Χριστίνα Βραχάλη: Η ζωή μου είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον αθλητισμό

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Δανός
Φωτογράφιση: Αγγελική Καλαμαρά

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές της διακοπές, η γυναίκα που έχει ξεχωρίσει στον κυρίως ανδροκρατούμενο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, μιλά για μια γεμάτη σεζόν που πέρασε, για νέα σχέδια και στόχους, αισιοδοξία και φυσικά για surf, beach volley και χαμόγελα.

IMG_9077IMG_9012

Πώς κλείνει η σεζόν για σένα και πώς ξεκινά το δικό σου καλοκαίρι;
Η σεζόν κλείνει με ένα μεγάλο χαμόγελο. Και με μια αίσθηση ικανοποίησης κι ευγνωμοσύνης για όλα όσα μου συνέβησαν όλο αυτό το διάστημα. Το καλοκαίρι μου ξεκινά όταν το πλοίο σαλπάρει  με προορισμό την Ικαρία.

Η καθημερινότητά σου χαρακτηρίζεται πολυάσχολη. Συνδυάζεις αρκετές ώρες δουλειάς – μιας δουλειάς αρκετά απαιτητικής – με τις δικές σου προσωπικές ανάγκες. Είναι δύσκολο να υπάρξει ισορροπία, ώστε να χαρακτηριστεί αρμονική μια ημέρα σου;
Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Για το λόγο ακριβώς που προανέφερες, οφείλεις στον εαυτό σου να βρίσκεις τρόπους να ισορροπείς. Δεν τα καταφέρνεις πάντα αλλά όσο το δουλεύεις το πετυχαίνεις όλο και συχνότερα.

Και χωρίς  να σε ξέρει κάποιος, εύκολα θα σε χαρακτήριζε αρκετά αισιόδοξο άτομο και γεμάτο ενέργεια. Ισχύει και στην πραγματικότητα αυτό;
Ισχύει. Αγαπώ πολύ τη ζωή. Μ’ αρέσει να κάνω καινούργια πράγματα. Να δοκιμάζω τα όρια μου. Να ξεπερνώ τους φόβους μου. Δεν μιζεριάζω. Κι από το άσχημο που θα μου συμβεί, θα βρω να διακρίνω το καλό. Θα βρω τη χαραμάδα στο σκοτάδι. Πάντα υπάρχει!

IMG_9054Χριστίνα Βραχάλη

Θα μπορούσες να αναλύσεις τη μέχρι τώρα επαγγελματική σου πορεία με 3 προτάσεις; Τρεις φράσεις δηλαδή που σε συνόδεψαν/συνοδεύουν.
Μπορεί να σου φανούν κοινότυπες και χιλιοειπωμένες αλλά αυτές με συνοδεύουν ακόμα… «Η κάθε δυσκολία που συναντάς, τη συναντάς  για να σε πάει εκεί που θες στο τέλος… », «Όταν θες κάτι πολύ, το μπορείς». Κι αυτό που μου είχε πει κάποτε ο πατέρας μου, που τον ευγνωμονώ για όλα, «μην πάρουν ποτέ τα μυαλά σου αέρα, να πατάς τα πόδια σου στη γη, γιατί όλα είναι παροδικά, όλα αλλάζουν κι αυτό που σου μένει είναι οι άνθρωποι, γι αυτό φρόντισε να τους κρατήσεις δίπλα σου».

Κάνεις μια δουλειά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, μια δουλειά που ζητά αφοσίωση. Πέρασες ποτέ τη φάση του «δεν έχω προσωπικό χρόνο»;
Άπειρες φορές. Αλλά ξέρεις τι συνέβη; Όταν πραγματικά τον ήθελα, τον έβρισκα!

Έχεις προκαταλήψεις και προσδοκίες σε επαγγελματικό επίπεδο που σε ακολουθούν;
Θα σου πω την αλήθεια. Δεν είχα ποτέ προσδοκίες σε επαγγελματικό επίπεδο. Εννοώ πως δεν είπα ποτέ, θέλω να παρουσιάσω δική μου εκπομπή ή θέλω να γίνω η Έλλη Στάη της αθλητικής δημοσιογραφίας. Οι  προσδοκίες μου είχαν να κάνουν με το παρόν, τύπου: τώρα έχω να γράψω αυτή την είδηση και πρέπει να το κάνω καλά. Τώρα έχω να μεταδώσω αυτόν αγώνα και πρέπει να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Περισσότερο οι δικοί μου είχαν προσδοκίες από μένα, παρά εγώ.

IMG_9119IMG_8987IMG_9110

Πότε είσαι αισιόδοξη και πότε χάνεις την αισιοδοξία σου;
Όταν χαμογελούν οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Χαμογελάει ο κόσμος μου! Χάνω την αισιοδοξία μου, όταν βλέπω δελτία ειδήσεων.

Μίλα μου για surf και beach volley. Τον τελευταίο χρόνο ασχολείσαι αρκετά, ταξιδεύεις και δραστηριοποιείσαι αρκετά και στα δυο. Πώς προέκυψε η αγάπη σου γι’ αυτά και ποια είναι τα επόμενά σου πλάνα;
Το άθλημα με το οποίο ασχολούμουν από τα 7 μου ήταν το μπάσκετ. Αυτό αγάπησα και αγαπώ όσο κανένα άλλο. Λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού και τριών χειρουργείων που υποβλήθηκα, αναγκάστηκα να σταματήσω πριν από ένα χρόνο. Έψαχνα να βρω διεξόδους και τρόπους εκτόνωσης, χωρίς όμως να επιβαρύνω πολύ τα γόνατά μου. Αγαπούσα ανέκαθεν τη θάλασσα, ήρθα κοντά της και με ρούφηξε!

Τα αθλήματα τα αγαπούσες ανέκαθεν; Ήσουν πάντα δραστήρια στα σπορ;
Όπως είπα και πριν, εγώ μεγάλωσα μέσα στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Από μικρό κοριτσάκι στο παρκέ. Η ζωή μου είναι συνυφασμένη με τον αθλητισμό. Ήταν και είναι η… ψυχοθεραπεία μου!

Ταξιδεύεις αρκετά. Πες μου για την ωραιότερη εμπειρία σου, για προορισμούς που δεν ξεχνάς και για τα σχέδια σου για το χειμώνα.
Η ωραιότερη εμπειρία μου, ήταν όταν το 2003, όταν έκανα ένα road trip, στη Μεσόγειο. Τουρκία, Αίγυπτο, Μαρόκο, Πορτογαλία, Ισπανία, Νότια Γαλλία, Ιταλία… Δεν ξεχνώ καμία στιγμή από εκείνο το ταξίδι, γιατί με άλλαξε σε πολλά επίπεδα ως άνθρωπο. Σχέδια δεν κάνω. Παρά μόνο για το άμεσο μέλλον. Θα σου πω όμως πως θα ήθελα μέσα στον επόμενο χρόνο να καταφέρω να κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό για surf, γιατί φέτος δεν τα κατάφερα.

IMG_9075IMG_9007

*Η φωτογράφιση έγινε στην Φορμάικα.

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Το ρουστίκ “Fine Cafe” των 20 τ.μ. που απευθύνεται στους πιο απαιτητικούς