώτο Flea Market & Street Food, μια όμορφη ενέργεια, έρχεται και παρουσιάζεται από τον Upnloud, μια αγαπημένη ομάδα της πόλης, που δραστηριοποιείται τα τελευταία 8 χρόνια στη δημιουργία συναυλιών και φεστιβάλς όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η αγάπη τους για τη μουσική τους οδήγησε να δημιουργήσουν τα δικά τους events, με καλλιτέχνες τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή μουσική σκηνή και ωραία projects πολιτιστικά να φιλοξενούνται στην πόλη κάθε φορά σε διαφορετικά σημεία.

Τώρα ήρθε η στιγμή να το διευρύνουν κάπως αυτό, να το μεγαλώσουν και να προσφέρουν στην πόλη κάτι που πραγματικά έλειπε. Μια κίνηση, που πέρα από διασκέδαση, προσφέρει μια νέα νοοτροπία, «στροφή» θα έλεγα, σε μια ωραία συνήθεια κι ένα σημείο συνάντησης ανθρώπων που αγαπούν τις γεύσεις του δρόμου, τους ήχους, τα second hand και τα κάθε λογής μεταποιημένα αντικείμενα.

Από τις υπαίθριες αγορές του εξωτερικού, Brick Lane Μarket στο Λονδίνο, Vanves Flea Market στο Παρίσι, Μercatino di Ponte Milvio & Campo de Fiori Flea Market στην Ρώμη με αντίκες, μικροέπιπλα, ρολόγια και φαγητό του δρόμου, της Κωνσταντινούπολης με έμφαση στα μπαχάρια, τα γλυκά, τα αλλαντικά, τα μαντήλια και τις πασμίνες και στου Βερολίνου στο Mauerpark με ό,τι μπορείς να φανταστείς, βολτάρουμε Θεσσαλονίκη για το 1ο Flea Market & Street Food, που ανοίγει την αυλαία του 24 & 25 Σεπτεμβρίου και μας περιμένει.

mauerpark176473

Μέσα από αυτή τη δημιουργική κίνηση, μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε να ανταλλάζουμε πράγματα, να τα μεταποιούμε σε κάτι νέο αλλάζοντας τη μορφή, το χρώμα, το ύφασμα, το σχέδιο. Τα Flea Markets μας επικοινωνούν με τον πιο ωραίο τρόπο να κατανοήσουμε την εναλλακτική χρήση των αντικειμένων και το σεβασμό στην αξία του παλιού. Μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή και σημείο συνάντησης για διασκέδαση, συνύπαρξη, ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, χαλάρωσης, μουσικής και γνωριμίας με νέες κουλτούρες μέσω των γεύσεων.

2 Μέρες Flea Market, 2 Μέρες με μία ανοιχτή αγορά στον Μύλο, ένα ιστορικό σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης που θα περιλαμβάνει δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης και παιχνίδια, άπειρες γεύσεις μαζί με μουσική, workshops και παρουσιάσεις βιβλίων, βρεφονηπιακό σταθμό για τα παιδιά αλλά και χώρους ενημέρωσης από οργανώσεις για το προσφυγικό πρόβλημα και από φιλοζωικές για ενημέρωση και διάθεση αδέσποτων ζώων.

mauerpark-4176474 flea-8176475

Θα είναι ωραία, θα είναι φθινοπωρινά. Κάτι νέο έρχεται στην πόλη! Μην το Χάσεις!

* Τη μουσική του Flea Market αναλαμβάνουν οι DJs: Ioannis (Kocmoc), Chris Ex, Fotis Tendts, Elena Angelidou, Phon, Leonidas Dedeoglou, Penelope, TheMack, Tania, Anatoli, Oldman Talkin, OD

*Ακολουθούν και τα εξής Flea Parties: 
23 Σεπτεμβρίου στο Bord de leau με line up: Ison (NON), C.Senior (Upnloud), Ioannis (Kocmos)
24 Σεπτεμβρίου στο La Doze με line up: Rhyleb(Be Uncensored,Club Division), Demis S. (Upnloud), Phon

*Το event του Flea Market & Street Food στη Θεσσαλονίκη από τον Upnloud στο Facebook και η σελίδα του Flea Market στο Facebook.

cover-flea-market-176477

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE