Quantcast

Η Μαίρη και η Μέθοδος Μεξικό

Διακοπές στη Μυτιλήνη με τους γονείς κι εγώ μικρό κοριτσάκι. Έφυγα από τα χέρια της μαμάς μου μέσα στο πλοίο και αυτό γιατί ήθελα να σοσιαλιστώ. Φορούσα κουφετί φούστα με λευκό μπλουζάκι και το μαλλί ίδιο όπως το έχω τώρα. Είχα εισβάλει σε μια παρέα κοριτσιών, γιατί ήθελα να μιλήσω και κυρίως να χορέψω. Χωρίς μουσική.

Υπήρξα και υπάρχω και θα υπάρχω ιδιαίτερα κοινωνική με έμφυτο ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις, αφού νιώθω πάντα πολύ άνετα στο να ανοίξω μια κουβέντα με έναν άγνωστο και αυτός, όπως έχει δείξει η ιστορία, αρέσκεται στο να μου μιλάει.

Έχω παρευρεθεί σε πάνω από 3.47585 events, εξαιτίας της φύσης της δουλειάς μου και έχω συναναστραφεί με άπειρο κόσμο, τους περισσότερους δεν τους θυμάμαι. Έχει συμβεί προφανώς να μη θυμάμαι κάποιο όνομα αλλά έχει συμβεί και το φανταστικό, να αγκαλιάζω και να φιλάω μια ξένη κοπέλα, γιατί νόμιζα ότι την ήξερα.

Σκεφτόμουν λοιπόν τις προάλλες πως μπορείς να ξεχωρίσεις τους φίλους από τους γνωστούς και πως μπορείς να είσαι ευγενικός/ή σε αυτούς τους γνωστούς που μόνοι τους έχουν βάλει τον εαυτό τους στον κύκλο των φίλων.

Πραγματικούς φίλους χρειαζόμαστε όλοι. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να ζήσει χωρίς φίλους και αν σας το πει λέει ψέματα. Οι φίλοι που ξέρουν τα εσώψυχα σου, τις εξευτελιστικές στιγμές σου και σε διαβάζουν από τα ματοτσίνορα, κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι λίγοι. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού που λέει και η μητέρα μου.

Μερικές φορές αυτοί οι φίλοι μένουν για πάντα στη ζωή σου, αλλά κάποιες άλλες αλλάζουν εξαιτίας της προοπτικής των πραγμάτων. Διάβασα κάπου πως οι φιλίες διαρκούν το πολύ 7 χρόνια. Κάθε 7 χρόνια τα κοινωνικά δίκτυά μας αλλάζουν. Μόνο αν έχεις μια σταθερή ζωή, δουλειά και σχέση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην αλλάξεις φίλους.

Είσαι κολλητός/ή με έναν άνθρωπο για 10 χρόνια και όμως κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι δεν μοιράζεστε πια τις ίδιες απόψεις και τα ίδια γούστα. Αυτό προς Θεού δεν είναι κακό, απλά κάποιος μετακινήθηκε από το κοινό σημείο αναφοράς σας. Ή εσείς προχωρήσατε μπροστά και αυτός ο φίλος/η δεν μπορούσε να ακολουθήσει ή εσείς μείνατε στάσιμος. Μπορεί στην αρχή να νιώσετε μια ανησυχία, ότι χάσατε έναν καλό φίλο, αλλά αν γυρίσετε και κοιτάξετε δίπλα σας, θα δείτε πως ήδη τον είχατε αντικαταστήσει με μια νέα φιλική σχέση που σας εκφράζει απόλυτα και θέλετε να επενδύσετε σε αυτή.

Γνωστούς επίσης χρειαζόμαστε όλοι. Είναι το αγαπημένο μου μίνγκολ όπως το αποκαλώ, δηλαδή η χαλαρή συναναστροφή. Οι κατηγορίες των γνωστών είναι οι εξής:

 

  • Είναι οι γνωστοί που αράζεις μαζί τους χωρίς να πρέπει να πεις πολλά ή να μπεις σε λεπτομέρειες για τη ζωή σου και τα συναισθήματά σου. Μπορείς να πεις όσες μαλακίες θες χωρίς να παρεξηγηθείς, γιατί αν μη τι άλλο είναι ευχάριστη η παρέα τους. Θέλεις να ξέρεις αν είναι καλά, τους κάνεις λάικ στις φωτό τους, παίρνεις τηλέφωνο στα γενέθλιά τους να ευχηθείς και όπου τους πετύχεις θα χαρείς και μη σου πω θα συνεχίσεις να παρτάρεις μαζί τους.
  • Είναι οι γνωστοί που σου κλείνουν δουλειές. Τους εκτιμάς, χαίρεσαι όταν τους βλέπεις και αν κάτσει να βγείτε θα το απολαύσεις. Δυστυχώς αυτό δεν θα πάει παραπάνω, όσο και αν θες σε κάποιες περιπτώσεις, γιατί πολύ απλά είναι συνεργάτες. Και τι δεν κάνουμε ποτέ φίλες και φίλοι; Δεν μπλέκουμε δουλειά με φιλία. Trust me, πονάει βαθιά.
  • Είναι οι γνωστοί που δεν χωνεύεις καθόλου. Αυτοί που λόγω συνθηκών, για παράδειγμα είναι φίλοι δικών σου καλών φίλων και δεν μπορείς να τους αποφύγεις ή αναγκάζεσαι να δουλεύεις μαζί τους ή βρίσκεστε στον ίδιο ευρύτερο κύκλο και πάντα σκάνε μπροστά σου. Ντάξει μην τρελαίνεσαι, ούτε αυτοί σε χωνεύουν. Έτσι πάνε τα πράγματα, ό,τι ενέργεια δίνεις, τέτοια παίρνεις. Ειδικά η ενέργεια της αηδίας μεταφέρεται μέσα σε ένα νανοσεκόντ.
  • Είναι οι γνωστοί που έγιναν φίλοι γιατί εσύ το άφησες μέχρι που είδες συμπεριφορές που δεν σου άρεσαν καθόλου και χειριστικές καταστάσεις που δεν είναι της φάσης σου και τώρα θέλεις να τους επαναφέρεις στην κατηγορία «γνωστοί» και δεν μπορείς γιατί έχεις δώσει δικαιώματα. Όχι πάρα πολύ ωραίο ή αλλιώς you’ve been fucked.
  • Είναι γνωστοί που δεν καταλαβαίνουν ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και επιμένουν να σε πιέζουν να κάνετε παρέα. Δεν ιδρώνει το αυτί τους στις χιλιάδες διαφορετικές δικαιολογίες που τους έχεις πει κατά καιρούς και συνεχίζουν να διεκδικούν. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί πραγματικά να μην έχεις τίποτα εναντίον τους απλά να μην ταιριάζετε για παρέα, κάτι που μόνο εσύ αντιλαμβάνεσαι.

Που καταλήγω; Κρατήστε πράγματα για τον εαυτό σας, μιλήστε μόνο σε φίλους που θεωρείτε οικογένεια. Αν νιώθετε ότι κάνατε λάθος για κάποιον, είτε δεν τον θέλετε στη ζωή σας πια, είτε τον θέλετε, οριοθετήστε από την αρχή. Να είστε ξεκάθαροι με τους ανθρώπους και αληθινοί, γιατί καλώς ή κακώς όλα γυρνάνε μπούμπερανγκ.

Όσο για το κομμάτι δημόσιες σχέσεις, θα σας δώσω τη δική μου χρυσή λύση μιας και από κοινωνικότητα σφίζω και δεν κρατάω τυχαία το #kosmikia. Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, σε μια κοινωνική εκδήλωση, σε μια συγκέντρωση που πρέπει να κάνετε attend, σε μια γνωριμία που δεν σας αφορά καθόλου… όταν τα πράγματα γίνονται ασφυκτικά επειδή πρέπει να είστε χαμογελαστός και ευγενικός και εσείς απλά βαριέστε φριχτά και το μόνο που σκέφτεστε είναι γάτες που χορεύουν ντίσκο… τότε εφαρμόστε τη Μέθοδο Μεξικό.

Μέθοδος Μεξικό: Λειτουργήστε σαν να βρίσκεστε σε μια βρώμικη τουαλέτα στο Μεξικό χωρίς χαρτί. Κάθεστε στην εκδήλωση όσο χρόνο διαρκεί ένα κατούρημα. Μιλάτε στους γνωστούς σας όσο τους πρέπει και μετά τους τινάζετε από πάνω σας όπως θα κάνατε σε μια τουαλέτα χωρίς χαρτί. Τινάζετε με μικρές χορευτικές κυκλικές κινήσεις τύπου my hips don’t lie αν είστε κοπέλα ή το χτυπάτε στο πόδι για να τιναχτεί αν είστε άντρας. Φεύγετε στα ξαφνικά χωρίς αντίο σε κανέναν και όλοι έχουν μείνει να αναρωτιούνται αν όντως σας είδαν ή όχι.

Επιτυχία, κούλνες και μπαρούτι.

More Stories
https hypebeast.com image 2022 11 sweden vacation home studio he architecture 11 1
Η νέα εξοχική κατοικία του Studio He που δημιουργήθηκε για τους ιδιοκτήτες του