Αριστοτέλης Μπολοβίνος: Eπιβραβεύω τα οφέλη της προσωπικής αλλαγής

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Δανός
Φωτογράφιση: Αγγελική Καλαμαρά

Κάπου ανάμεσα σε ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε συνεργασίες που αποτέλεσαν εμπειρίες για την προσωπική εξέλιξή του, ο Αριστοτέλης Μπολοβίνος μιλά για ώριμες επιλογές, σημαντικές αλλαγές και για τη συνεχή προσωπική αλλαγή, που ανάγει την πολύπλευρη προσωπικότητά του.

aristotelis-bolovinos-didee-7aristotelis-bolovinos-didee-12

Πώς ξεκίνησες να δουλεύεις στο χώρο; Ποια ήταν η αφορμή, τα πρώτα βήματα και οι πρώτες εμπειρίες;
Ξεκίνησα καθαρά δοκιμαστικά και πειραματικά και ύστερα απ’ την παρότρυνση μερικών φίλων και γνωστών μου. Νομίζω ότι ανέκαθεν είχα «το ψώνιο» αυτού του επαγγέλματος, αλλά ως τότε, ποτέ το θάρρος να πάρω την απόφαση από μόνος μου. Χαίρομαι πάντως που το έκανα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρκετά ενδιαφέροντα, υπήρχε πολύ μεγαλύτερος θαυμασμός προς τα μοντέλα ή τουλάχιστον αυτό εκλάμβανα εγώ τότε.

Η συνέχεια γράφεται με σημαντικότερες συνεργασίες, πιο πολλά ταξίδια και ακόμα περισσότερες εμπειρίες;
Η συνέχεια γράφεται σαφώς με καλύτερες και πιο ώριμες επιλογές, μακάρι ολοένα και καλύτερες συνεργασίες και σαν αποτέλεσμα και περισσότερα ταξίδια.

Τι είναι αυτό που λαμβάνεις από τη δουλειά σου σε προσωπικό επίπεδο;
Μια μόνιμη, συνεχή και επενδυτική προσωπική εξέλιξη, αλλάζω καθημερινά και επιβραβεύω πολύ τα οφέλη της προσωπικής αλλαγής μέσα από το εργασιακό μου περιβάλλον.

H καθημερινότητά μου ορίζεται από τάξη και ασφάλεια, θέλω να είναι όλα τακτοποιημένα και στη θέση τους, υποχρεώσεις, εκκρεμότητες, επικοινωνία και όλα σε συνεχή εξέλιξη, όπως στόχοι, στρατηγικές και πλάνα.

Ακούς το ένστικτό σου; Με ποια κριτήρια επιλέγεις δουλειές;
Προσπαθώ να συντονίζω τα αυτιά μου να ακούν την εσωτερική μου φωνή, άλλοτε αυτό γίνεται με επιτυχία, άλλοτε όχι αλλά η προσπάθεια μετράει. Μερικές φορές τα ένστικτά μου, με οδηγούν σε λανθασμένες επαγγελματικές αποφάσεις αλλά σίγουρα ξέρουν να μου δείχνουν το σωστό δρόμο για προσωπική ηρεμία. Τα κριτήρια δε, για την επιλογή των δουλειών, είναι ένα συνονθύλευμα των παραπάνω, της άποψης της booker μου, Κλεοπάτρας Φαρρή, της δικής μου κρίσης και των οικονομικών. Είναι μεγάλη εξίσωση αλλά θεωρώ ότι έτσι θα πρέπει να είναι!

Αριστοτέλης Μπολοβίνοςaristotelis-bolovinos-didee-6-copy-copy

Έχεις προσωπικές φιλοδοξίες; Με το πέρας του χρόνου καταφέρνεις να τις κρατάς ζωντανές;
Σαφώς, πολλές και κάθε μέρα η λίστα μου αλλάζει, ανανεώνεται, συντηρείται, επαναπροσδιορίζεται, σβήνεται και επανεξετάζεται καθημερινά, αυτό είναι και το καύσιμο της ζωντάνιας της.

H βάση σου είναι η Ελλάδα. Έχεις σκεφτεί να φύγει ποτέ μόνιμα και να εγκατασταθείς στο εξωτερικό;
Κάθε φορά που μπαίνω στο αεροπλάνο, άσχετα αν έχω εισιτήριο επιστροφής! Η ζωή στο εξωτερικό θα πρέπει να οριοθετηθεί και να προσεγγίζεται σαν τρόπος ζωής, όχι σαν κάτι μόνιμο, εξάλλου τίποτα δεν διακατέχεται απ’ τη μονιμότητα αλλά σαν μια προέκταση και δοκιμή του εαυτού μας.

Πιστεύεις πως έχουμε ταλέντα στη χώρα μας; Φωτογράφους, designers κλπ;
Με απόλυτη βεβαιότητα! Μιλώντας φωτογραφικά, ξέρω και είχα την ευκαιρία να δουλέψω με πολύ δυνατούς – φρέσκους ή και μη – αλλά σίγουρα εξαιρετικούς φωτογράφους, άλλοι με βάση την Ελλάδα, άλλοι με πιο ανήσυχο πνεύμα, που τριγυρίζουν και εκτός. Το ίδιο ισχύει και για σχεδιαστές και για bloggers, για στυλίστες και curators ακόμα και για μικρότερες εταιρείες, που τολμούν να πάρουν ένα μερίδιο από την αγορά εκτός Ελλάδας. Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε τέτοια θέματα, γι’ αυτό για όσους τολμούν να εξάγουν τη γνώση τους ή τα προϊόντα τους, με πυρήνα την Ελλάδα εν μέσω τέτοιων καταστάσεων, τα βροντοφωνάζω κάθε φορά που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Αυτό κάνω και τώρα!

aristotelis-bolovinos-didee-8aristotelis-bolovinos-didee-3

Υπάρχουν πράγματα που σε δυσαρεστούν στην Ελλάδα σήμερα; Και άλλα που σε χαροποιούν και βλέπεις εξέλιξη;
Με δυσαρεστεί αφάνταστα το πολιτικό σκηνικό, που είναι σάπιο και ευρωπαϊκό, με δυσαρεστεί η ανευθυνότητα της ψήφου, με δυσαρεστούν οι μη ευσυνείδητες μερίδες ατόμων, η άπραγη μάζα και κυρίως το γεγονός ότι τα ελληνικά μυαλά μας εγκαταλείπουν και δυστυχώς όχι από επιλογή. Όπως είπα και πριν οτιδήποτε ευδαιμονεί εν μέσω της Ελληνικής «κατάντιας» – την οποία θα ήθελα να θεωρώ πρόσκαιρη αλλά δυστυχώς δεν είμαι τόσο ρομαντικός – με χαροποιεί ιδιαίτερα!

Πώς κινείσαι καθημερινά; Με ποιους τρόπους διασκεδάζεις και επιλέγεις να περνάς τη μέρα σου;
Είμαι μοτοσικλετιστής, πρόσφατα αγόρασα μια παλιά Royal Enfield 500 bullet και αστειευόμενος λέω ότι κινούμαι «με στυλ». Τώρα τι ακριβώς βλέπουν οι υπόλοιποι στο δρόμο, ας το κρίνουν αυτοί. Χαχαχα… Γυμναστική, οργάνωση, κατασκευές (Instagram: a_piece_of_chic) και πολύ παιχνίδι με τις 10 γάτες και το σκύλο, είναι τα βασικότερα.

aristotelis-bolovinos-didee-9

Τι μπορεί να οριστεί για σένα καλαίσθητο, σέξι και ελκυστικό;
Οτιδήποτε προάγει την τέχνη, ξεκινάει την αναζήτηση για κατανόηση και αρχικά, τουλάχιστον, έρχεται σε «περιτύλιγμα».

Έχεις κάποιο ξεχωριστό πλάνο για τον φετινό χειμώνα; Προγραμματίζεις κάτι καινούργιο;
Έχω μεγάλη επιθυμία για την υποκριτική και αυτός ίσως να είναι ο χειμώνας που θα την προσεγγίσω πιο οργανωμένα. Θα ήθελα να ελπίζω τουλάχιστον.

aristotelis-bolovinos-copy

Η φωτογράφιση έγινε στο Tesla bar, Πειραιώς 84, Αθήνα. 

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Το εκπληκτικό ρολόι της IWC που τιμά την ιστορική πτήση των St. Boultbee Brooks & Matt Jones