Μια καρέκλα εμπνευσμένη από την γαλλική house μουσική

Η Juliette Mutzke-Felippelli, από το Joogii Design Studio του Λος Άντζελες, σχεδίασε μια καρέκλα την οποία αποκαλεί French Touch. Η έμπνευση γι’ αυτή τη φουτουριστική καρέκλα ήρθε από τη house γαλλική μουσική της δεκαετίας του ’90, πράγμα που φαίνεται από την πρώτη στιγμή.

Τιμώντας τους καλλιτέχνες που πειραματίζονται, όπως οι Daft Punk, Cassius και Etienne de Crecy, η ιριδίζουσα καρέκλα είναι φτιαγμένη από CNC κοπής ακρυλικό υλικό και είναι καλυμμένη με δίχρωμη ταινία, ενώ στη συνέχεια συναρμολογείται από χαλύβδινα μπουλόνια.

Το άλμπουμ “Alive” των Daft Punk από το 1997, είναι εκείνο που οδήγησε τη Mutzke-Felippelli σε ένα δημιουργικό μονοπάτι απ’ όπου ξεκίνησε με μουσική και οδηγήθηκε στο σχέδιο και την κατασκευή της καρέκλας, της οποίας έτσι η έμπνευση βγάζει νόημα.

Με την ιριδίζουσα ταινία που δημιουργεί παιχνίδια με το φως και τους αρμούς που έχει συνδέονται σαν παζλ, η καρέκλα αναφέρεται στον εννοιολογικό τρόπο που τα τραγούδια δημιουργήθηκαν τότε και συνδύαζαν δείγματα της disco για να καταφέρουν τον χαρακτηριστικό ήχο. Η πλάτη, που έχει μια διαφορετική γωνία, αποκαλύπτει ένα πολύχρωμο φάσμα, λόγω του τρόπου που το φως αντανακλά πάνω της.

Προσθέτοντας στη μουσική, η καρέκλα παρέχεται με ένα mixtape που ενσαρκώνει το zeitgeist του είδους της γαλλικής house μουσικής. Μπορεί κανείς να ακούσει κι ένα δείγμα από αυτή.

French-Touch-Chair-Joogii-Daft-Punk-2-600x400 French-Touch-Chair-Joogii-Daft-Punk-3-600x589 French-Touch-Chair-Joogii-Daft-Punk-4-600x400 French-Touch-Chair-Joogii-Daft-Punk-5-600x900

Πηγή: Design Milk

More Stories
ndr9502 hr 1
Αbiti in Scena: Μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Valentino Garavani