Quantcast

Μια ανακαίνιση στη Βαρκελώνη εστιάζει στο χωρισμό δωματίων

Η αρχιτεκτονική εταιρεία YLAB Arquitectos Barcelona παρουσίασε το νέο της πρότζεκτ κατά την διάρκεια της Barcelona Design Week 2015, κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Πρόκειται για ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα στην λεωφόρο Diagonal της Βαρκελώνης. Η ανακαίνιση εστίασε στην εκ νέου διαρρύθμιση του χωρισμού των δωματίων. Επικεντρώθηκε, λοιπόν, στη διαμόρφωση μεγαλύτερων κοινών χώρων και έδωσε έμφαση στη θέα που προσφέρει η βεράντα του διαμερίσματος. Η κουζίνα, σαλόνι και η τραπεζαρία πλέον συνδέονται και αποτελούν μια κοινή περιοχή, η οποία ευθυγραμμίζεται με ένα μεγάλο παράθυρο.

Το χρώμα που κυριαρχεί στο διαμέρισμα είναι το λευκό ιβουάρ, το οποίο έχει συνδυαστεί άψογα με το ζεστό χρώμα του ξύλου δρυός και αρκετές σκούρες αποχρώσεις γραφίτη, κυρίως γύρω από τα παράθυρα που περιβάλλουν το καθιστικό, την τραπεζαρία και το στούντιο. Το μπάνιο είναι “ντυμένο” με γκρι πλακίδια πορσελάνης και επένδυση σε ξύλο βελανιδιάς.

Η επίπλωση του χώρου έχει γίνει με ιδιαίτερη προσοχή. Για το σαλόνι έχει επιλεγεί ένας καναπές Casadesus, μια λάμπα Sata iCole, δύο τραπεζάκια Nelson και ένα μίνιμαλ χαλί Materia.

Φωτογραφίες: Tobias Laarmann

Barcelona-Diagonal-Mar-apartment-YLAB-Arq-13 Barcelona-Diagonal-Mar-apartment-YLAB-Arq-12 Barcelona-Diagonal-Mar-apartment-YLAB-Arq-11 Barcelona-Diagonal-Mar-apartment-YLAB-Arq-10 Barcelona-Diagonal-Mar-apartment-YLAB-Arq-8 Barcelona-Diagonal-Mar-apartment-YLAB-Arq-6A Barcelona-Diagonal-Mar-apartment-YLAB-Arq-6 Barcelona-Diagonal-Mar-apartment-YLAB-Arq-3 Barcelona-Diagonal-Mar-apartment-YLAB-Arq-2 Barcelona-Diagonal-Mar-apartment-YLAB-Arq-1

 

Πηγή: Design Milk