Quantcast

Mary and The Neverending Forevers

Μεγαλειώδες και αναπάντητο το ερώτημα του έρωτα που δεν έχει τελειωμό.

Τι είναι έρωτας; Τι είναι αγάπη; Τι είναι πάθος; Πόσο κρατάει; Τι θα γίνει αν στον έναν από του δυο εξαφανιστεί το συναίσθημα που σε κρατάει κολλημένο σαν άλλο χταπόδι βεντουζωμένο πάνω στον βράχο; Πόση αλήθεια χωράει ένα ζευγάρι με το πέρασμα των χρόνων;

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα! Υπάρχει το «για πάντα » ή η φάση είναι όσο βγάλει το ντεπόζιτο;

Ναι ναι ναι, είμαι αδιόρθωτα ρομαντική αν και έχω μια τάση να το παίζω ψύχραιμη και να προσπαθώ να είμαι κουλ με τους έρωτες. Κάποιες φορές λειτούργησε το κούλνες αλλά κάποιες άλλες κατέληξαν όλα σε θρήνο. Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν μπορείς να υπολογίσεις, πόσο μάλλον όταν είσαι ερωτευμένος και νιώθεις σαν έχεις κοσμικές δυνάμεις στριμωγμένες σε έναν πολύ μικρό χώρο, την καρδιά σου. Όταν συμβαίνει αυτό όλα μυρίζουν «για πάντα».

Υπάρχουν λοιπόν τριών ειδών σχέσεις:

1. Αυτές που δημιουργούνται από έντονη ανάγκη και ακατανίκητη μοναξιά. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει μια τέτοια σχέση, που αν και δεν το καταλάβαμε από την αρχή, ο σκοπός της ήταν να αγκιστρωθούμε πάνω στον άλλο άνθρωπο για να έχουμε κάποιον να μοιραζόμαστε τη μιζέρια μας. Και το έτερον ήμισυ το ίδιο έκανε απλά όλα ήταν καμουφλαρισμένα με τη φράση «το άλλο μου μισό». Νομίζεις ότι είναι η αδελφή ψηχή σου ή whatever απλά και μόνο επειδή και οι δύο θέλετε έναν άνθρωπο που να αποκαλείτε δικό σας, για να γκρινιάζετε για τη δουλειά, τη μη δουλειά, τους φίλους και κυρίως για το τι δεν σας αρέσει στη σχέση σας. Λογικό να μην σας αρέσει τίποτα αφού δεν φτιάξατε μια σχέση για να εξελιχθείτε αλλά για να μη νιώθετε μόνοι, χωρίς αληθινή αποδοχή του άλλου ατόμου και επειδή δεν ξέρετε πώς να ευτυχήσετε με τον εαυτό σας.

2. Αυτές που δημιουργούνται από ανώτερα συμφέροντα. Δεν μου έχει τύχει αλλά είναι γεμάτος ο κόσμος από δαύτες. Όταν ήμουν φοιτήτρια, είχα γνωρίσει μια κοπέλα στη σχολή που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν το αμάξι, το ρολόι και το πορτοφόλι του άντρα, το οποίο ήταν σοκαριστικό γιατί ήμασταν 19 χρονών for fucks sake! Φανταστείτε τώρα πόσες γυναίκες και άντρες έχτισαν μια σχέση, ένα σπίτι, μια οικογένεια με γνώμονα την οικονομική ασφάλεια και άλλα τέτοιου ίδιου είδους συμφέροντα. Ο κάθενας όπως καταλαβαίνετε κάνει τη ζωή του χωρίς καμία κοινή πορεία, να χαμε να λέγαμε. Μια σχέση, δυο διαφορετικές ζωές που τις ενώνει το τίποτα.

3. Αυτές που χορεύουν μπαλέτο. Οι δυο άνθρωποι στροβιλίζονται μαζί ήρεμα, πραγματικά κουλ, απολαμβάνοντας ό,τι έχουν, φτιάχνοντας ομορφά τη ζωή τους, απηλλαγμένοι από κόμπλεξ και μικρότητες. Σπάνιες αλλά υπάρχουν, τις καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή και δεν τίθεται ποτέ καμία ερώτηση για το μέλλον τους, απλά πάνε. Πιστεύω πλέον βαθιά (μετά από αποτυχημένες και μη σχέσεις και φυσικά κάποιες χυλόπιτες) πως για να έρθει κάτι τέτοιο, χρειάζεται ο καθένας ησυχία και προσωπική δουλειά. Όχι για να γίνει ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου απαραίτητα αλλά για να πατάξει τους δαίμονες του.

Οι άνθρωποι δυστυχώς δεν έχουν μάθει να δουλεύουν μαζί με τον σύντροφο τους, νομίζουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν αλλά στην ουσία δεν έχουν ιδέα πώς να το κάνουν. Δημιουργούν μια αλυσίδα από σάπιες σχέσεις χωρίς να εκπαιδεύουν τον εαυτό τους στη σωστή επικοινωνία.

Αρά η απάντηση του Mary and Me για το «για πάντα», είναι «Ναι, υπάρχει«. Εγώ προσωπικά το έχω δει σε ομολογουμένως λίγες περιπτώσεις και straight κα gay ζευγαριών αλλά το έχω δει και είναι φανταστικό. Κάποιος μπορεί να πει ότι έχω δει πολλές ταινίες (έχω κλάψει κι εγώ με το «Αγάπα με αν τολμάς») ή κάποιος άλλος να είναι τόσο απογοητευμένος που να μην πιστεύει στους ανθρώπους και δεν δίνω άδικο. Το να έρθει ο ένας/μια ξεχωριστός και μοναδικός δεν σημαίνει τίποτα αν δεν ξέρεις πώς να φερθείς μέσα σε μια σχέση, άρα το «για πάντα» είναι ένα μιξ συγκυρίας και συμπεριφοράς σε συσκευασία κατανόησης και κυρίως αυτοεκτίμησης.

*Ήταν μια κοινωνική προσφορά του Mary and Me για όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. *wink wink*

 

p.s. Α! Αφήστε δε που η καινούργια μου θεωρία λέει πως αν θέλεις το «για πάντα» και αν είσαι κορίτσι – γιατί τα αγόρια δεν έχουν ανάγκη φυσικότητας-  ο καλύτερος τρόπος είναι να έχεις μια natural καθημερινότητα. Τι εννοώ; Εννοώ ότι δεν χρειάζεται ένας τόνος μακιγιάζ για να σε προσέξει κάποιος, χρειάζεται φυσικότητα και αυτοπεποίθηση. Τσέκαρε τα πάντα στην πιο «άβαφτη» ενέργεια της Bioten και σου υπόσχομαι εγώ 100% επιτυχία! Μετά κουμπάρα στο γάμο σας! #biotenloveyourskin

More Stories
Divided Layers Daniel Arsham x Kohler Milan Design Week 1210 CS28458 3 Palazzo 1
H μυστηριώδης πύλη του Daniel Arsham στην αυλή του Palazzo Del Senato