Ζέτα Τσακούμη

• Interview Konstantinos Danos  • Photography Ioanna Chatziandreou

 

Η Ζέτα Τσακούμη μιλάει για την καθημερινότητά της, για το blogging στην Ελλάδα, αλλά και για τις προσωπικές της φιλοδοξίες αυτή την περίοδο.

 

zeta-tsakoumi-didee.gr-7

zeta-tsakoumi-didee.gr-4

Η καθημερινότητά μου λίγο πριν τις γιορτές είναι όπως κάθε χρόνο φρενήρης στην προσπάθεια να καλύψω τις έξτρα απαιτήσεις στα επαγγελματικά λίγο πριν πάρω μερικές μέρες off, αλλά και με την κοινωνική ζωή σε έντονη δραστηριότητα. Είναι μια περίοδος που ξυπνάω το πρωί και αισθάνομαι ευτυχισμένη. Γιατί ξέρω πως μπροστά μου έχω μια γεμάτη και δημιουργική μέρα, αλλά και ευχάριστες γιορτινές στιγμές με τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Όλο αυτό με τροφοδοτεί τελικά με απίστευτη ενέργεια!

Το blog είναι το χόμπι μου! Όχι ως προς την αφοσίωση που δείχνω, αλλά για την αίσθηση που μου αφήνει.

To PinkGirlNotes.com γεννήθηκε κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα, όταν ένας φίλος μού χάρισε ένα ροζ Smythson notebook που έγραφε Girl Notes στο εξώφυλλο. Ενθουσιασμένη άρχισα να σκέφτομαι όλα όσα θα σημείωνα εκεί, τις καθημερινές ανακαλύψεις μου, τα αγαπημένα μου, όσα συνάντησα, είδα, γεύτηκα, μου έφτιαξαν την διάθεση και δεν θέλω να ξεχάσω. Την ίδια κιόλας στιγμή αποφάσισα να μην κρατήσω όλους αυτούς τους μικρούς θησαυρούς κρυμμένους σε ένα μαγικό βιβλιαράκι μέσα στην τσάντα μου, αλλά να τους μοιραστώ με όλα τα κορίτσια που αιθάνονται pinkettes εκεί έξω, αισιόδοξες, γεμάτες όρεξη για ζωή και λαγωνικά της χαράς. Και κάπως έτσι, ξενύχτησα εκείνο το βράδυ ψαχουλεύοντας στο ιντερνετ πώς δημιουργείται ένα blog και γράφοντας το πρώτο μου post. Και εγένετο Pink Girl Notes! Έκτοτε έχει ακολουθήσει την δική του πορεία πέρα και πάνω από οποιονδήποτε στόχο είχα -ή δεν είχα- θέσει εγώ και έτσι θέλω να του επιτρέψω να πορεύεται. Χωρίς να το περιορίζω στους δικούς μου στόχους, αλλά αφήνοντάς το να τους ξεπερνά.

zeta-tsakoumi-didee.gr-1

 

Εδώ και τρία χρόνια έχω αναλάβει την επικοινωνία του ελληνικού luxury brand μαγιό MITOS (www.mitoswimwear.com) που σκίζει και μας κάνει περήφανους, ανήκοντας σε αυτά τα συγκλονιστικά ελληνικά brands που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα πιο διάσημα luxury προϊόντα του κόσμου, ενώ εξακολουθώ να απολαμβάνω και την συνεργασία μου με ελληνικά περιοδικά ως coloumnist και αρθρογράφος.

Στην Ελλάδα νομίζω πως γίνεται σιγά σιγά ένα ξεκαθάρισμα στον χώρο του blogging και o καθένας βρίσκει τον χώρο που του πρέπει και του αναλογεί στον χρονοχώρο της μπλογκόσφαιρας.

Την μόδα την αντιλαμβάνομαι σαν μια μορφή τέχνης. Και από την πλευρά αυτών που την δημιουργούν, τους οποίους θεωρώ τους πιο παραγωγικούς, relevant και influential καλλιτέχνες της εποχής μας, μαζί με αυτούς της μουσικής βιομηχανίας, αλλά και από την πλευρά των εκατομμυρίων ανθρώπων που την «ντύνονται» και δηλώνουν πράγματα συνειδητά ή ασυνείδητα μέσα από αυτή.

zeta-tsakoumi-didee.gr-3

Μιλώντας για τέχνη, στην Αθήνα πιστεύω ότι πάντα συμβαίνουν αξιόλογα πράγματα στον τομέα του πολιστισμού και των Τεχνών. Πρόσφατα παρακολούθησα την πραγματικά συγκλονιστική πρίμα μπαλαρίνα Svetlana Zakharova στο Μέγαρο, σε ένα ποτ πουρί κλασσικών, αλλά και πιο αφαιρετικών χορογραφιών. Έφυγα γοητευμένη από την ευαισθησία, την εκφραστικότητα και την ευγένεια του χορού της και αποφασισμένη να ξαναρχίσω το μπαλέτο!

Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα μου ήταν το να αποδείξω -στον εαυτό μου- ότι η απόφασή μου να αφήσω μια διευθυντική θέση σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία για να επιστρέψω στον χώρο της Επικοινωνίας δεν ήταν ένα τεράστιο λάθος. Mission accomplished!

Αυτόν τον καιρό, όμως, οι φιλοδοξίες μου αφορούν την προσωπική μου ζωή και τους ανθρώπους γύρω μου. Την αγάπη που δίνω και παίρνω. Αυτό νιώθω να λαχταρώ και γύρω από αυτό ονειρεύομαι. Ίσως επειδή επαγγελματικά αισθάνομαι πως είμαι σε έναν τόσο καλό δρόμο, που με εκφράζει 100% και γεμίζει χαρά και δημιουργικότητα τις ημέρες μου, που το μόνο που θελω είναι να συνεχίσω να τον περπατώ και να απολαμβάνω το όπου με βγάζει κάθε τόσο.

zeta-tsakoumi-didee.gr-

zeta-tsakoumi-didee.gr-5

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Επανεκκίνηση: Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει το πρόγραμμά της για τη νέα σεζόν