Quantcast
X-men

X-men Απόκαλιψ: Αυτή την Αποκάλυψη θέλετε να τη ζήσετε!

Γράφει η Κατερίνα Εξερτζόγλου

Ο Μπράιαν Σίνγκερ βρίσκεται και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη αυτή τη φορά για να ενώσει όλα τα κομμάτια της ιστορίας των X-men που έχουμε δει στο κινηματογράφο από το 2000 και μετά.

Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στα πολύχρωμα 80s και οι X-men είναι χωρισμένοι στα δύο στρατόπεδα των φιλικά προσκείμενων προς τους ανθρώπους και αυτών που δεν πιστεύουν και πολύ στην ελεύθερη συνύπαρξη. Την ίδια στιγμή ο Apocalypse – ο πρώτος και πιο δυνατός μεταλλαγμένος – κάνει την εμφάνιση του και προσπαθεί να επιβάλει ένα καθεστώς που ο ίδιος θα λατρεύεται σαν Θεός και οι άνθρωποι θα είναι υποταγμένοι. Φυσικά ο Τσαρλς Ξαβιέρ και η ομάδα του θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν. Θα καταφέρουν να σώσουν την ανθρωπότητα αλλά και τους εαυτούς τους από την απόλυτη καταστροφή;

Το σενάριο χρησιμοποιεί τους X-men σαν ένα όχημα για να μιλήσει για θέματα που φαντάζουν πολύ επίκαιρα όπως τις διακρίσεις, το ρατσισμό και την αποδοχή του εαυτού. Ο Μεγάλος Μπλε Θεός είναι η τέλεια παρομοίωση για το πώς οι άνθρωποι αποξενώνονται και κλείνονται σε στρατόπεδα. Γιατί ο εχθρός δεν είναι ο ίδιος ο Apocalypse αλλά ο θυμός και ο φόβος που οδηγούν στο να καταστραφούν όλα. Και χάρη στα σπέσιαλ εφέ καταστρέφονται πολλά σε αυτή την ταινία αλλά πάντα με την ισορροπία ότι μπορούμε να δούμε σε όλους τους χαρακτήρες – πρωταγωνιστικούς και όχι – την εσωτερική πάλη με αυτό που είναι αλλά και με το περιβάλλον τους.

Ο Όσκαρ Αϊζακ είναι ο Apocalypse, ενώ επιστρέφουν ο Τζέιμς ΜακΑβόι ως Professor X, ο Μάικλ Φασμπέντερ ως Magneto και η Τζένιφερ Λόρενς ως Mystique. Τα trailer μας προετοιμάζουν για εικόνες επικής καταστροφής, ενώ όλοι οι αγαπημένοι Χ-men θα περάσουν από την ταινία ως οι νεότερες εκδοχές τους. Τώρα το μόνο που μένει, είναι να πιστέψουμε και εμείς όπως ο Professor X ότι στο τέλος θα διαλέγουμε πάντα το φως πάνω από το σκοτάδι.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR