Τα άγρια κορίτσια των 90s

Όταν το style.com κάνει αφιέρωμα στις ροκ γυναίκες των 90s δεν μπορούμε παρά να παρακολουθήσουμε με απόλυτη προσοχή. Γιατί, είτε είσαι fan των 90s, είτε είσαι fan των θηλυκών μουσικών, είτε και τα δύο, σίγουρα αναγνωρίζεις ότι η μόδα με την μουσική είναι τόσο δυνατά συνυφασμένες, με μία χημεία μεταξύ τους που σπάει κόκκαλα.

shirleymanson_didee

lizphair_didee

Και η αλήθεια είναι ότι το να παρακολουθείς αυτές τις γυναίκες έχει κάπως περισσότερο ενδιαφέρον, όχι τόσο λόγω του στερεότυπου ότι η μουσική βιομηχανία είναι ανδροκρατούμενη και εκείνες καταφέρνουν να αφήσουν το σημάδι τους. Ούτε γιατί μπορεί να είσαι αφελής και να περίμενες ότι μια γυναίκα στην ροκ σκηνή των 90s δεν θα την ενδιέφερε η εμφάνισή της. Κυρίως συμβαίνει γιατί, όπως και να το κάνουμε, το να παρακολουθείς μία γυναίκα να τα σπάει (κυριολεκτικά) και την ίδια στιγμή να είσαι σίγουρος ότι οι άντρες κάνουν ΟΥΡΑ για ένα της βλέμμα είναι α-νε-πα-νά-λη-πτο. Ή πάλι μπορεί και να είναι η ιδέα μου.

Στην δεκαετία που όλα έπρεπε να τα φωνάζεις δυνατά για να ακουστείς (ή να ξεχωρίσεις) θα ήταν αδύνατον αυτό να μην αφορά και το στυλ. Άγρια κορίτσια, αρκετά εκκεντρικά ή κάπως στοιχειωμένα μας κατέκτησαν έναν-έναν, δικαίως.

fionaapple_didee

hopesandoval_didee

darcywretzky_didee

kimgordon_didee

elastica_didee

kimdeal_didee

L7_didee

More Stories
Untitled 7 1 1
O Adam Driver στο κινηματογραφικό έπος “Megalopolis” του Francis Ford Coppola