Quantcast
σπίτι

Αρχιτεκτονική συνεργασία για ένα νέο σπίτι στο Βανκούβερ

Γράφει η Ήρια Καρποδίνη

Ο αρχιτέκτονας Randy Bens σε συνεργασία με την εταιρεία NRT Developments ολοκλήρωσαν ένα νέο σπίτι στο Βανκούβερ του Καναδά.

Το εξωτερικό του σπιτιού είναι επενδυμένο με λευκό τούβλο, πλαισιωμένο από σκούρο κέδρο και μεταλλικά τελειώματα. Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα ανοικτό σχέδιο ορόφων με καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα, όλα στον ίδιο χώρο. Η κουζίνα έχει σχεδιαστεί σε σχήμα «U», δίνοντας στους ιδιοκτήτες άφθονο χώρο για την προετοιμασία των τροφίμων, καθώς ακόμη και την πολυτέλεια να μην χάνουν επαφή με τα υπόλοιπα μέλη ενώ μαγειρεύουν. Πίσω από τη κουζίνα κρύβεται ένα μικρό γραφείο με θέα στο δρόμο. Πάνω από την σκάλα υπάρχει ένας μεγάλος φεγγίτης ακριβώς πάνω από τον κήπο με τα μπαμπού. Το μπαμπού ξεκινά από τον χαμηλότερο όροφο για να φτάσει στο ύψος του δεύτερου ορόφου. Μέσα σε μια κρυφή πόρτα στην κρεβατοκάμαρα βρίσκεται το μπάνιο. Τέλος, τα ντουλάπια του μπάνιου είναι κι αυτά φτιαγμένα από ξύλο καρυδιάς, το οποίο συνδυάζεται άρτια με τα λευκά πλακάκια, ώστε να διατηρηθεί το μπάνιο σε φωτεινούς τόνους.

*Φωτογραφίες: silentSama architectural photography

contemporary-architecture_020616_03 contemporary-architecture_020616_05 contemporary-architecture_020616_06 contemporary-architecture_020616_07 (1) contemporary-architecture_020616_08

More Stories
master 1
Longines Master Collection: Η επετειακή έκδοση για τα 190 χρόνια της εταιρείας