Όταν συναντήσαμε τα μέλη του UPnLOUD

Συνέντευξη: Κατερίνα Καρσιώτη
Φωτογραφία: Δημήτρης Ταίρης

«WHEN ATHENS MEETS THESSALONIKI»

8 χρόνια UPnLOUD, 8 χρόνια μουσική, 8 χρόνια καλλιτέχνες…

«Σκέφτομαι συνεχώς τη δημιουργία. Το μέλλον μου ξεκινάει όταν ξυπνάω το πρωί και βλέπω το φως της ημέρας. Τότε αισθάνομαι ευγνωμοσύνη…». Έτσι είχε πει μία από τις πιο λαμπρές φυσιογνωμίες στο χώρο του πολιτισμού και στην ιστορία της Jazz, o Miles Davis.

dddd68e7-7180-44f6-af1d-07cdab4c0130

Ο Κωστής Καρατζιάς, ο Ντέμης Σαμαράς και ο Νίκος Κυριαζής ήταν μια παρέα και κατάφεραν να γίνουν μια ομάδα που το κοινό πάθος τους για μουσική και δημιουργία, τους οδήγησε στην ιδέα του UPnLOUD, ενός ζωντανού οργανισμού που βγήκε στην πόλη, έκανε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, οργάνωσε events και συναυλίες και μετέφερε πολλή μουσική… Mε πολλές συνεργασίες και καλεσμένους, Thievery Corporation, Romare, Dj Vadim, Cayetano, Larry Gus, Dj Krush, Boogie Belgique, Poldoore, Frenic, Dub Pistols, And.ID, Tends, Mononome, Elephant Phoenix, DJ Booker, Alex Nude, Black Athena, Dj Snatch και πολλοί άλλοι ακόμη. Μια ομάδα με πάθος για τη μουσική, εξελίχθηκε μέσα από τον UPnLOUD και σιγά σιγά από αγαπημένη συνήθεια και ραδιόφωνο άρχισε να οργανώνει ωραίες μουσικές «διαδρομές» και να μεταφέρει ενέργεια, parties, ήχους και δυνατά vibes.

Τι είναι ο UPnLOUD και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτόν;
Πρόκειται για μία πλατφόρμα η οποία εμπεριέχει μουσική και εικόνα όπου το καθένα εκφράζεται με ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο. Η θεματική της μουσικής εμπεριέχει τα Dj set σε εσωτερικό και εξωτερικό, συναυλίες και διοργάνωση events με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες με υπεύθυνους τους Costis Senior Caratzias & Demis Samaras και η θεματική της εικόνας που πλαισιώνει την τηλεοπτική εκπομπή Lollipop Frames με υπεύθυνο τον Nick Kiriazis, προσωπογραφίες – αν θέλετε – με εναλλακτική προσέγγιση και μια σκηνοθεσία βασισμένη και προσαρμοσμένη κάθε φορά στον εκάστοτε καλεσμένο.

eda4a22f-6362-4bd0-ac2e-9dd09b49c0dc

Πότε και από που ξεκινήσατε το μουσικό σας εγχείρημα;
Όλο το concept ξεκίνησε εντελώς πειραματικά και αυθόρμητα πριν οκτώ χρόνια, όντας όλοι ακόμα φοιτητές. Οι πρώτες ραδιοφωνικές εκπομπές πραγματοποιήθηκαν από τον προσωπικό χώρο του καθενός. Στη συνέχεια παίζαμε μουσική σε διάφορα bars της πόλης για να μαζέψουμε χρήματα για την ενοικίαση ενός χώρου – studio και για την αγορά μηχανημάτων, κονσόλας, μικροφώνων και ό,τι άλλο χρειαζόταν. Ακόμα θυμόμαστε το πρώτο studio σ’ ένα υπόγειο στην Ανθέων, στη Χείλωνος 5 όπου τώρα είναι μεσιτικό γραφείο. Έπειτα μετακομίσαμε σε άλλα studios, το όλο concept μας άρχισε να γίνεται πιο συγκεκριμένο και μετά όλα πήραν το δρόμο τους.

Lollipop Frames – Ένα TV show με γνώμονα φυσικά την μουσική. Μερικές από τις προσωπικότητες που φιλοξενήσατε σε τηλεοπτικές σας εκπομπές;
Από τα ήδη δημοσιευμένα επεισόδια μπορούμε να αναφέρουμε τα αφιερώματα που πραγματοποιήθηκαν σε Big Shine, Cayetano και Στάθη Παναγιωτόπουλο όπου μίλησαν γι’ αυτούς οι Αντώνης Κανάκης, George Perin, Nikitas Klint, Ian Gillan (Deep Purple).

H συνέντευξη εκείνη στο Lollipop Frames που σας έχει μείνει αξέχαστη;
Αναμφισβήτητα σε όλους έχει αποτυπωθεί η συνέντευξη που είχε πραγματοποιηθεί στην Κρήνη στην παραλιακή περιοχή Εκκλησάκι με ήλιο, θάλασσα, τσίπουρα, μουσική και συνεντευξιαζόμενο τον Cayetano. Ο συνδυασμός ήταν εκρηκτικός.

Σε τι στάδιο βρίσκεστε τώρα με τις εκπομπές του Lollipop Frames;
Εδώ και κάποιο διάστημα έχουμε ξεκινήσει τα γυρίσματα καινούργιων επεισοδίων και, παράλληλα, πραγματοποιούνται συζητήσεις με τηλεοπτικά κανάλια για την προβολή των νέων αυτών εκπομπών.

34b005c0-a98d-4a28-b850-c4106b4699e0 7fd3cf45-c774-4b2b-95cd-9d1601d93add

Η εμπειρία σας στο Βέλγιο ως καλεσμένοι δισκοθέτες στο Stusk Festival;
Hταν από τις πιο εκπληκτικές μουσικές βραδιές. Ένα Festival που διοργανώνεται από τον Poldoore και την ομάδα του. Μία μεγάλη γιορτή – θα λέγαμε εμείς – που απευθυνόταν στους νέους της πόλης με θέμα τη μουσική, το χορό και τη διασκέδαση. Όλοι ήταν ξεχυμένοι στους δρόμους με υπέροχη διάθεση και δυνατά vibes.

Reworks Festival // Thessaloniki Edition. Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα με μια καταγεγραμμένη ανοδική πορεία εδώ και 11 χρόνια. Λίγα λόγια για το θεσμό, για τη συμμετοχή σας και για το feedback του κόσμου;
Ένα από τα πιο δυνατά μουσικά γεγονότα, ένας θεσμός εδώ και χρόνια με τεράστια απήχηση και ανταπόκριση από τον κόσμο και τους υπεύθυνους προσηλωμένους με επαγγελματισμό στο στόχο τους, που είναι η μουσική. Η συνεργασία μας με τα μέλη του Reworks σε διάφορα project μας έδωσε ουσιαστικά και το «εισιτήριο» για την συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο Festival το Σεπτέμβρη του 2015. Παράλληλα μας προτάθηκε να αναλάβουμε και να συμμετάσχουμε στο stage του reworks στην Ζεύξιδος ως stage managers μ’ ένα αξέχαστο back to back dj set (Reworks Library), με καλεσμένους μας τους Boogie Belgique, Daniel Miller, Rune Lindbeak. Παρόλο που ο Σεπτέμβρης ήταν ένας δύσκολος μήνας για τη χώρα μας – με capital controls και περίεργο κλίμα – το feedback του κόσμου παρέμενε δυνατό, ξέφρενο και έδειχνε κιόλας ότι η μουσική μπορεί να αποτελέσει διέξοδο σε προβληματισμούς και άγχη.

Με ποιο κομμάτι ή με ποιο μουσικό album θα συνδέατε τον UPnLOUD;
Costis: Pavlidis // Radio Lollipop, όπως λεγόταν άλλωστε και η ραδιοφωνική εκπομπή μας με το Νίκο.
Nick: MGMT // The Youth
Demmis: Daphni // Yes I Know

Thievery Corporation, Cayetano, Poldoore, Mononome, DJ Vadim, Larry Gus, Boogie Belgique, Romare και πάρα πολλοί άλλοι καλλιτέχνες έχουν φιλοξενηθεί στον UPnLOUD. Υπάρχει για εσάς κάποιο event ή κάποια συναυλία του booking σας, που έχετε οργανώσει και το θεωρείται από τα πιο μοναδικά;
Costis: Romare στο ART HOUSE THESSALONIKIS, όπου μόλις είχε υπογράψει και με την Ninja Tunes.
Nick: Motorama – τους παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Demis: Ξεχωρίζω τους πρώτους μας καλεσμένους Dj Frenic, Poldoore, Boogie Belgique με τους οποίους – εκτός από επαγγελματική -διατηρούμε και μια άψογη φιλική σχέση και αυτός είναι και ένας λόγος που επιδιώκουμε να τους φιλοξενούμε κάθε χρόνο.

Το πρώτο μέρος που σας έρχεται στο μυαλό και θα προτείνατε σε κάποιον ερχόμενος στην πόλη μας.
Costis: Σίγουρα πρωινά Κυριακής για καφέ στον Θερμαϊκό cafe-bar.
Nick: Στη γραφική Άνω Πόλη για περπάτημα στα σοκάκια και φαγητό στο Τσινάρι.
Demis: Ατελείωτες βόλτες στο κέντρο ακούγοντας μουσική.

Τι έχουμε να περιμένουμε το επόμενο διάστημα; Upcoming gigs…
Frenic (Greek tour) 24/3 στο Gazarte, Αθήνα & 26/3 στην Μαύρη Τρύπα, Θεσσαλονίκη
Poldoore / Mononome – 8/4 στο Gazarte, Αθήνα & 9/4 στην Μαύρη Τρύπα, Θεσσαλονίκη
Ηugo Kant (Greek tour, coming soon more infos)
Panda Dub στον πολυχώρο WE, Θεσσαλονίκη

d051abac-c040-4223-b019-135884a8cb10 IMG_7470

8 Χρόνια Upnloud, 8 Χρόνια Μουσική, 8 Χρόνια Καλλιτέχνες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και συναυλίες. Ποιον καλλιτέχνη προτιμήσατε για το μουσικό σας γενέθλιο;

To μουσικό μας γενέθλιο τo ανέλαβε, σε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, ένας analog συνθέτης που αναδύθηκε μέσα από τη σκηνή της Μελβούρνης. Αυτός είναι ο Harvey Sutherland, ένας εξαιρετικός μουσικός με πολλές συνεργασίες και συμμετοχές στο δυναμικό του από την This Thing Records με ταξίδι μέσα από lo – fi boogie και τον χαρακτηριστικό house ήχο των Ronand σε διαδρομές που συνεχίζονται με remixes και συμμετοχές στην Plastic World και την Voltaire Records. Συνθεσάιζερ και το αναμενόμενο αυτοσχεδιαστικό live show του με τα συχνά φωνητικά της Janet Jackson, δημιούργησαν ένα αξεπέραστο four-to-the-floor throwdown.

*Ευχαριστούμε πολύ τον εικαστικό χώρο Kristiboni, Εργαστήριο Ζωγραφικής και Δημιουργικής Έκφρασης στα Λαδάδικα για τη παραχώρηση του χώρου και τη φιλοξενία.

UPNLOUD – Booking Agency, Radio, TV
Enjoy the life!

**Ακούστε εδώ ένα mix από τον Κωστή Καρατζιά για να πάρετε μια γεύση.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE