Λένα Δροσάκη

• Interview Κωνσταντίνος Δανός  • Photography Ιωάννα Χατζηανδρέου
Hair and Make up Μαριετίνα Νεοφύτου

Η Λένα Δροσάκη είναι η φετινή νικήτρια του βραβείου Μελίνα Μερκούρη, για τη συμμετοχή της στις παραστάσεις, «Ramona Travel – Η γη της καλοσύνης» σε κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη & «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία» σε κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη και τα δύο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη με την ομάδα Bijoux de Kant.

2 (1)

3 (2)

«Την στιγμή που κλήθηκα να παραλάβω το βραβείο Μελίνα Μερκούρη δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Όταν άκουσα το όνομά μου, πίστεψα για μερικά δευτερόλεπτα ότι μπερδεύτηκαν, κάτι άλλο συνέβαινε. Από τις αντιδράσεις των δικών μου ανθρώπων κατάλαβα ότι ήμουν εγώ το τιμώμενο πρόσωπο. Με πλημμύρισε μια απερίγραπτη χαρά, που μετατράπηκε σε συγκίνηση όταν κλήθηκα να πω δυο λόγια.»

«Φέτος συμμετείχα σε δυο παραστάσεις. Η “Λίλα λέει” στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρης και Βασίλη Μαυρογεωργίου, με τον οποίο συμπρωταγωνιστούσα. Ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή που γνώρισα υπέροχους και αληθινούς ανθρώπους. Η συνεργασία μου μαζί τους, ήταν τρομερή εμπειρία, μου δίδαξαν και με πήγαν μερικά βήματα πιο κάτω.
Το “ΑΧ” σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη είναι μια παράσταση που μπορώ να πω ότι είναι μια συνέχεια στις σκέψεις και την έρευνα που κάνουμε πάνω στον λόγο και το σώμα. Είναι ένας έρωτας που κρατάει ακόμα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία. Τις αγαπώ και τις δυο εξίσου.»

Μια συνεργασία θεωρώ ότι είναι επιτυχημένη, όταν στο τέλος, παρά τις δυσκολίες,τις στιγμές που βγαίνεις από τα όριά σου, τις πρόβες που κολλάνε, κοιτάς στα μάτια τους συνεργάτες σου και χαμογελάς, νιώθεις περήφανος. Υπάρχει σεβασμός και επιθυμία για μια επανάληψη της “συνάντησης”.

4 (1)

5 (1)

«Οι στόχοι στη δουλειά είναι σαν τα όνειρα στη ζωή. Αν σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, δεν ζούμε.»

«Ήταν μια χρόνια γεμάτη δουλειά με στιγμές δυνατές και γεμάτες από χαρά και γλυκιά κούραση. Η γεύση που έχω από τις παραστάσεις είναι… καρπούζι με φέτα!»

«Προσπαθώ να εκφράζομαι και να εμπνέομαι μέσα από το κάθε τι που κάνω. Από τη μουσική που ακούω, από τα βιβλία που διαβάζω, από τις συζητήσεις με φίλους, από βόλτες στην πόλη. Από τη σιωπή…»

«Το 2015 όλες οι δουλειές εχουν δυσκολέψει. Η επιλογή να ασχοληθείς με το θέατρο πάντα έκρυβε μια ανασφάλεια, πρέπει να είναι μια συνειδητή απόφαση!»

«Ταλέντο είναι το φυσικό χάρισμα που παρουσιάζουν ορισμένα άτομα σε έναν τομέα, από τα πρώτα κιόλας στάδια της ενασχόλησης τους με αυτόν.Το θέμα είναι να μην εφησυχαστούν, να συνεχίζουν να δουλεύουν και να προσπαθούν να το εξελίξουν. Έχω συναντήσει ανθρώπους, χωρίς αυτό που λέμε “ταλέντο” αλλά με σκληρή δουλειά και επιμονή να πηγαίνουν πιο ψηλά από εκείνους που παρέμειναν στο ταλέντο τους χωρίς καμία άλλη προσπάθεια.»

 Οι άνθρωποι πλέον, κατανοούν καλύτερα την αξία της ζωής και δε βάζουν τόσα στεγανά όσο παλιότερα…

6 (2)
7 (2)
8 (2)

«Την Αθήνα την αγαπώ. Ειναι μια γυναίκα “δύσκολη”. Δεν σου χαρίζεται εύκολα, πρέπει να της  δώσεις μεγάλα κομμάτια σου, να την εμπιστευτείς για να σου αποκαλυφθεί! Μου προσφέρει συνεχώς ένα μυστήριο, αυτό συγχρόνως με ενοχλεί και μου αρέσει!»

«Το “ΑΧ “μέσα στον Ιούνιο θα ξανακουστεί και από Οκτώβριο θα είμαι με την παράσταση “ΚΑΓΚΟΥΡΟ” του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά

9 (2)

10 (1)

 

More Stories
419793 1
Willem Dafoe: O αντισυμβατικός του Hollywood