Quantcast
πικ-νικ

Μια urban καμπίνα που αντλεί έμπνευση από το πικ-νικ

Γράφει η Ήρια Καρποδίνη

Σχεδιασμένη για ένα ζευγάρι συνταξιούχων, η κατοικία Urban Cabin δημιουργήθηκε από την αρχιτεκτονική ομάδα Suyama Peterson Deguchi

Το ζευγάρι πελατών είχε ήδη ζήσει στην περιοχή για 26 χρόνια έχοντας περίσσιες ανέσεις και αυτό που επιθυμούσε ήταν να απλοποιήσει τη ζωή του, δηλαδή να ζήσει με λιγότερα. Ο σχεδιασμός του σπιτιού λοιπόν, έγινε με έμπνευση από τα πρωτόγονα καταφύγια για πικ-νικ στο δάσος, ως εκ τούτου, τα περίσσεια στοιχεία μειώθηκαν στο ελάχιστο.

Τα παράθυρα και οι πόρτες του βλέπουν προς τα δυτικά, με θέα προς τον κήπο και μικρές λίμνες, ενώ στέγη υποστηρίζεται από έναν στερεό τοίχο, που παρέχει προστασία της ιδιωτικότητας των κατοίκων της καμπίνας από το δημόσιο πάρκο που βρίσκεται δίπλα. Τέλος, το ξύλινο εξωτερικό συνεχίζεται στους εσωτερικούς χώρους, δημιουργώντας έτσι μια ψευδαίσθηση επέκτασης του δωματίου.

Φωτογραφίες: Michael Burns

Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-13 Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-12 Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-11 Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-10 Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-9 Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-8 Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-7 Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-6 Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-5a Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-5 Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-4a Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-4 Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-3 Urban-Cabin-Suyama-Peterson-Deguchi-2

 

More Stories
LOEWE SS23 LNY HERO STILLS RGB CROPPED 2880X1620 9 1
Loewe – The Year of the Rabbit: Ο επανασχεδιασμός της εμβληματικής τσάντας και η θεματική συλλογή