Quantcast

400 λέξεις του Θύμιου Βούλγαρη

Φωτογράφιση: Ιωσήφ Αλεξιάδης

Ο Θύμιος Βούλγαρης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1973. Έκτοτε άφησε ένα πτυχίο Νομικής να τον περιμένει, ακόμη, κάπου στο Βέλγιο, συνεργάστηκε από διάφορες θέσεις με περιοδικά όπως τα: Βημαγκαζίνο, Status, Vogue, ΜΕΝ, ΒημαDonna, ΒημαLife, Lifo, Time Out Athens, Ταχυδρόμος, Εικόνες, Exodos, Paper, Homme, Maison & Decoration, Ευ Ζην, Fooding, Αλλάξτε Γεύσεις, Hilton Magazine κ.α., καθώς και με sites όπως το gourmed.gr, queen.gr, propaganda κ.α., σε θέματα γαστρονομίας, deco, ξενοδοχείων, ταξιδιών και γενικότερα ευζωίας. Παράλληλα συνεργάζεται σαν Σύμβουλος Επικοινωνίας και στρατηγικής με διαφημιστικές εταιρίες και εταιρίες Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και με εταιρίες τροφίμων, ποτών και εστιατόρια. Όταν δεν τρώει λοιπόν σε κάποιο εστιατόριο, θα φωτογραφίζει, θα λείπει σε ταξίδια, θα μένει σε ξενοδοχεία ή θα ψάχνει το καλύτερο ζαχαροπλαστείο, cafe ή bar της πόλης. Σκληρή δουλειά – αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει, εν τέλει.

thimios-voulgaris-didee-magazine-2

Old Fashioned, with a twist

a short novel about a man who mixed for pleasure and killed for living

“An Old Fashioned, please, but with a twist” άκουσε μια γυναικεία φωνή να του λέει σχεδόν πίσω και αριστερά του, όπως είχε γυρίσει για να χτυπήσει το Mai Tai της σαραντάρας ξανθιάς δικηγόρου, που κάθε Τρίτη, κάθιζε το κουρασμένο κορμί της στο ίδιο σκαμπό και άναβε με τον ίδιο χρυσό αναπτήρα το μικρό της, με άρωμα σοκολάτας, πουράκι.

“In a moment darling” μισοφώναξε γυρίζοντας ελαφρά τον αριστερό του ώμο, για να ακουστεί πάνω από τον θόρυβο της μουσικής.
“…Whistling my name Open up a beer
And you say get over here
And play a video game

I’m in his favorite sun dress
Watching me get undressed
Take that body downtown…” τραγουδούσε νωχελικά εκείνη τη στιγμή η Del Rey και παρά την κακή ποιότητα της ηχητικής εγκατάστασης του μπαρ, το αυτί του έπιανε εύκολα την εκλεπτυσμένη άρθρωση της Νεοϋορκέζας αγαπημένης των απανταχού hipsters. Έτσι δεν του είπε στο αυτί πριν λίγες μέρες αυτή η διαφημίστρια, που μύριζε τριαντάφυλλο, πώς λένε πια τους «εναλλακτικά ψαγμένους; Ναι, αυτό ήταν.

Αυτά που του τράβηξαν την προσοχή στην συγκεκριμένη παραγγελία ήταν δύο. Το τι θα μπορούσε να είναι αυτό το “twist” σε ένα τόσο κλασικό κοκτέιλ και πώς γίνεται μια γυναίκα να παραγγέλνει το κοκτέιλ που στη δική του Strictly Men’s Drinks λίστα θα κονταροχτυπιόταν με το Sazerac και το Dry Martini για την κορδέλα του νικητή. Και η κοντράλτο φωνή της με τις νότες Νέας Υόρκης. Upstate μάλλον. Καλό Πανεπιστήμιο, σχεδόν σίγουρα Ανατολικής Ακτής, άρα upper class οικογένεια, αστοί με ταξίδια σε Ευρώπη, πατέρας στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία ή επιχειρηματίας, μητέρα δικηγόρος – υπέρμαχος πολιτικών δικαιωμάτων ή ψυχίατρος.

«Ζω μια μόνιμη, εσωτερική, Κόλαση. Και τους 9 κύκλους, σαν μια tailor made Μέρα της Μαρμότας. Για Καθαρτήριο και Παράδεισο, ούτε λόγος», ήταν η επόμενη φράση που ακούστηκε σχεδόν μουρμουριστά από τα χείλη της. Ήταν σαν να μονολογούσε την πραγματικότητα, σαν να επαναλάμβανε κάτι που είχε διαβάσει μόλις πρόσφατα και της είχε εντυπωθεί τόσο που να το επαναλαμβάνει σαν μάντρα ψυχικής αυτοσυντήρησης. Το γεγονός πως την έπιασε να το ξεστομίζει ήταν τυχαίο – έσκυβε δίπλα της σχεδόν για να πιάσει με το αριστερό του χέρι το άδειο ποτήρι του τύπου με την χαλαρωμένη γραβάτα και το θολό, ήδη, βλέμμα. Δικηγόρος στο τέλος μιας ρουτινιάρικης μέρας. Ήταν στο τρίτο bourbon και θα σταματούσε στα πέντε. Τον ήξερε καλά. Ακόμα και αν δεν ερχόταν όλα τα απογεύματα της Πέμπτης τους τελευταίους δέκα μήνες που τον σέρβιρε πίσω από την μπάρα, πάλι θα τον ήξερε.

Ήταν ένα από τα πράγματα στα οποία ξεχώριζε. Το να μελετά, να διαβάζει ανθρώπους. Αυτό ήταν, σε μεγάλο βαθμό, έμφυτο. Γιατί ήταν πολύ καλός και σε πράγματα που του είχαν διδάξει. Μάλλον, το “καλός” θα ήταν understatement για την πραγματικότητα.
Ήταν εξαιρετικός.

thimios-voulgaris-didee-magazine-1

More Stories
fyra hotel torni interior dezeen 2364 col 3 1704x959 1
Η κομψή αισθητική του φινλανδικού studio Fyra στο ανακαινισμένο Hotel Torni στο Ελσίνκι