Μαουτχάουζεν ξανά στο θέατρο Badminton

Ένα συγκλονιστικό χρονικό, αυτό του Μαουτχάουζεν, επαναλαμβάνεται μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε τον Δεκέμβριο του 2012, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Badminton. Στην παράσταση-ντοκουμέντο πρωταγωνιστεί το αυτοβιογραφικό χρονικό του εξαιρετικού Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενώ μεσουρανεί η μουσική των Μίκη Θεοδωράκη και Gustav Mahler.

didee_maoutxaouzen_2

Το κείμενο που ακολουθεί κινηματογραφική αφήγηση, παίρνει σάρκα και οστά με την βοήθεια φωτισμών, video, κίνησης, σιωπών και κραυγών απελπισμένων ανθρώπων, που στόχο έχουν να μεταφέρουν το κοινό στα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την μεταπολεμική Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Κύρια θεματική του έργου είναι το στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης των κρατουμένων από τον γερμανικό στρατό κατα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Μαουτχάουζεν.

didee_maoutxaouzen_3

Μέσα από την πένα του Καμπανέλλη καταγράφεται η φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Γ’ Ράιχ, με έντονο ρεαλισμό, ευαισθησία, τρυφερότητα και χιούμορ.

didee_maoutxaouzen_4

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON
Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή

Μέχρι 19 Οκτωβρίου
14, 16, 17 /10 στις 9:00 μ.μ.
15 /10 στις 6:00 και στις 9:00 μ.μ.
19 /10 στις 8:00 μ.μ.

Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Θεατρική μεταφορά: Στέλιος Μάινας, Θέμης Μουμουλίδης, Κάτια Σπερελάκη
Video: Άσπα Σιώκου
Σκηνικό-Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Κινησιολογική επεξεργασία: Αποστολία Παπαδημάκη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Την ορχήστρα, Academica, διευθύνει ο Στάθης Σούλης και τα τραγούδια ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Άρης Λεμπεσόπουλος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Χρήστος Πλαϊνης, Γιώργος Παπαπαύλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Βελέτζας, Κωνσταντίνος Φάμης, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Ελένη Ζαραφίδου, Πάνος Γκιούλης, Βαγγέλης Σαλεύρης, Γιώργος Πέππας, Γιώργος Μιχαλιτσιάνος, Τόνια Αποστόλου, Φρίξος Μανασάκης, Ανθή Φουντά, Βικτώρια Φωτά, Ελένη Θωμοπούλου, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Δημήτρης Παγώνης, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Κωνσταντίνος Τσανόπουλος και Δημήτρης Τσικούρας

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
https hypebeast.com image 2021 05 keith haring converse collaboration chuck taylor all star 70 pro leather run star hike release info 1
O τολμηρός σχεδιασμός του καλλιτέχνη Keith Haring συναντά τα κλασικά Converse