Quantcast

Ο νέος κατάλογος της Praktiker απαντάει σε όλα μας τα ερωτήματα για τις DIY κατασκευές

Γράφει η Φένια Ζάννη

Η μεγαλύτερη γκάμα ειδών δόμησης και εργαλείων που καλύπτουν όλες μας τις ανάγκες.

Η έννοια του design στην Ελλάδα διαδίδεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και η διαμόρφωση μιας ήρεμης ατμόσφαιρας στο χώρο μας αποτελεί πλέον αναγκαιότητα. Η χαλάρωση σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητη και το σπίτι μας θα πρέπει να αποπνέει μία αίσθηση γαλήνης, όπως και να προσφέρει την αναγκαία άνεση. Άλλωστε ο προσωπικός μας χώρος θα πρέπει να αποτελεί και το καταφύγιό μας από την απαιτητική καθημερινότητα. Ποιος ο λόγος λοιπόν, να μην τον διαμορφώσουμε ακριβώς όπως θα θέλαμε;

Άνεση, ατμόσφαιρα, έπιπλα, χρώμα και διακόσμηση. Σε γενικές γραμμές η σχεδίαση ενός χώρου κινείται σε αυτούς τους άξονες, για τους οποίους εμείς έχουμε πάντα τον πρώτο λόγο. Κι επειδή, όταν πρόκειται για τον προσωπικό μας χώρο, η έννοια του συμβιβασμού αποκλείεται αυτομάτως, επιλέγοντας DIY μεθόδους θα μπορέσετε να αφήσετε τη φαντασία σας να καλπάσει.

Δεν είναι τυχαίο πως η νοοτροπία του DIY κερδίζει συνεχώς καινούργιους υποστηρικτές. Εξάλλου, σκεφτείτε πόσο ξεχωριστός θα ήταν ο χώρος μας αν εμείς οι ίδιοι επιλέγαμε όλα τα χρώματα και δημιουργούσαμε κάποια από τα έπιπλα ή τα διακοσμητικά που θα τοποθετούσαμε στον χώρο μας!

Picture2

Η φιλοσοφία του DIY άργησε να εξαπλωθεί στην Ελλάδα, όμως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αποκτήσει τους δικούς της λάτρεις. Πρόκειται για κατασκευές τις οποίες μπορεί κανείς να φτιάξει κυριολεκτικά από το μηδέν, χρησιμοποιώντας και μετατρέποντας οποιοδήποτε υλικό θελήσει.  Η δημιουργικότητα, η δοκιμή και ο πειραματισμός αποτελούν  βασικά στοιχεία για την ενασχόληση με τις DIY κατασκευές, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως η εκτόνωση και η ομαδικότητα του μοιράσματος ιδεών είναι το συστατικό που κάνει μοναδική κάθε DIY κατασκευή.

Όπως σε κάθε χειρωνακτική εργασία, έτσι και στη νοοτροπία του DIY, σημαντικότατο ρόλο παίζει η επιλογή των εργαλείων. Αρχικά θα πρέπει να βρείτε εργαλεία καλής ποιότητας για το ξεκίνημά σας κι έπειτα να επενδύσετε σε πιο «βαριά» εργαλεία, ανάλογα με τις κατασκευές που θέλετε να δημιουργήσετε. Μία δοκιμασμένη, αξιόπιστη και αγαπημένη επιλογή για να προμηθευτείτε ότι χρειάζεστε είναι το Praktiker, που άλλωστε φημίζεται για τις πρώτες του ύλες και την ποιότητα των προϊόντων που διαθέτει.

Picture3

Αν λοιπόν θέλετε να δημιουργήσετε ξεχωριστές γωνιές στο σπίτι σας, ή και να αναδιαμορφώσετε τις ήδη υπάρχουσες, η ποιότητα των προϊόντων σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές στον  κατάλογο των Praktiker “Δόμηση και Εργαλεία” θα σας συναρπάσουν. Πιο συγκεκριμένα, θα βρείτε πλακάκια για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας από τεχνητή πέτρα, με digital print ή και πορσελανάτα, σε γήινους χρωματισμούς που θα δώσουν στον κήπο, στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι σας μία εντελώς νέα εμφάνιση. Μπορείτε να προτιμήσετε το λατρεμένο μοτίβο, σε πλακάκι, του πορσελανάτου με όνομα RIBASOS που φέρει το φυσικό εφέ της πέτρας. Ιδιαιτερότητά του, το όμορφα ακανόνιστο σχήμα, το οποίο του δίνει κομψό αλλά παράλληλα πρωτότυπο σχεδιασμό και θα το βρείτε διαθέσιμο σε ποικίλους χρωματισμούς. Με διαστάσεις 32 x 48 cm και ένα πάχος στα 7mm, θα μπορέσετε να το τοποθετήσετε σε πολλά σημεία των εξωτερικών χώρων σας. Επιπλέον, για ολοκληρωμένες λύσεις εξωτερικών χώρων, στα Praktiker μπορείτε να επιλέξετε υδρορροές, κουφώματα αλουμινίου και PVC όπως και πόρτες πολλών ειδών, προκειμένου να διαμορφώσετε το χώρο σας όπως εσείς έχετε φανταστεί.

Όσον αφορά τώρα τις κατασκευές DIY, εκτός από τη δημιουργική διάθεση, βασικό προαπαιτούμενο για τη δημιουργία τους είναι μία καλή και πλήρης εργαλειοθήκη. Επώνυμα εργαλεία, για κάθε εργασία θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Praktiker, ενώ μέσω του online καταστήματος μπορείτε να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά τους ή και να αγοράσετε αυτά που σας ενδιαφέρουν στις καλύτερες τιμές. Επιπλέον, σε περιόδους εκπτώσεων, οι τιμές στα Praktiker πέφτουν μέχρι και 50%, επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να ξεκινήσετε σύντομα τις κατασκευές, αρχίστε άμεσα τις αγορές σας!

Προτιμήστε μάρκες της εμπιστοσύνης σας, ανθεκτικές στη συχνή χρήση αλλά και εργαλειοθήκες με πολλές θέσεις, προκειμένου να έχετε συγκεντρωμένα τα εργαλεία σας. Στο Praktiker θα βρείτε την εργαλειοθήκη – βαλίτσα Keter Technical Box με flexi εσωτερικό για την προστασία των εργαλείων, διαχωριστικά, organizer, διαστάσεις και χωρητικότητα ιδανικά για αρχάριους. (Διαστάσεις: 48x38x17,5 cm – Χωρητικότητα: 16.5LT). Απαραίτητο θα σας είναι επίσης κι ένα καλό δραπανοκατσάβιδο για τα βιδώματα και τα τρυπήματα σε σκληρές επιφάνειες. Επιλέξτε ένα επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο με καλή ισχύ, που θα σας λύσει τα χέρια στις δύσκολες εργασίες. Ιδανική επιλογή είναι το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο λιθίου της μάρκας Budget, με ισχύ στα 14,4 V και διπλή μπαταρία για καλύτερη απόδοση. Και αν δεν είστε σίγουροι για τις επιλογές σας, επισκεφθείτε ένα κατάστημα Praktiker και ζητήστε από τους εξειδικευμένους υπαλλήλους να σας βοηθήσουν. Σίγουρα θα σας προτείνουν τα καταλληλότερα εργαλεία ανάλογα με τις ανάγκες σας!

Ανάμεσα στα πιο «βαριά» εργαλεία, μην ξεχάσετε να εξοπλιστείτε και με πιο απλά. Συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε βίδες, παξιμάδια και σφυρί για τις κατασκευές σας όπως επίσης και βερνίκια, γυαλόχαρτο αλλά και λούστρο καλής ποιότητας για την εξομάλυνση ανώμαλων επιφανειών. Ίσως κάποια στιγμή θελήσετε να φτιάξετε έναν καναπέ από παλέτες, γιατί να μην είστε εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα;

Κι αν είστε καλοί στο DIY, μπορείτε πάντα να ανεβάσετε τον πήχη, επιλέγοντας να επιδοθείτε σε πιο προηγμένες κατασκευές. Το Praktiker άλλωστε διαθέτει μία μεγάλη γκάμα εργαλείων και ειδών δόμησης, αφού αποτελεί τον καταλληλότερο προορισμό τόσο για ερασιτέχνες, όσο και για επαγγελματίες στο χώρο των κατασκευών. Σέγες, τριβεία, δισκοπρίονα, τροχοί και αεροσυμπιεστές είναι μόνο λίγα από τα προϊόντα που θα βρείτε διαθέσιμα στα καταστήματα αλλά και στον κατάλογο.

Ξεκινήστε με κάτι εύκολο και απλό. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μία ομαλή είσοδο στον μικρόκοσμο του «φτιάξτο μόνος σου», καθώς έτσι θα απολαύσετε και τη χαρά της δημιουργίας. Σταδιακά και όταν δείτε τι σας διασκεδάζει περισσότερο, πειραματιστείτε με πιο δύσκολες κατασκευές. Ο τόλμη έχει θέση στο DIY . Μη σας προβληματίζει να μην πετύχετε  ή να κάνετε κάποιο λάθος, κάθε εμπόδιο θα σας μάθει καλύτερα την τεχνική. Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία και οι DIY κατασκευές θα σας φανούν παιχνίδι.

More Stories
LOEWE SS23 LNY HERO STILLS RGB CROPPED 2880X1620 9 1
Loewe – The Year of the Rabbit: Ο επανασχεδιασμός της εμβληματικής τσάντας και η θεματική συλλογή