Quantcast

400 λέξεις του Παναγιώτη Ντάικου

Φωτογράφιση: Ιωσήφ Αλεξιάδης

Ο Παναγιώτης Ντάικος ισχυρίζεται πως είναι social media copywriter/manager και content editor στο The Toc & Woman Toc. Στην πραγματικότητα, είναι ένας – φάλτσος – τραγουδιστής της country. Aκούει καθημερινά Κωνσταντίνο Τζούμα, με θρησκευτική ευλάβεια, περνάει πολλές ώρες στα ίντερνετς και κυκλοφορεί ελάχιστα. Θεωρεί ποινικό αδίκημα την αγένια και δεν αντέχει την ξιπασιά και την αχαριστία. Στο μέλλον θέλει να αποκτήσει τη δική του φάρμα, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός πάντα. Τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο ψάχνει κάποιο gif.

panagiotis-ntaikos-didee.gr2
Από παιδί αγαπούσα τις ρομαντικές ταινίες. Τον τρόπο που εξελισσόταν η ιστορία στη μεγάλη οθόνη. Την δραματική μουσική που έπαιζε στις δυνατές σκηνές. Την αβάσταχτη ελαφρότητα των πρωταγωνιστών. Παρατηρούσα τις κινήσεις τους, αφομοίωνα τις ατάκες τους, ακόμα και αν ήταν σαχλές κάποιες φορές, και ζούσα μαζί με εκείνους τα πάθη τους στο θερινό σινεμά κοντά στο πατρικό μου.

Πάντα πίστευα πως είμαι ο Γουίλιαμ από το «Νotting Hill» και ότι κάπου στην πορεία της ζωής μου, θα πετύχαινα το άλλο μου μισό με το οποίο θα περνούσαμε έτη πολλά και ευτυχισμένα καθήμενοι στο παγκάκι ενός ηλιόλουστου πάρκου – διαβάζοντας βιβλία αγκαλιά. Ή πως θα ζούσα έναν πολύ παθιασμένο έρωτα όπως αυτός του Finn και της Estella στο «Great Expectations». Όσο περνούσαν τα χρόνια και όσο έκανα δεσμούς, καταλάβαινα, πως, μάλλον, είμαι ο Tom από το «500 days of Summer» και κατέληγα στο παγκάκι μόνος μου. Οι σχέσεις μου, δε, θυμίζαν επικίνδυνα τη Summer, οπότε με ιδιαίτερη ευκολία συνέχιζαν το δρόμο τους, ενώ εγώ έμενα πίσω και αναρωτιόμουν τι είχε πάει στραβά.

panagiotis-ntaikos-didee.gr3

Κάπου εκεί άρχισα να αντιλαμβάνομαι, πως πιθανόν το concept του έρωτα – όπως το είχα στο μυαλό μου – να είναι μια μεγάλη μπαρούφα και πως η υπερέκθεση στο πράσινο φως του «Great Gatsby» μου έχει κάνει κακό. Σταμάτησα λοιπόν να ψάχνω τον έρωτα σε όλες τις λάθος γωνίες. Έπαψα να κοιτάω εναγωνίως το ρολόι περιμένοντας να φανεί· και όπως προχωρούσα κατάλαβα πως άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του μισό δεν μπορεί να αγαπηθεί ή να αγαπήσει πραγματικά και αποφάσισα να γίνω ολόκληρος. Και αν τελικά σταθείς τυχερός, όπως αισιόδοξα έλεγε το τραγούδι στο «Medianeras», Τrue love will find you…in the end.

Συνεχίζω και είτε έρθει, είτε όχι, θα είμαι χαρούμενος όπως τώρα. Χαρούμενος που κάνω τη ζωή που διάλεξα, που είμαι αυτό που προσπαθώ, που χαμογελάω, που δουλεύω σε κάτι που αγαπάω, που έχω υγεία, οικογένεια και φίλους. Και που προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.
Όμως, επειδή είμαι και οργανωτικός (ως Παρθένος με Καρκίνο) έχω κάνει προετοιμασία για εκείνη την μαγική περίπτωση που αποφασίσει να εμφανιστεί. Έκανα, λοιπόν, moto μου αυτό που έλεγε ο Νίκος στα Φτηνά Τσιγάρα: «Και κλείνω τα μάτια και μέσα απ’ το πλήθος έρχεται μια θάλασσα, μέσα από τη θάλασσα έρχονται τα φτερουγίσματα των πουλιών, μέσα απ’ τα φτερουγίσματα θα ‘ρθεις εσύ. Άσε με να σε εντυπωσιάσω».

panagiotis-ntaikos-didee.gr5

More Stories
master 1
Longines Master Collection: Η επετειακή έκδοση για τα 190 χρόνια της εταιρείας