ΑΤΕΛΙΈ

Ο Karl Lagerfeld παρουσιάζει συλλογή της Chanel από ένα ατελιέ

Ο Karl Lagerfeld δεν είναι τυχαία ο καλλιτεχνικός διευθυντής ενός από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας παγκοσμίως, του γαλλικού οίκου Chanel. Πολλές φορές έχει φτάσει τη Chanel ένα επίπεδο παραπέρα με σόου που έχουν ιδιαίτερη έμπνευση και ξεχωρίζουν. Σούπερ μάρκετ, αεροδρόμια και πολυτελείς τοποθεσίες αποτελούν ιδέες που μεταφέρονται στην πασαρέλα με τον πιο κομψό πάντα τρόπο.

Για το Haute Couture Show της Chanel για το Φθινόπωρο του 2016 όμως δεν έψαξε κάτι διαφορετικό, κάτι εξωτικό, παρά κοίταξε βαθιά στα στάδια της δημιουργίας. Έτσι, το σόου παρουσιάστηκε μέσα από ένα ατελιέ της Chanel. Το ατελιέ αποτελεί το χώρο όπου το σχέδιο παίρνει τη μορφή του. Οι άνθρωποι εκεί δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια και είναι υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα, αποτελώντας ίσως έναν από τους πιο σημαντικούς κρίκους της δημιουργίας κάθε κομματιού.

Φυσικά από το σόου δεν έλειπαν γνωστοί πρεσβευτές του οίκου όπως η Willow Smith και η Caroline de Maigret. Τα μοντέλα περπάτησαν ανάμεσα σε κλωστές, καθρέφτες και άμορφα ακόμα φορέματα παρουσιάζοντας τη νέα συλλογή. Τουίντ κοστούμια, μποκάρ σακάκια και εντυπωσιακά φορέματα ήταν αυτά που αποκορύφωσαν την παρουσίαση. Εντύπωση βέβαια προκάλεσε και το κλείσιμο της πασαρέλας, κατά το οποίο ο Karl Lagerfeld δεν είχε δίπλα του ένα μοντέλο με ρούχο της παρουσίασης αλλά 4 μοδίστρες του ατελιέ, προκειμένου να δείξει ότι σέβεται τον κόπο και την εργασία τους.

gallery-1467739105-hbz-chanel-embed1 gallery-1467740111-gettyimages-545061632 gallery-1467743397-hbz-chanel-embed

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
ella
Η σπουδαία φωνή & η καριέρα των 62 χρόνων της Ella Fitzgerald