Ένα σκοτεινό σπίτι στο Σίδνεϊ αποκτά φως με γλυπτά σε μορφή στέγης

Οι ιδιοκτήτες ενός αρκετά σκοτεινού σπιτιού στο Σίδνεϊ απευθύνθηκαν στο γραφείο Carterwilliamson Architects, όχι για να προσθέσουν μερικά τετραγωνικά μέτρα στο σπίτι τους, αλλά για να βρουν τρόπους ώστε να φέρουν περισσότερο φως στους εσωτερικούς του χώρους.

Προσεγγίζοντας με δημιουργικότητα το φυσικό ελάττωμα, το γραφείο κατάφερε να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο γλυπτών σε μορφή στέγης με χαμηλό νότιο προφίλ, αντιμετωπίζοντας έτσι τον χαμηλό φωτισμό του λανθασμένου προσανατολισμού της βεράντας του σπιτιού.

Carterwilliamson-Architects-Light-Cannon-House_4 Carterwilliamson-Architects-Light-Cannon-House_2

Τα πανύψηλα γλυπτά που χρησιμοποιούνται ως στέγη αντλούν άπλετο βόρειο φως ενώ επιτρέπουν ακόμα και στα πιο σκοτεινά σημεία του σπιτιού να επωφεληθούν από τον νέο επίκτητο προσανατολισμό φωτός που επιτεύχθηκε μέσω της κατασκευής.

Carterwilliamson-Architects-Light-Cannon-House_7 Carterwilliamson-Architects-Light-Cannon-House_6a

Δεδομένου ότι τα γλυπτά αναπτύχθηκαν αρχικά για χρήση ως δίαυλοι φωτός και όχι ως στέγη, το αρχιτεκτονικό γραφείο ονόμασε το project “Light Cannon House”, αντλώντας έμπνευση από την κατασκευή του περίφημου μοναστηριού La Tourette από τον Le Corbusier.

Carterwilliamson-Architects-Light-Cannon-House_6 Carterwilliamson-Architects-Light-Cannon-House_5Carterwilliamson-Architects-Light-Cannon-House_6b

More Stories
JJJJound New Balance 990 v3 Release Date 3
Jjjjound x New Balance: Η ανανεωμένη εκδοχή του 990V3 στο πράσινο της ελιάς