Ορέστης Πλακιάς

Interview • Nατάσα Κούμη  Photography • Iωάννα Χατζηανδρέου

Ο Ορέστης Πλακιάς, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Odeon και το γρηγορότερο like της πιάτσας, θα ήθελε δοκιμαστικά να ζήσει στον πλανήτη «Τίποτα στα σοβαρά».

IMG_0714

IMG_0686

Πώς ήσουν σαν παιδί; Ήσουν ήσυχος ή ήσουν διάολος;
Ήμουν τόσο απελπιστικά ήσυχος που πολλές φορές μου σκουντάγανε για να δουν αν είμαι ζωντανός. Αλήθεια. Συγκεκριμένα ήμουν τόσο «εύκολος» και εξοργιστικά ορθολογιστής, ως παιδί, που όταν, μια φορά το χρόνο, απασχολούσα τη μητέρα μου, το έκανα για να τη ρωτήσω αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουμε ένα φθηνό παιχνίδι από το πανηγύρι. Μεγαλώνοντας «χάλασα» κάπως, αλλά σε πολύ φλώρικα επίπεδα, μη φανταστείς.

Η δουλειά σου είναι απαιτητική και σίγουρα αρκετά αγχωτική. Τι κάνεις όταν τα πράγματα πάνε εντελώς στραβά; Φρικάρεις ή έχεις βρει τον τρόπο να διατηρείς την ψυχραιμία σου; Και αν ναι, ποιος είναι αυτός;
Η δουλειά μου είναι υπέροχη αλλά πραγματικά απαιτητική, όπως και όλες οι υπόλοιπες φαντάζομαι. Τα πράγματα, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ζόρικα – κι όχι επειδή εμείς δεν κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε αλλά επειδή το σινεμά δεν είναι πια κουλ. Όχι για πολύ όμως, μιας και το σινεμά αλλάζει, όπως όλα γύρω μας. Φρικάρω πάντα πάρα πολύ και πολύ εύκολα -σχεδόν όσο εύκολα ενθουσιάζομαι με το καθετί- ωστόσο η ομάδα μας στην Odeon είναι τόσο «Big Bang Theory» (μόνο με τον καλό τρόπο) που νιώθω πως δεν θα με άφηνε ποτέ να χάσω τον έλεγχο και να αγχωθώ παραπάνω από το επιτρεπτό.

Επίσης, παρόλο που η δουλειά σου είναι πίσω από τις κάμερες, έχεις βρεθεί πολλές φορές και μπροστά από αυτή. Οι εντυπώσεις σου;
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια παίζει ένα συνεχές φλερτ με την κάμερα, το οποίο πάντα λέω πως θ’ αρχίσω ν’ αποφεύγω σιγά σιγά, «από Δευτέρα», μιας και ο κόσμος (και συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός) δεν εκτιμά πλέον το χιούμορ όσο παλιότερα. Αισθάνομαι πως η τηλεοπτική πραγματικότητα υπολείπεται φαντασίας κι αυτό μάλλον έχει να κάνει με την ηλικία μου. Ίσως ήρθε η ώρα να κάνω παιδιά για να μπορώ να συνεχίσω να παίζω άκριτα και χωρίς κομπλεξισμούς.

IMG_0626

IMG_0660

Πώς καταλαβαίνεις ότι μπορείς να συνεννοηθείς με έναν άνθρωπο;
Αν με ειρωνευτεί πριν από ‘μένα, δηλαδή στα πρώτα 0,3 νανοσεκόντ, είναι OK. Αν συνεχίσει να το κάνει ασταμάτητα για το υπόλοιπο πεντάλεπτο, υπάρχει πρόβλημα.

Τι φοβάσαι πιο πολύ;
Φοβάμαι τη μέρα που θ’ αρχίσω να νοιάζομαι για τις ασυναρτησίες γύρω μου. Ειλικρινά, δεν έχω άλλο φόβο. Νιώθω πως ξαφνικά κάποια στιγμή θ’ αρχίσει πραγματικά να με απασχολεί οτιδήποτε αρνητικό και κακόβουλο με περιβάλλει.

Η άποψή σου για τα social media και τον χειρισμό τους;
Τι ξέρω κι εγώ; Ένας ταπεινός Καλός ηλεκτρονικός Σαμαρείτης είμαι… Ένας κυβερνο-μάρτυρας που περιφέρω τα άψυχα pixels μου στο internet προσφέροντας likes στους ανθρώπους γύρω μου. Σκέφτομαι όμως καμιά φορά τι ωραία που θα ήταν αν καταργηθούν όλα και γυρίσω στο αγαπημένο μου hi5; Εκεί που η μόνη ανησυχία των ανθρώπων ήταν τι φόρεσε η Britney Spears. Επαγγελματικά αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη χρησιμότητά τους – βάσει πάντα της σημερινής ραγδαίας εξέλιξης του new media marketing, αλλά και ποιος είμαι ‘γω να σας πω τι θα κάνετε.

IMG_0675 (1)

IMG_0698

IMG_0704

Σε ποιο συμπέρασμα οδηγείσαι, όσο μεγαλώνεις, όσον αφορά τους ανθρώπους;
Δεν υπάρχει χειρότερος φυσιογνωμιστής και φιλόσοφος από ‘μένα. Είμαι η χαρά του πατερναλιστή, μιας και μπορώ να αλλάξω γνώμη πιο γρήγορα κι από τη σκιά μου, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είμαι και ο πλέον αρμόδιος να κρίνω τις συμπεριφορές των ανθρώπων γύρω μου. Κατά τ’ άλλα θα ήθελα δοκιμαστικά να ζήσω στον πλανήτη «Τίποτα στα σοβαρά». Με φρικάρουν οι σοβαροφανείς, οι άξεστοι και οι αχιούμουρους και δυστυχώς συμπεραίνω πως η «ωρίμανση» μας οδηγεί όλους κατά ‘κει.

Η καλύτερη συμβουλή που σου έδωσαν ποτέ;
Σιχαίνομαι τόσο πολύ τις συμβουλές (τα γνωμικά, τις σοφιστείες, τις προφητείες,…) και το ύφος που συνήθως τις συνοδεύει, ώστε να μην έχω καταφέρει να συγκρατήσω ούτε μια μέχρι σήμερα. Υποφέρω, σχετικά, με τ’ ανέκδοτα εκτός από εκείνα για «μέτριο γέλιο» που μπορείς να βρεις στο αντίστοιχο page στο facebook – που αλλού. YOLO.

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Το νέο Mini Camper της Volkswagen ετοιμάζεται για κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο