Quantcast

ΑΚΤΟ Fashion Show 2016

Art Nouveau
Shakespeare in fashion
Προσωπικές collection τελειοφοίτων προγράμματος Βachelor (Ηοns) Degree

Οι σπουδαστές Fashion Design του ΑΚΤΟ Αθήνας & Θεσσαλονίκης παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τις εμπνευσμέ¬νες δημιουργίες τους, σε ένα εντυπωσιακό fashion show, που πραγματοποιήθηκε την Tετάρτη 22 Ιουνίου στον ΑΚΤΟ με οικοδέσποινα τη γνωστή παρουσιάστρια Μαντώ Γαστεράτου.

Το πολυπληθές κοινό που κατέκλεισε το κεντρικό campus του ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Άρεως ) και το αποτε-λούσαν σχεδιαστές μόδας, designers, δημοσιογράφοι, σπουδαστές, γονείς και φίλοι, είχε την ευκαιρία να απολαύσει πρωτότυπο design, άψογη τεχνική, μοναδικούς συνδυασμούς υφασμάτων & υλικών και δυναμικές στιλι¬στικές παρεμβάσεις που αναδείκνυαν την ξεχωριστή προσωπική σφραγίδα κάθε απόφοιτου νέου fashion designer.

Το show πραγματοποίθηκε σε 3 θεματικές ενότητες.

  • Στην πρώτη οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΤΟ παρουσίασαν δημιουργίες εμπνευσμένες από τo κίνημα της Art Nouveau και από τους βασικούς εκπροσώπους της τον Gustav Κlimt και Alfons Mucha. Τα χρυσά φουτου-ριστικά μοτίβα στα πορτραίτα του πρώτου και οι αιθέριες νύμφες των σχεδίων του δεύτερου, αποτέλεσαν την έμπνευση των σπουδαστών, οι οποίοι συνδύασαν μεταξωτά αέρινα υφάσματα με σπειροειδή σχήματα μεταφέρο-ντας την ατμόσφαιρα της Art Nouveau σε μια συλλογή γεμάτη κίνηση και πολυτέλεια!!!

 

  • Στην δεύτερη θεματική ενότητα με θέμα: Shakespeare in fashion, οι σπουδαστές του Β΄έτους (Κολεγιακό πρόγραμμα & Open Learning ) , εμπνέονται από το έργο του μεγάλου δραματουργού, που το 2016 συμπληρώνο¬νται 400 χρόνια από τον θάνατο του και παρουσιάζουν collection που βασίζεται σε 4 επιμέρους άξονες αναφοράς: Ο σκοτεινός Σαίξπηρ, Ο έρωτας και ο Σαίξπηρ, Το παιχνίδι των μεταμορφώσεων , Ο Σαίξπηρ ως προσωπικό-τητα. Το design του σύγχρονου δημιουργού μόδας, συναντά ένα πολύπλοκο σύμπαν βίαιων και καταστροφικών χαρακτή¬ρων αλλά και ερωτευμένων εφήβων ή απατημένων ενηλίκων, μεταμφιεσμένων κοριτσιών σε αγόρια και το αντίστροφο, έκπτωτων ηγεμόνων και εγκληματιών, ποιητών και γελωτοποιών, μυθικών πλασμάτων και ιδανικών ηρώων, προτείνοντας μια αντισυμβατική ενδυματολογική ερμηνεία.

 

  • Στην τρίτη θεματική ενότητα τελειόφοιτοι του προγράμματος ΒΑ (Ηοns ) Degree in Fashion Design / AKTO Middlesex University, παρουσίασαν την προσωπική τους collection, η οποία είναι το αποτέλεσμα της πολύ¬μηνης Διπλωματικής τους εργασίας. H θεματολογία των projects ερευνά πεδία όπως: Tην αλληλεπίδραση αστικού περιβάλλοντος και φύσης μέσα από το έργο του Gaudi, Tην έννοια της φωλιάς ως καταφύγιο προστασίας, Tην ομορφιά των freaks show, Tα ψυχεδελι¬κά prints σε εξώφυλλα δίσκων δεκαετίας ΄60-΄70, Tην έννοια του ΄΄μοναδικού΄΄ ως γνώρισμα της Haute Couture, Tην έμπνευση από την τσαρική Ρωσία, Tην ιερότητα της ελιάς παρούσα στο ελληνικό τοπίο, Tον συμβολι¬σμό του τριαντάφυλλου στην Πεντάμορφη και το Τέρας, Tους μη αναμενόμενους συνδυασμούς του αντρικού σακακιού, Tην συνεύρεση ζωγραφικής και μόδας, Tον Ρυθμό και τον Όγκο, Tο πάντρεμα Δυτικού και Ιαπωνικού design, To empowering fashion, Την έμπνευση από την Αφρικανική street art, Τον κύκλο της ζωής μέσα από την τέχνη της Frida Kahlo, Την τεχνική Indigo, Την low brow art, την σχέση Μόδας και Jazz, Τα εκπληκτικά pop-ups βιβλία.

 

Ο ΑΚΤΟ είναι το μεγαλύτερο κολέγιο Τέχνης & Design στην Ελλάδα. Mε την επικύρωση του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου Middlesex προσφέρει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταπτυχιακά και προπτυχικά προγράμματα σπουδών σε επίπεδο Bachelor και Μaster. Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι στον ΑΚΤΟ λειτουργεί το μοναδικό στην

Ελλάδα πρόγραμμα σπουδών Σχεδιαστών Μόδας, που είναι επικυρωμένο από Ευρωπαϊκό κρατικό Πανεπιστήμιο.
Πληροφορίες: T: 210 52 30 130 | www.akto.gr | www.facebook.com/AKTOcollege

More Stories
dior5 1
Dior Men Winter 23: Η έμπνευση από την ιστορία και το ποίημα του T.S Eliot