Quantcast

Δημήτρης Λαγιόπουλος

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Δανός
Φωτογράφιση: Αγγελική Καλαμαρά

Party σε ιστιοπλοϊκό, στα νερά του Αιγαίου, με κόσμο από παντού… Η σκέψη δε μοιάζει ακατόρθωτη καθώς το Aegean Party Life άρχισε να μετρά αντίστροφα και οι μέρες να πλησιάζουν για το μεγαλύτερο και πιο καλοκαιρινό event εν πλω. Ο Δημήτρης Λαγιόπουλος μιλά για το project που από τις 9-16 Ιουλίου θα υποδεχτεί όλους αυτούς που θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, γεμάτη ενέργεια και τις ωραιότερες στιγμές στα αιγαιοπελαγίτικα νερά.

IMG_5086IMG_4997

Τι είναι όμως το Agean Party Life; Πως προέκυψε η ιδέα και τι πρόκειται να γίνει εκεί;
To Aegean Party Life είναι μία ιδέα που ξεκίνησε 2 χρόνια πριν, σε ένα ταξίδι με το ιστιοπλοϊκό ενός φίλου που δούλευε σε εταιρεία ναύλωσης σκαφών. Ήμασταν δεμένοι στη Ύδρα και ξαφνικά είδα σκάφη με νέους ανθρώπους και party διάθεση να μπαίνουν στη μαρίνα και να προκαλούν ένα μικρό χαμό. Αμέσως αναρωτήθηκα αν το κάνει αυτό κάποιος στην Ελλάδα, δηλαδή να ναυλώνει σκάφη με νέους επάνω και να προσφέρει αυτή την party wise ιστιοπλοϊκή εμπειρία.  Το μικρόβιο είχε μπει για τα καλά…

Ο κόσμος και το κοινό που περιμένετε;
Το κοινό μας είναι άτομα από όλο τον κόσμο που τους δίνουμε τη δυνατότητα να κλείσουν τη θέση ή την καμπίνα τους. Έτσι δεν χρειάζεται να βρουν ολόκληρη παρέα για να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Είναι πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό μιας και πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό μπορείς να έχεις άτομα ακόμα και από 4 διαφορετικές χώρες και να ζήσεις μαζί τους τη μαγεία των ελληνικών νησιών, αποτυπώνοντάς το ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Η Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για ιστιοπλοΐα. 

Ο δικός σου ρόλος ποιος είναι;
Είμαι μέτοχος της εταιρείας και γενικά τα πάντα περνάνε από τα χέρια μου. Ευτυχώς έχω την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών μου από την Cosmos Yachting, μία leading εταιρεία στο χώρο εδώ και 30 πλέον χρόνια.

IMG_49943IMG_5069

Στόχος σας είναι η περιπέτεια και η ξεχωριστές εμπειρίες on board του κόσμου που θα ακολουθήσει. Ήταν και δική σου προσωπική ανάγκη κάτι τέτοιο, να ζήσεις μια αντίστοιχη τέτοια εμπειρία;
Την εμπειρία αυτή την έζησα και συνηδειτοποίησα αμέσως πόσο μοναδικό είναι όλο αυτό. Ο κόσμος στην Ελλάδα δυστυχώς δεν το έχει σαν επιλογή, δεν είναι στην κουλτούρα του Έλληνα να οργανωθεί και να κανονίσει με φίλους μία εβδομάδα σε ιστιοπλοϊκό. Αυτό μου έχει δώσει ένα έξτρα κίνητρο γιατί θέλω πραγματικά να το αλλάξω όλο αυτό. Ο κόσμος πιστεύει ότι το να νοικιάσεις ένα ιστιοπλοϊκό θα σου κοστίσει μία περιουσία. Αυτό είναι τελείως λάθος. Πίστεψέ με το κόστος είναι λιγότερο από 1 εβδομάδα σε ένα νησί, με τον συμβατικό τρόπο.

H δουλειά σου, αυτή την περίοδο, είναι γεμάτη ενέργεια, επικοινωνία με αρκετό κόσμο και σίγουρα διαφορετικές εμπειρίες. Θα φανταζόσουν ποτέ τον εαυτό σου αποκλειστικά σε ένα γραφείο;
Αυτό που αναζητώ από τη ζωή μου είναι οι νέες και διαφορετικές εμπειρίες. Η δουλειά αυτή μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω ατελείωτο κόσμο-κουλτούρες. Έχει τρομερές εναλλαγές και δεν σε κάνει ποτέ να βαριέσαι. Το πιο σημαντικό όμως για μένα είναι ότι η δουλειά αυτή δεν έχει όριο. Το market pool είναι όλος ο πλανήτης. Έχουμε την καλύτερη «πρώτη ύλη» και πρέπει να το μάθουν όλοι, πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα όλοι. Αυτό που παίρνεις όταν ο πελάτης επιστρέφει από τις διακοπές του με χαμόγελο και γεμάτος ιστορίες είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς.

Είναι μια κίνηση που θα ξεχωρίσει φέτος το καλοκαίρι καθώς δεν έχουμε ζήσει άλλες τέτοιου είδους παραγωγές μέχρι τώρα. Αναμένεις εξέλιξη στο project; Έχεις πλάνα για τα επόμενα;
Φέτος κάναμε την συνεργασία με τον ΕνΛευκώ και την μπίρα Desperados, σε μία προσπάθεια να δείξουμε στο ελληνικό κοινό πόσο μοναδική εμπειρία είναι όλο αυτό. Θα έχουμε λοιπόν για 1 εβδομάδα 5 παραγωγούς του ΕνΛευκώ μαζί μας στα σκάφη, θα κάνουμε parties με live set στη μέση του πουθενά και βέβαια σε όλο αυτό θα είναι μαζί μας και η μπίρα Desperados με πολλά happenings και εκπλήξεις. Κάθε βράδυ θα δένουμε σε διαφορετική μαρίνα και εκεί θα έχουμε βραδινό party με τους παραγωγούς σε local bars.

IMG_4975IMG_4966IMG_4962 (2)

Τα καλοκαίρια σου σημαίνουν πάντα ελληνικά νησιά; Τι είναι αυτό που εκτιμάς στην Ελλάδα που αναμφίβολα το καλοκαίρι της πάει;
Νομίζω ότι ο Έλληνας ξέρει πολύ καλά τη σημαίνει καλοκαίρι στην Ελλάδα. Οπότε εκτιμάω όλα αυτά που είναι στην Ελληνική καλοκαιρινή κουλτούρα.

Αυτή την περίοδο ασχολείσαι με κάτι άλλο ή έχεις κάνει focus σε αυτό το project;
Τα τελευταία 2 χρόνια έχω ρίξει όλη μου την ενέργεια σε αυτό το project. Δεν ξεχνώ ποτέ βέβαια τη μεγάλη μου αγάπη που είναι το modeling. Όταν παρουσιάζεται μία καλή ευκαιρία την αρπάζω και με κάνει να θυμάμαι μία περίοδο ανεμελιάς, ηρεμίας και τρομερών εικόνων που είχα από τα 19 μέχρι τα 30 μου. Μπορώ να πω ότι τώρα απολαμβάνω περισσότερο τις δουλειές στο modeling. Καταλαβαίνω πολλά περισσότερα και αυτό με κάνει και καλύτερο νομίζω σε κάθε νέα δουλειά που μου προκύπτει.

IMG_5012IMG_5165