130 χρόνια Mercedes-Benz στο Ζάππειο

#inspiringcircle το Σάββατο 20/2 στο Ζάππειο

Το 1886 ο Carl Benz, καταθέτει στο Αυτοκρατορικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το όχημα με βενζινοκινητήρα. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό DRP 37435, θεωρείται σήμερα ως το «πιστοποιητικό γέννησης» του αυτοκινήτου και φέρει την ονομασία Patent-Motorwagen -Πατενταρισμένο Αυτοκίνητο- για το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με κινητήρα βενζίνης.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία του αυτοκινήτου που οδήγησε στην εξελιγμένη τεχνολογία, τόσο των θρυλικών, όσο και των σύγχρονων αυτοκινήτων Mercedes-Benz.

Με αφορμή τα 130 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου και με έμπνευση από το τριάκτινο αστέρι της Mercedes-Benz, που συμβολίζει τον αέρα, το νερό, τη γη, 8 Έλληνες δημιουργοί παρουσιάζουν τα έργα τους, στο Ζάππειο. Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 έως τις 19:00, οι Μαρίνα Βερνίκου, Τάκης Διαμαντόπουλος, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Κάτια Ζυγούλη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Γιώργος Κελέφης, Μιχάλης Κεφαλογιάννης και Βένια Μπεχράκη οπτικοποίησαν το πιο αναγνωρισμένο αστέρι, με τη δική τους προσέγγιση.

Παράλληλα, στην έκθεση θα παρουσιαστούν και μοναδικά ιστορικά αντικείμενα από το Mercedes-Benz Classic Center της Στουτγάρδης, ενώ στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά 3 συλλεκτικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz, μία SL 190 Cabrio, ένα 170 Sedan και ένα 220 Sedan. Τα θρυλικά αυτοκίνητα θα πλαισιώνονται από 9 σύγχρονα μοντέλα: A-CLASS, CLA, GLA, C Sedan, C Coupe, GLC, GLE, GLE Coupe και τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας S-CLASS.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, 10:00-19:00 | Ζάππειο Μέγαρο | Είσοδος ελεύθερη

 

More Stories
sidecar cocktail 1 1
H συνταγή του Sidecar cocktail βάση της Αγγλικανικής σχολής