Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα με την Βερονίκη Χαριτάτου – Γκονζάλες

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Δανός
Φωτογράφιση: Ιωάννα Χατζηανδρέου

Η ιδρύτρια της PLAY, Βερονίκη Χαριτάτου μιλά για το νέο της project και απολαμβάνει ένα απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, μιλώντας για τη νέα εποχή που ξεκινά γι’ αυτήν.

2 (3)

Τους τελευταίους μήνες έχεις ιδρύσει την PLAY. Μίλησέ μου για την εταιρεία.
Η PLAY είναι γραφείο ανάπτυξης και δημιουργικής στρατηγικής επικοινωνίας για ελληνικά και διεθνή brands. Σκοπός της PLAY είναι να στηθεί μακροπρόθεσμα ένας μηχανισμός μέσα από τον οποίο ένα brand που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να είναι βιώσιμο. Για να το πω και λίγο κινέζικα, creative brand development.
Υπάρχουν σοβαρές Ελληνικές προσπάθειες που αξίζουν να πάνε παραπέρα. Αντίστοιχα, είναι σημαντικό να συνεχίσουν να αναπτύσσονται τα διεθνή brands που επενδύουν σήμερα στην Ελληνική αγορά.

Πιστεύεις ότι οι νέες επιχειρήσεις και τα νέα βήματα μπορούν να διατηρούν αισιοδοξία για την πορεία τους στην Ελλάδα σήμερα;
Είμαι στα early 30s μου. Το σπουδαιότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε σε κάποιο βιογραφικό μας σημείωμα ας current job είναι η επιβίωσή μας σε καθημερινό επίπεδο στη χώρα μας. Επίτευγμα όχι αστείο. Και η ashtanga οχτώ φορές την εβδομάδα έχει γίνει απαραίτητη.
Δύσκολη η διατήρηση της αισιοδοξίας αλλά όχι ακατόρθωτη. Το ότι ζω στην ομορφότερη χώρα του κόσμου βοηθάει πολύ ας πούμε.

3 (2)4 (2)

Λαμβάνοντας το ρίσκο του να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο επιχειρηματικά, εξελισσόμαστε και ως άνθρωποι;
Η PLAY δεν είναι καινούργια ιδέα. Τη δουλεύω και τη σχεδιάζω καιρό. Όμως με το που απέκτησε επιτέλους γραφείο και showroom, πήγε όλο από μόνο του στο επόμενο βήμα. Το ρίσκο είναι μέρος του παιχνιδιού, όταν το περιβάλλον είναι άκρως απρόβλεπτο. Άρα η απάντηση είναι, ναι, κάπως έτσι έρχεται η εξέλιξη, με μακροβούτι. Αυτό είναι κάτι που βιώσαμε πολύ και στο Κτήμα Χαριτάτου, επενδύσαμε σε μια δύσκολη εποχή και ποντάραμε στη δημιουργία ενός ελληνικού εξαγώγιμου προϊόντος. Αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία έχουν και οι συνεργάτες της PLAY. Με βοηθάει πολύ στη δουλειά μου που γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ανησυχίες και τα άγχη της παραγωγής.

Σκέφτηκες ποτέ να φύγεις στο εξωτερικό και να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά εκεί;
Όχι, επέστρεψα από το εξωτερικό για να εργαστώ στην Ελλάδα. Η PLAY όμως, είναι στημένη για να δουλέψει και με το εξωτερικό.

5 (2)6 (3)

Τι σε κάνει περήφανη;
Όσοι ακόμα ξυπνάνε στην Αθήνα με κέφια, οι έξι μαργαρίτες που άνθισαν στο μπαλκόνι μου, η ανθρωπιά χωρίς αντάλλαγμα και το ότι το Κτήμα Χαριτάτου ξεκινάει εξαγωγές.

Πώς οραματίζεσαι την PLAY στα επόμενα χρόνια;
Μπαίνοντας στο γραφείο, το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι μια αφίσα που γράφει “Let’s Dance In a Room Full of Strangers”. Την έφτιαξα την πρώτη μέρα και την κόλλησα στο τοίχο του άδειου γραφείου. Δεν έχω ιδέα τι πρόκειται να συμβεί αλλά θέλω πολύ να μάθω!

8 (4)7 (2)9 (3)

Η Βερονίκη έχει υπάρξει βασικό στέλεχος σε ελληνικά media αλλά και director επικοινωνίας σε ελληνικά brands μόδας. Μόλις ξεκίνησε το νέο της project, την εταιρεία PLAY.

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Η φουτουριστική κατοικία στην έρημο της Ιορδανίας που «βλέπει» στο μέλλον