Quantcast

Σόλων Τσούνης

Συνέντευξη: Νατάσα Κούμη
Φωτογράφιση: Τάσος Λιόλιος

Ο Σόλων Τσούνης πιστεύει ότι ένας νέος καλλιτέχνης θα πρέπει να διαθέτει θάρρος και όχι θράσος, σεμνότητα και όχι έπαρση.

11

4

«Πιστεύω ότι γενικά, οι τέχνες συνδέονται μεταξύ τους. Καταρχήν για έναν καλλιτέχνη είναι μεγάλο προσόν να μπορεί να εκφραστεί μέσω διαφορετικών τεχνών. Αυτό τον κάνει να αντιληφθεί πιο ολοκληρωμένα τη βασική του τέχνη, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι η υποκριτική. Το θέατρο και ο κινηματογράφος περικλείουν μέσα τους πολλές τέχνες όπως τη ζωγραφική, τη μουσική, τους φωτισμούς, τη φωτογραφία, τη χορογραφία, την σκηνοθεσία, την συγγραφή κ.ά..»

«Το θέατρο με ιντριγκάρει γενικά. Νομίζω αυτός είναι και ο λόγος που το κάνω. Είναι μια τεράστια πρόκληση για μένα κάθε φορά, που πάω να παίξω. Προκαλώ τον εαυτό μου να ανέβει σε μια σκηνή, όπου απο κάτω υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πληρώσει για να δουν μια παράσταση, που θα τους προκαλέσει κάποιες σκέψεις και κάποια συναισθήματα. Με ιντριγκάρει αυτή η ευθύνη που νιώθω απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Με ιντριγκάρει η ακρίβεια με την οποία πρέπει να ελέγξω τα εκφραστικά μου μέσα, σύμφωνα με τις σκηνοθετικές οδηγίες που έχω δεχτεί. Με ιντριγκάρει η εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξω στον σκηνοθέτη και τους συναδέλφους μου. Με ιντριγκάρει η μελέτη που κάνω για να προσεγγίσω έναν ρόλο. Με ιντριγκάρει που ζω και άλλες ζωές μέσα απ’ το θέατρο και που ανακαλύπτω καινούργια πράγματα και για μένα τον ίδιο.»

«Μεγάλωσα στο Αγρίνιο. Θυμάμαι έντονα μια αίσθηση ανεμελιάς, καθώς έπαιζα όλη μέρα στις αλάνες. Ζω στην Αθήνα απ’ τα δεκαοκτώ, δηλαδή δεκαπέντε χρόνια. Την Αθήνα την αγαπώ γιατί έχει τα πάντα, από θάλασσα και ηρεμία μέχρι φασαρία και πολυκοσμία. Αυτό που δεν αντέχω είναι το μποτιλιάρισμα με το αυτοκίνητο όταν έχει κίνηση. Αλλά βρήκα λύση, πήρα σκούτερ.»

«Δεν μπορώ να πω οτι είμαι ικανοποιημένος από την ελληνική τηλεόραση. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να είναι σε ένα καλύτερο επίπεδο, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τη συγκεκριμένη περίοδο. Από τη μία χαίρομαι που βλέπω να γίνονται κάποιες προσπάθειες να γραφτούν και να γυριστούν κάποια σίριαλ, από την άλλη λυπάμαι πολύ όταν μαθαίνω ότι κάποιες απ’ αυτές τις δουλειές δεν πληρώνουν ή κόβονται ξαφνικά με αποτέλεσμα να χάσουν πολλοί άνθρωποι τη δουλειά τους. Αναπολώ τις παραγωγές που γίνονταν πριν από κάποια χρόνια, όπως και τις θέσεις εργασίας που εξασφάλιζαν δουλειά σε πολύ κόσμο. Ελπίζω να ξαναγίνουν καλές παραγωγές αλλά και περισσότερες δουλειές, βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το επιτρέψει η οικονομική και πολιτική μας κατάσταση.»

3

13

8

«Είναι πολύ σημαντικό να λέμε «ευχαριστώ» αλλά και να μην ξεχνάμε ποτέ αυτούς που μας έχουν βοηθήσει να εξελιχθούμε. Είναι ωραίο συναίσθημα η ευγνωμοσύνη, ενώ η αχαριστία είναι ίσως απ’ τα πιο άσχημα. Θέλω να πιστεύω ότι έχω πει «ευχαριστώ» σε όλους, όσους έπρεπε μέχρι τώρα στην ζωή μου και ότι δεν θα ξεχάσω να το πω και σε όλους όσους θα με εμπιστευτούν, θα με αγαπήσουν και θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ στο μέλλον.»

«Αυτή η αντίσταση με κάνει να συνεχίζω. Σκέψου να είχαμε παραιτηθεί όλοι επειδή περνάμε δύσκολη περίοδο, θα ήταν καταστροφικό. Αυτή η αντίσταση και η ενεργητικότητα, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, όχι μόνο για το μέλλον της δικιάς μου δουλειάς, αλλά για όλες τις δουλειές και γενικά για την εξέλιξη του σύγχρονου Έλληνα.»

«Φέτος μπορώ να πω ότι ήταν μια τυχερή και καλή χρονιά για μένα. Είχα την τύχη να είμαι στον «Λάκκο της αμαρτίας» στο Εθνικό Θέατρο και στο «Σόι σου» στον Αplha. Νιώθω τυχερός που το «Σόι σου» θα συνεχιστεί και του χρόνου.»

«Ένας νέος άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική, με τις τέχνες γενικότερα, θα πρέπει να είναι οπλισμένος με υπομονή, θα πρέπει να δουλέψει σκληρά, θα πρέπει να έχει θάρρος αλλά όχι θράσος, θα πρέπει να είναι σεμνός και όχι επηρμένος. Και θα πρέπει να πιστεύει στον εαυτό του για να μπορούν πιστέψουν σ’ αυτόν και οι γύρω του.»

1 Maybe cover

14

More Stories
62b1d644c95e3balenciaga03 1
Η νέα Pride 2022 συλλογή του οίκου Balenciaga