H Αντιγόνη Κουλουκάκου ανακαλύπτει την ουσία σε δέκα λέξεις της καθημερινότητάς της

Συνέντευξη Γιάννης Θεοδοσιάδης
Φωτογράφιση Τάσος Λιόλιος
Total outfit (boxer & tshirt) • PARTHENIS

Ανάμεσα σε ταξίδια στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Κωνσταντινούπολη, η Αντιγόνη Κουλουκάκου ανακαλύπτει την ουσία σε δέκα λέξεις της καθημερινότητάς της και αποχαιρετά το καλοκαίρι με αισιοδοξία και δημιουργική προσμονή για τα επόμενα σχέδιά της.

14

3

d

ΘΕΑΤΡΟ:

Η χώρα του παραμυθιού μου… Ένας κόσμος απέραντος για εξερεύνηση, μάθηση, εξέλιξη νοητική, προσωπική, επαγγελματική. Κάτι καινούριο για εμένα, άφθαρτο, που θέλω να με αγαπήσει όπως εγώ το αγαπώ ήδη!

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: 

Οργασμός ματαιοδοξίας, ακόμα και ο πιο ταπεινός άνθρωπος ερωτεύεται το είδωλό του στην οθόνη… Λες και βγαίνεις έξω απ’ το σώμα σου και βλέπεις κάποιον άλλο που σου μοιάζει. Εννοείται πως λογοκρίνεσαι και αυτομαστιγώνεσαι, τι και πως θα είχες κάνει καλύτερα, αλλά στο τέλος της ημέρας κάθε εραστής είναι και διαφορετικός.

ΕΡΩΤΑΣ:

Ανθρώπινο, γενναιόδωρο αλλά ταυτόχρονα και τόσο εγωιστικό συναίσθημα αλλά και ανάγκη επιβίωσης. Είναι το αίσθημα που μετατρέπεται σε συναίσθημα, η αδρεναλίνη στο σώμα σου και η κινητήριος δύναμή σου! Πουλάω και τον εαυτό μου στο διάβολο για να το νιώθω για πάντα…

ΣΕΞ:

Φανταστική βιολογική ανάγκη. Αν μπορούσε να υπάρχει στην καθημερινότητά μας, συνειδητά ο άνθρωπος θα ήταν αισθητά πιο χαρούμενος και αποδοτικός σε όλα τα επίπεδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:

Πολύπλευρη και παρεξηγημένη έννοια. Για μένα είναι τα ταξίδια, η δυνατότητα να βρίσκομαι σε μέρη καινούρια αλλά να επιστρέφω και σε γνώριμα ξανά και ξανά και να κολυμπάω γυμνή στη θάλασσα!

ΦΙΛΙΑ:

Μαζί με τον έρωτα, κάνουν ζευγάρι στη ζωή! Δυνατές συγκινήσεις, μοναδικές στιγμές ανεκτίμητης αξίας που δεν καθορίζονται απ’ τη ποσότητα του χρόνου αλλά απ’ το συναίσθημα στη διάρκεια του χρόνου .

12

2

10

8

6

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Είναι μια περίοδος, εδώ και 2 χρόνια, που δεν την παρακολουθώ. Περνάω κάποια φάση, προφανώς, και δεν την θέλω καθόλου κι ας δουλεύω στην Ιταλία. Ούτε καν ενημερώνομαι. Δεν ξέρω τι άλλο να πω!

ΕΛΛΑΔΑ:

Γενέτειρα, Μαμά, Αδερφός, Οικογένεια, Φίλοι, Έρωτας, Χαμόγελα, Κλάματα, Θέατρο… Όλα φαντάζουν εύκολα όταν λείπω και όταν επιστρέφω είναι δύσκολα ή τ’ ανάποδο. ΓΑΤΕΣ πολλές, παντού, αγαπημένες μυρωδιές βασιλικού και νυχτολούλουδου κι ένα απέραντο γαλάζιο που με κάνει να την αγαπώ κάθε φορά όλο και πιο πολύ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

Παλιά έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν με αφορά, ότι ανήκω αλλού… Τι ψευδαίσθηση και άρνηση ευθύνης! Είμαι πολίτης, ανήκω σε μια κοινωνία και κατοικώ σε μια πόλη που μου δίνει πολιτικά δικαιώματα. Λειτουργώ με βάση κανόνες για την ομαλή εξέλιξή της και είμαι όργανό της στην επίλυση διαφόρων, έμμεσα ή άμεσα! Εν ολίγοις ωρίμασα, μεγάλωσα, κατανόησα ότι οφείλω να συμμετέχω και να κάνω το καλύτερο που μπορώ για το κοινό σύνολο. Μ’ αρέσει δεν μ’ αρέσει, γιατί δεν θέλω να ζω μόνη μου σ’ αυτόν τον πλανήτη.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ:

Το Σήμερα… Αγαπημένη εποχή των αρωμάτων, των χρωμάτων και των γεύσεων! Σου δίνει χαρά για δημιουργία και μια ταυτόχρονη γλυκιά ένταση για το χειμώνα που θα ‘ρθει και για τις δύσκολες μέρες. Είναι η προετοιμασία της φύσης και μας αφορά όλους να γίνει όσο καλύτερα μπορεί!

4

1

s

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου θα συμμετάσχει στην παράσταση “La casa de Bernarda Alba FGL” του Enke Fezollari στο Βρυσάκι στην Πλάκα και στην ταινία μικρού μήκους “Για Πάντα” του Νίκου Μανδαράκα, η οποία διαγωνίζεται στο 38ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το Facebook της ταινίας.

More Stories
takashi murakami interview 01
Ο Takashi Murakami και η ριζοσπαστική έκθεση “An Arrow through History”