Γιάννης Λαγκώνας

Γιάννης Λαγκώνας: Το καινούργιο είναι πάντοτε μια ενδιαφέρουσα πρόκληση

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Δανός
Φωτογράφιση: Ιωάννα Χατζηανδρέου

Mε μια φιλοσοφία που αποπνέει δημιουργικότητα και αισιοδοξία, η Plus More communication, είναι το boutique γραφείο που προσφέρει με πολλούς και εξαιρετικά καινοτόμους τρόπους, υπηρεσίες 360º σε τομείς της επικοινωνίας. Ο Γιάννης Λαγκώνας, ο ιδρυτής της, μας συστήνει τον εαυτό του στο χώρο που περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας του.

2 (1)

Είσαι ο CEO της Plus More 360º Communication. Πες μου για την φιλοσοφία της εταιρείας, για τα πρότζεκτ που αναλαμβάνετε και για τα πρώτα βήματά σου στον χώρο.
Είναι ένα boutique γραφείο, το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας, σε τομείς όπως το branding, event planning, art direction και εκδόσεις. Προσεγγίζουμε τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά, στοχεύοντας περισσότερο στην ποιοτική, παρά στην ποσοτική παροχή υπηρεσιών. Η πορεία μου ξεκίνησε δουλεύοντας για αρκετά χρόνια σε ελληνικά περιοδικά μόδας, ως fashion editor έως το 2011, όπου μεταπήδησα στον τομέα της επικοινωνίας, ιδρύοντας την Plus More 360º.

Η ελληνική αγορά ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου;
Είναι ευτυχές ότι το πελατολόγιο που έρχεται σε επαφή με την Plus More 360º αναζητά το φρέσκο και το πρωτοποριακό. Είναι εξίσου θετικό δε, ότι με την πάροδο του χρόνου η ανταπόκριση της αγοράς ολοένα και αυξάνεται.

Σαν ομάδα σας χαρακτηρίζει η καινοτομία σε ό,τι κάνετε. Σε συναρπάζει το καινούργιο; Σε κάνει πιο δημιουργικό;
Το καινούργιο είναι πάντοτε μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Ως προς το κομμάτι της δημιουργικότητας, έχω καταλήξει στο ότι είναι ένα ταλέντο, το οποίο για να αναπτυχθεί, πρέπει συνεχώς να καλλιεργείται. Η δημιουργία άλλωστε είναι εξέλιξη, και η εξέλιξη αρετή – αυτό προσπαθώ να περάσω και στους συνεργάτες μου.

34

Θα μπορούσες να μου απαριθμήσεις μερικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά σας;
Το βασικό μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρουμε υπηρεσίες 360 μοιρών, ώστε να εξασφαλίζουμε στον πελάτη άρτιο αποτέλεσμα. Το κάθε project που αναλαμβάνει η Plus More 360º, θέλουμε να έχει ταυτότητα.

Πηγή έμπνευσής μας αποτελούν οι τέχνες και ο πολιτισμός σε όλο τους το φάσμα, όπως η ζωγραφική, η αρχιτεκτονική, το σχέδιο αλλά και οι πιο σύγχρονες μορφές ηλεκτρονικής δημιουργίας.

Υπάρχει το «μυστικό» της επιτυχίας;
Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στη δημιουργικότητα – όπως προανέφερα – και την εργατικότητα της ομάδας. Η ομάδα είναι η κινητήρια δύναμη μιας επιχείρησης. Η Plus More 360º δεν αποτελείται μόνο από εμένα. Είναι το σύνολο των ανθρώπων που την απαρτίζει.

Ακούς το ένστικτό σου;
Οφείλω να ομολογήσω πως παλαιότερα υπήρχε μια σύγκρουση μεταξύ ενστίκτου και λογικής. Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός, τείνω να εμπιστεύομαι το ένστικτό μου όλο και περισσότερο.

Αν σου ζητούσα να αναλύσεις την μέχρι τώρα επαγγελματική σου πορεία με 3 προτάσεις, ποιες θα ήταν αυτές; Τρεις φράσεις δηλαδή που σε συνόδεψαν/συνοδεύουν.
Πάθος γι’ αυτό που κάνεις. Επιμονή για το καλύτερο. Φιλότιμο.

567

Θεωρείς ωραίο το κυνήγι για να κρατάμε ζωντανές τις φιλοδοξίες μας;
Είναι κατ’ εμέ ζωτικό κομμάτι στη ζωή ενός ανθρώπου, καθώς αποτελεί οδηγό για την εξέλιξη και ολοκλήρωσή του.

Τι είναι αυτό – σε προσωπικό επίπεδο – που κάνει σημαντική τη δουλειά σου; Τι λαμβάνεις από αυτή; 
Χρησιμοποιώ τη δουλειά μου ως ένα μέσο έκφρασης. Τα πάντα μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση, να μετουσιωθούν σε εικόνες, σχέδια, καμπάνιες, events.

Η δημιουργική διαδικασία είναι από μόνη της πηγή ικανοποίησης και πραγμάτωσης για μένα.

Είσαι άνθρωπος που κυκλοφορείς αρκετά στην Αθήνα. Βλέπεις εξέλιξη ή στασιμότητα στα πολιτιστικά δρώμενα;
Φαινομενικά, υπάρχει μια στασιμότητα, κυρίως λόγω έλλειψης budget. Όμως παράλληλα βλέπω μια «ανησυχία» απ’ όλους για καινούργια πράγματα. Οι άνθρωποι επιζητούν μια διέξοδο ώστε να εκφραστούν μέσω της δημιουργικότητας. Επειδή η Plus More 360º είναι μια εταιρεία που γεννήθηκε μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η πρόκληση να δημιουργούμε μοναδικές εμπειρίες χωρίς την πολυτέλεια των μεγάλων budget είναι κινητήρια για εμάς.

Έχεις «προγραμματισμένους» μικρούς και μεγάλους στόχους; Ποιοι είναι αυτοί;
Στόχος για μένα είναι να συνεχίσω να παρέχω μέσω της Plus More 360º υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, προσφέροντας στην ελληνική αγορά καινοτόμες ιδέες και εμπειρίες.

8 (2)9

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Το κτίριο των Aoa Architects στη Σεούλ που εμπνέεται από το Minecraft