Quantcast

Το “Cumquat Tree House” μοιάζει με δεντρόσπιτο

Στο προάστιο της Μελβούρνης Caulfield, η κατοικία Cumquat Tree House είναι ένα αρχιτεκτονικό πρότζεκτ του Christopher Megowan. 

To πρότζεκτ στηρίζεται στην ανακαίνιση του αρχικού σπιτιού Art Deco, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κεντρική σπονδυλική στήλη για το σπίτι, μέσα στο οποίο να πλαισιώνεται η θέα ενός υπάρχοντος δέντρου cumquat στην πίσω αυλή.

Μαζί με την ανακαίνιση, δύο εξωτερικά δωμάτια προστέθηκαν σαν προεκτάσεις του σαλονιού από τη μία και της τραπεζαρίας από την άλλη πλευρά, ώστε να συμπεριληφθεί ένα δωμάτιο – σινεμά και ένα δωμάτιο με ανεξάρτητο τζάκι. Σε γενικότερες γραμμές η αρχική πρόσοψη του σπιτιού παραμένει η ίδια.

Εντυπωσιακή είναι, επιπλέον, η λεπτομέρεια με τα παράθυρα/φεγγίτες που πλημμυρίζουν το χώρο με φως και δίνουν στο μάτι την αίσθηση άφθονου χώρου.

Φωτογραφίες:Christopher MegowanCumquat_Tree_House_Christopher_Megowan_1__1449262037_66652 Cumquat_Tree_House_Christopher_Megowan_2_600x605__1449262099_60952 Cumquat_Tree_House_Christopher_Megowan_3_600x400__1449262115_99445 Cumquat_Tree_House_Christopher_Megowan_5_600x818__1449262156_98928 Cumquat_Tree_House_Christopher_Megowan_5a_600x383__1449262182_97047 Cumquat_Tree_House_Christopher_Megowan_7_600x400__1449262236_60226 Cumquat_Tree_House_Christopher_Megowan_8_600x400__1449262311_16903Cumquat_Tree_House_Christopher_Megowan_11a_600x400__1449262328_60011 Cumquat_Tree_House_Christopher_Megowan_18_600x600__1449262365_39101

Cumquat_Tree_House_Christopher_Megowan_14_600x400__1449262346_90727Πηγή: DesignMilk