Quantcast

Mary y el Sexo

«Θεεεέ μου!»… λέει μια φωνή μέσα μου. Δεν έχω θέμα. Δεν έχω ποστ. Τί θα πω στον αρχισυντάκτη Didee; Ακόμα δεν έχω δώσει θέμα για artwork στον JohnJohn; Καλέ, αλήθεια, δεν ξέρω τί να γράψω! Μήπως η ζωή μου δεν είναι αρκετά περιπετειώδης; Μήπως χρειάζομαι περισσότερες συγκινήσεις; Τι διάολο; Αυτός ο γαλλικός φουντούκι-μόκα είναι τέλειος. Σόρρυ άσχετο!

Πφφφφ… Τί να εννοούσε άραγε ο κολλητός μου στο τηλέφωνο, όταν μουρμούρισε πως όλοι πρέπει να κάνουμε ένα πράγμα και είναι το μόνο που δεν κάνουμε; Ή τί συμβαίνει όταν αυτό το πράγμα (που πρέπει όλοι να κάνουμε) το κάνεις εσύ και δεν αρέσει στους υπόλοιπους (το ότι το έκανες) γιατί θέλουν κι αυτοί;

Σχεδόν γκάλοπ βγήκα και έκανα στους δρόμους της πόλης, ενώ χωρίς τσίπα ρωτούσα γνωστούς και ξένους αν η Αθήνα κάνει σεξ. Προβληματίστηκα. Η Αθήνα είναι δυο προσωπικότητες. Σαν δίδυμα αδέρφια που το ένα πήρε όλο το συναίσθημα και το άλλο ξεκάθαρο κυνισμό.

Η ιστορία, λοιπόν, έδειξε έναν διχασμό. Και τριχασμό -αν υπήρχε η λέξη.

1. Οι Αθηναίοι κάνουν σεξ, απλά δεν το λένε γιατί ακόμα το θεωρούν θέμα ταμπού.
2. Οι Αθηναίοι κάνουν καυτό σεξ, αλλά δεν το λένε γιατί έχει πέσει ανακύκλωση συντρόφων, οπότε ντρέπονται να μιλήσουν καθαρά.
3. Οι Αθηναίοι δεν κάνουν σεξ, γιατί φοβούνται την δέσμευση. Δεν μπορούν να κουλαντρίσουν την απλή σαρκική απόλαυση.

mary y el sexo didee.gr

Μα, είναι δυνατόν το σεξ να είναι ταμπού το 2014 με τόση πληροφορία; Από πολύ νωρίς πρέπει ο κάθε άνθρωπος να έχει σωστή πληροφόρηση σχετικά με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να ανοίξουν αυτό το θέμα ή συχνά οι ίδιοι οι γονείς είναι εγκλωβισμένοι σε προκαταλήψεις, με αποτέλεσμα να σιωπούν ή και να απαγορεύουν συζητήσεις γύρω από το σεξ. Η σεξουαλικότητα είναι κάτι υπέροχο, ένα ταξίδι που μόνο του το κάθε άτομο πρέπει να ανακαλύψει σωστά. Οπότε, στην περίπτωση που ανήκετε στους Αθηναίους που κάνουν σεξ αλλά δεν το λέτε γιατί θεωρείτε ότι το θέμα κάνει τζιζ, χαλαρώστε. Το σεξ είναι η σύνδεσή σας με την γη, με τα πάντα, με το όλον. Προφανώς, αν το θέλετε, μπορείτε να μιλήσετε, δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς και αν το κάνει απαντήστε «Αγαπώ το σώμα μου, φίλε, και το αποτοξινώνω συχνά». Αφήστε δε, που όλο και κάποιον θα κάνετε χαρούμενο -κάποιον που έχει να σεξουαλιστεί καιρό- γιατί ως γνωστόν: Αν δεν το κάνεις, ας το ακούς.

Αθηναίοι κατηγορίας νούμερο δύο. Η ανακύκλωση -αν δεν θίγει φίλο ή συγγενή- δεν είναι κακό πράγμα, ειδικά αν ο άνθρωπος είναι τεσταρισμένος ως προς τις επιδόσεις. Αν τύχει να συνευρεθείτε με κάποιον που τα είχε με κάποια/ον, που δεν είναι φίλη/ος σας ή ξαδέρφη/ος σας, και το σεξ δεν πληγώνει κανέναν, νομίζω ότι στο τέλος όλοι χαρούμενοι θα μείνετε. Αν πάλι η φασούλα γίνεται στα μουλωχτά, εμπλέκονται τρίτοι, συναισθήματα αλλοπαρμένα τρέχουν στους δρόμους γιατί μια καρδιά έσπασε, ψέματα, συνωμοσίες και βρώμικα ραντεβού συντρέχουν, τότε με κάνετε έξαλλη. Δηλαδή τώρα, είναι ωραίο να έχετε πει μερικά πράγματα παραπάνω με έναν άνθρωπο και μετά από λίγες ημέρες να πάει με τον/την πρώην -που δεν έχετε ξεπεράσει- απλά για την ηδονή; Τόσος κόσμος υπάρχει εκεί έξω έτοιμος να πέσει στις αγνές απολαύσεις…

Αθηναίοι κατηγορίας νούμερο 3, με θλίβει που το λέω αλλά συμφωνώ. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι κάτι δεν παει καλά εκεί έξω, δεν γίνεται φλερτ, σεξ, ανθρώπινη επαφή… τίποτα. Και ενώ όλοι στις συζητήσεις αγαπάτε την επαφή και κατ’ επέκταση θέλετε δέσμευση, όταν έρχεται η ώρα να γνωρίσετε κάποιον δημιουργείτε έναν φαύλο κύκλο φόβου και εξαφανίζεστε ή είστε ανίκανοι να μοιραστείτε συναίσθημα ακόμα και για ένα βράδυ. Δεν θα γίνει σεισμός αν είστε από την αρχή ειλικρινής με κάποιον/α, ούτε η αγκαλιά σημαίνει «τα ‘χουμε». Μπορείτε, την επόμενη φορά, να προσπαθήσετε να εξηγήσετε σε δυο γραμμές τί θέλετε και πιστέψτε με, θα σας λούσει το κούλνες.

Και τελικά τί μας έμεινε σε αυτή την πόλη; Μια μπανάνα και ένα ροδάκινο, φτιάξτε ένα smoothie!

More Stories
cafe constance atelier zebulon perron dezeen 2364 col 2 1704x1136 2
Café Constance: Το δημιούργημα του Atelier Zébulon Perron στο Μόντρεαλ