Quantcast

Mary and The Red Bull Art Of Motion

Το φετινό Red Bull Art Of Motion άνοιξε και έκλεισε με αυτή την ατάκα: «Μαίρη, είσαι ο Αλέξης Κωστάλας του freerunning»!!

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον πώς είναι να είσαι μέρος αυτής της παγκόσμιας διοργάνωσης, αν δεν το έχει βιώσει από μέσα, πολυεπίπεδα και από την αρχή μέχρι το τέλος. To freerunning δεν μοιάζει με κανένα άλλο άθλημα. Η ελεύθερη σωματική έκφραση είναι ο πυρήνας του και για να το ακολουθήσεις αυτό σαν αθλητής πρέπει να είσαι έτσι και σαν χαρακτήρας.

Οι freerunners μυρίζουν αεροδρόμια, φίλους σε όλο τον κόσμο, γέλια και ελευθερία. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους. Προπονούνται μαζί, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο και χαίρονται να βλέπουν τους υπόλοιπους αθλητές να εξελίσσονται.

Είναι μια κοινότητα που καθημερινά μεγαλώνει, γεμίζοντας ανθρώπους που θέλουν να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να μάθουν τους εαυτούς τους και, κυρίως, να κατακτήσουν τους στόχους τους. Παλεύουν για να πιάσουν το επόμενο εμπόδιο, να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο trick και να αφήσει ο καθένας το δικό του στίγμα σε αυτό που λέγεται freerunning.

Ίσως, αυτά που γράφω να φανούν σε κάποιους λίγο κλισέ, αλλά είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Στο τέλος της ημέρας, όλα έχουν να κάνουν με την δημιουργία, την έμπνευση και την πραγματοποίηση ακόμα και των πιο μικρών στόχων. Δυστυχώς, εξαιτίας της καθημερινότητάς μας, έχουμε ξεχάσει πώς είναι να προσπαθούμε και να πορωνόμαστε με το όραμά μας. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν για τα όνειρά τους και -πιστέψτε με- αυτό είναι απίστευτα αναζωογονητικό.

Το Art Of Motion φέρνει κοντά όλους τους αθλητές από όλα τα μέρη της γης. Το νέο αίμα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα είδωλά του και να μάθει από αυτά. Στο φετινό Art Of Motion, το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Οι περσινοί νικητές Cory De Meyers και Jesse La Flair ήταν προετοιμασμένοι για την κορυφή, αλλά τελικά εκτοπίστηκαν από τον Έλληνα Δημήτρη Κυρσανίδη και τον Pavel «The Boss» Petkuns, ενώ ο Alexander Baitourin παρέμεινε στο βάθρο κατακτώντας φέτος την τρίτη θέση, αλλά και το βραβείο για το καλύτερο trick. Ενώ, η μοναδική Lucy Romberg κέρδισε το Best Female Award.

Φέτος, είδαμε εξαιρετικά ταλέντα, τόσο από τον online qualifier, όσο και από τον onsite που έγινε στην Σαντορίνη! Όνοματα, όπως Phosky, Alexander Schauer, αλλά και ο δικός μας Αλέξανδρος Μπιλιώνης. Είμαι σίγουρη, ότι το Art Of Motion θα μας παρουσιάζει κάθε χρόνο αθλητές που θα καθηλώνουν με τα skills τους.

Mary&artOfMotion.didee.grjpg

Η Red Bull μου εμπιστεύτηκε για άλλη μια χρονιά την αναμετάδοση του αγώνα, πάντα με την βοήθεια του Άγγελου Πουλή στο τεχνικό μέρος. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος δεν έχει παράπονο, αφού έδωσα πολλές μικρές ιστορίες backstage, κυρίως γιατί ήθελα να μεταφέρω την ενέργεια των αθλητών. Η αλήθεια είναι ότι κατάφερα να διώξω το άγχος της περσινής διοργάνωσης (που ήταν η πρώτη μου φορά) και να το ευχαριστηθώ πραγματικά. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι σε αυτή την θέση και ακόμα μεγαλύτερη να συνεργάζομαι με την Red Bull.

Η στιγμή που συνειδητοποιήσαμε ότι ο Δημήτρης βγήκε πρώτος ήταν τόσο συγκινητική, που δεν ήξερα αν πρέπει να βγάλω τα ακουστικά και να τα παρατήσω όλα ώστε να τον αγκαλιάσω, αν πρέπει να χειροκροτήσω ή να φωνάξω! Είμαι σίγουρη ότι η παράνοιά μου ακούστηκε για τα καλά στον αέρα του ΣΚΑΙ.

Καλά θα κάνετε να κλείσετε ένα εισιτήριο για Σαντορίνη του χρόνου και να ζήσετε αυτό που συμβαίνει από κοντά.

Η συναναστροφή μου με αυτούς τους αθλητές μου έχει μάθει πολλά μέχρι σήμερα και κυρίως για το πώς είναι η ζωή μέσα από θετικούς ανθρώπους. Και ξέρετε κάτι; Τί κι αν δεν είμαι freerunner στο σώμα και την τεχνική (που ποτέ δεν είναι αργά, δηλαδή!)… Είμαι freerunner στην καρδιά. Yayyyyyyyy!!!!!

p.s. 1: Θέλω να στείλω τόση αγάπη στον Cory, τον Jesse, τον Nico, τον Anan, τον Patrick, την Emily, τον Pasha, τον Andy, τον Marcus, τον Sergio και τον Frosty… Με την υπόσχεση ότι θα τους ξαναδώ πολύ σύντομα! (προφανώς they won’t understand shit από τα ελληνικά αλλά η πράξη μετράει) !

p.s. 2: Aποφασίσαμε με τον JohnJohn, τον γραφίστα/συνοδοιπόρο/εξαιρετίκ περσονάλιτι , να βάζουμε έναν ανανά πάνω στο artwork κάθε φορά που η εμπειρία είναι μοναδική. Πώς βάζουν την σφραγίδα πάνω στα κρέατα όταν περνούν τον έλεγχο… κάπως έτσι! #enananana

More Stories
p90466660 lowres 1
O Paul Smith και ο επανασχεδιασμός του νέου Mini Recharged