Quantcast

Mary and How To Get Shit Done

Ξαπλωμένη πάνω σε μία χνουδωτή λευκή κουβέρτα, με το λάπτοπ στην κοιλιά, παρακολουθώ με προσοχή βίντεο με «προφήτες» της θετικής ενέργειας και του οραματισμού. Ναι.

Μερικές φορές ντρέπομαι και σκέφτομαι πως αν κάποιος παρακολουθούσε τις λίστες μου στο YouTube θα θεωρούσε πως είμαι αλλόφρων. Ίσως η πιο ένοχη απόλαυσή μου, μετά την Άννα Βίσση. Απλά για την Άννα δεν ντρέπομαι.

Νομίζω ότι όλα αυτά τα βίντεο με τίτλους «πώς να επιτύχεις στην ζωή», «οραματισμός, το κλειδί στην ευτυχία», «φτιάξε την ζωή των ονείρων σου» και άλλα τσιτάτα, λειτουργούν σαν ναρκωτικό στην ψυχοσύνθεσή μου. Κυρίως τα βίντεο που σου εξηγούν πώς να μην είσαι αναβλητικός και να φέρνεις αποτέλεσμα στην καθημερινότητά σου.

Βέβαια έχω αρχίσει να πιστεύω πως ο λόγος που τα βλέπω είναι για να μην ενδίδω στις μεσημεριανές σιέστες. Όταν λοιπόν με πιάνει η πρώτη ανείπωτη νύστα, πατάω play και μαθαίνω «πώς να βάλεις σκατά σου σε μια σειρά». Ιδιαίτερα αποτυχημένη μετάφραση του «how to get shit done».

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά ο κόσμος είναι γεμάτος αποτελέσματα. Ό,τι ψάχνετε στη ζωή είναι το αποτέλεσμα πράξεων. Αν δεν έχετε τη δύναμη να γίνεται δημιουργός, τότε μπορείτε απλά να καθησυχάσετε τον εαυτό σας, λέγοντάς του ότι η ζωή είναι δύσκολη, άδικη κι εσείς άτυχοι και να επιλέξετε μια βαρετή, βασική καθημερινότητα. Κανένα πρόβλημα. Άλλωστε τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα στις μέρες μας για να διεισδύσεις κάπου, παλιά η προσπάθεια για να επιβιώσεις ήταν χίλιες φορές μεγαλύτερη.

Οι άνθρωποι δεν επιτυγχάνουν τις φιλοδοξίες τους γιατί ζουν σε φούσκα. Τα όνειρα τους δεν επικοινωνούν με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να έχει μια κουλ ιδέα και να της έχει χτίσει χρυσελεφάντινο άγαλμα μέσα στο μυαλό του, χωρίς όμως να έχει τσεκάρει αν για παράδειγμα η αγορά την σηκώνει ή αν τα χρήματα που θέλει να την χρεώσει είναι αυτά που οι καταναλωτές θεωρούν ότι αξίζει. Η πραγματικότητα λοιπόν δεν αλλάζει για εμάς αλλά εμείς προσαρμοζόμαστε. Σ’ αυτό το σημείο οι φούσκα ακουμπάει γωνία και σκάει. Και πιστέψτε με αυτό είναι εξαιρετικά άβολο για την ψυχολογία, δεν αρέσει σε κανέναν.

Αν θέλουμε αποτελέσματα στην ζωή μας, πρέπει να μπούμε στη λάσπη και να βρούμε πρώτο και καλύτερο τον εαυτό μας απέναντι. Πρέπει να δημιουργήσουμε καινούργιες συνήθειες, να σπάσουμε τα επαναλαμβανόμενα pattern και να ωριμάσουμε. Τα δόγματα για το πώς λειτουργούν τα πράγματα, ανήκουν στο παρελθόν και για να εξελιχθεί κάποιος πρέπει να πραγματικά να γειωθεί και να σταθεί στις δυνάμεις του.

Η θετική ενέργεια, η πνευματικότητα, η αγάπη και όλα αυτά, φυσικά και είναι καλοδεχούμενα και χρειάζονται, απλά για να μπουν σε εφαρμογή πρέπει να ξέρουμε τι είμαστε και τι μας γίνεται και πώς η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρα ένας χαρακτήρας από ταινία του Ταραντίνο που σε κυνηγάει με την ματσέτα.

Αυτό που βλέπω στον κόσμο είναι ότι όλοι θέλουν κάτι – και εγώ μαζί σαφώς – αλλά δεν το κάνουν απλά μιλάνε μόνο γι’ αυτό. Για παράδειγμα θέλω να κόψω το κάπνισμα, θέλω να χάσω 10 κιλά, θέλω να ξεκινήσω το δικό μου πρότζεκτ, θέλω να γυρίσω μια ταινία, θέλω να γράψω ένα βιβλίο, θέλω να πάω ένα ταξίδι, θέλω να αλλάξω… ωραία λοιπόν, ας γίνει. Ας μπει μπροστά το σχέδιο του καθενός για το μέλλον και την ευημερία, όπως την έχει φανταστεί ο καθένας και μετά ας μιλήσουμε. Η θέληση και η δουλειά – ακόμα κι αν χρειαστεί να αμφισβητήσετε όλες σας τις πεποιθήσεις – είναι τα μοναδικά πράγματα που θα σας σπάσουν το comfort zone σας.

Το κλειδί στην ευτυχία, μέσα από την ιντερνετική μου σοφία, είναι να αφήσεις τη ζωή να σε «κάψει» σωστά και πάλι από την αρχή.

Σηκώστε τον κώλο σας από το κρεβάτι λοιπόν.

Μαίρη,
Life Coach και άλλα εξωπραγματικά.

More Stories
https hypebeast.com image 2022 09 ronan mckenzie acne studios fall winter 2022 denim project home exhibition london uk barbados 0 1
Acne studios x Ronan McKenzie: H συνεργασία και η denim συλλογή F/W22