“Βόλτα στο Κενό”: Όλα έχουν να κάνουν με τη θέληση

Μετά το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του 2009 με τίτλο “Man on a Wire” είναι η δεύτερη ταινία που πραγματεύεται την πραγματική ιστορία του Γάλλου σχοινοβάτη Φιλίπ Πετί, που περπάτησε πάνω στο τεντωμένο σκοινί που ένωνε τους Δίδυμους Πύργους. Ναι σωστά διαβάσετε. Σε ύψος 411 μέτρων, χωρίς καμία συνεννόηση με δημοτικές ή άλλες αρχές, ο Πετί πραγματοποίησε έναν από τους πιο απίστευτους περιπάτους.

Η δραματοποιημένη βιογραφία του Φιλίπ Πετί, σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ζεμέκις και με πρωταγωνιστή τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, έχει δώσει το κέντρο βάρους της ιστορίας στο εντυπωσιακό του εγχειρήματος. Γυρισμένη σε 3D και με πλάνα που προκαλούν ίλιγγο, προσπαθεί να δώσει στο θεατή την αίσθηση που είχε ο ίδιος ο Πετί όταν ήταν πάνω στο σκοινί. Η ταινία προκαλεί αδρεναλίνη τέτοιας κλίμακας που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Ο Γκόρντον Λέβιτ ενσαρκώνει το χαρακτήρα με ειλικρίνεια και καταφέρνει να ισορροπήσει τη γαλλική προφορά που του ζητήθηκε, όπως ισορροπεί πάνω στο σκοινί. Ο Ζεμέκις, που δεν είναι άγνωστος με τη χρήση της νέας τεχνολογίας (βλέπε The Polar Express και Beowulf) σκηνοθετεί ένα υπερθέαμα, κρατώντας ωστόσο ζωντανές τις ανθρώπινες σχέσεις και την ένταση που δημιούργησε η οργάνωση μιας πραγματικά απίστευτης ιστορίας. Φαντάζει σαν να βρήκε και αυτός την ισορροπία του ανάμεσα στην τεχνολογία αλλά και το χτίσιμο χαρακτήρων, καθώς εδώ δεν θέλουμε να βγάλουμε τα μάτια μας, όπως συνέβη σε όποιον παρακολούθησε το Beowulf.

Το αποτέλεσμα θα μας θυμίσει τι αγαπήσαμε στον κινηματογράφο, καθώς καταφέρνει να δημιουργήσει μια εμπειρία που κόβει την ανάσα αλλά και χαρακτήρες οι οποίοι αξίζουν το ενδιαφέρον μας.

Η ταινία “Βόλτα στο Κενό” κυκλοφορεί από Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου από την Feelgood.

More Stories
lv cruise 23
Η cruise συλλογή του οίκου Louis Vuitton για το 2023