Μια κατοικία ειδικά σχεδιασμένη για οικογένειες

Η κατοικία Utsunomiya βρίσκεται στη πόλη Tochigi της Ιαπωνίας και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Suppose Design Office.

Παρά την τάση των αρχιτεκτονικών εταιρειών να σχεδιάζουν σαφείς διαχωρισμούς μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, η Suppose Design Office για το συγκεκριμένο project επεδίωξε το διαφορετικό. Η συγχώνευση λοιπόν του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Για το σκοπό αυτό επιλέχθηκε μια τριγωνική σκεπή, η οποία ξεκινά από την κορυφή του σπιτιού για να καταλήξει να εκτείνεται ως το έδαφος και από τις δύο πλευρές της. Στρατηγικά τοποθετημένα ανοίγματα κατά μήκος των πλευρών της οροφής, παρέχουν το απαραίτητο φυσικό φως. Επιπλέον, η περιοχή ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό τοίχωμα λειτουργεί ως θερμαινόμενος χώρος, ενώ ταυτόχρονα παρέχει μια οπτική διαφάνεια για τους ιδιοκτήτες, για να μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους όταν αυτά παίζουν στον κήπο.

Κατά το σχεδιασμό του σπιτιού, η εταιρεία είχε ως γνώμονα τη δημιουργία ενός χώρου όπου μια οικογένεια θα μπορούσε να παίρνει υπαίθριο γεύμα ή να χρησιμοποιεί τον κήπο και τις βροχερές ημέρες, έτσι ώστε να δοθεί μια νέα ατμόσφαιρα στην καθημερινή ζωή μέσα σε ένα συνηθισμένο σπίτι.

Ήθελαν επίσης, το σπίτι να δίνει μια αίσθηση νοσταλγίας, η οποία θα προέκυπτε από τα παραδοσιακά και τα σύγχρονα στοιχεία που θα συνδύαζε αρμονικά η κατοικία.

utsunoiya_suppose_9_600x400__1456005938_74643

utsunoiya_suppose_2__1456005806_67036

utsunoiya_suppose_1_600x400__1456005761_68142

utsunoiya_suppose_8_600x653__2___1456005918_33770

utsunoiya_suppose_7_600x559__1456005896_29262

utsunoiya_suppose_6__1456005870_88940

utsunoiya_suppose_4_600x400__1456005849_19672

utsunoiya_suppose_3__1456005828_67336

Πηγή: Design Milk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE