Η Μαίρη και το Λάθος Μαγιό

Κάντε λίγο ησυχία. Τώρα σκεφτείτε ένα γιουκαλίλι. Γκλίνκινγκ Γκλίνκινγκ ακούγεται από το μικρό αυτό κιθαρίδιο και ένα απαλό breeze ‘’ξεσηκώνει’’ τα μαλλιά σας. Το ίδιο με αυτό που φυσάει και στο χωριό μου.

Το σώμα σας έχει αφεθεί στα χερούλια της ξαπλώστρας που σαν άλλη μάγισσα πλανεύτρα σας έχει καταπιεί ενώ το κύμα βρέχει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας…‘’ θα σου παίζω γιουκαλίλι και θα μου φιλάς τα χείλη’’  λέει ο στίχος και σαλιώνετε και λίγο τα δικά σας χείλη  γιατί νιώθετε και  kinda sexy. Ανοίγετε τα μάτια και ξαφνικά….παράσιτα. Το ειδυλλιακό σκηνικό έχει καταστραφεί από την κοπέλα που σαν άλλος raver σήκωσε σκόνη, περνώντας από μπροστά σας και φορούσε τρία νούμερα μικρότερο μαγιό απ’ότι έπρεπε κανονικά, κεντημένο με πολύτιμο λίθο… ‘’ το λάθος μαγιό για βέβαιο πνιγμό’’  ήταν πια το soundtrack του καλοκαιριού.

Τι σου συμβαίνει κόσμε και απλά δεν μπορείς να βάλεις ένα χαλαρό μαγιό, να απολαύσεις απλά το μπάνιο σου και να επέλθει ηρεμία στον αμφιβληστροειδή μας. Πέτρες, παγιέτες, ρουμπίνια, σμαράγδια, ο Στέλιος Ρόκκος, τα πάντα πάνω σε αυτό έρμο το μαγιό, φυσικά κεντημένα από 7 μοναχές παρθένες ένα βράδυ που έριξε χαλάζι στη Μεσσηνία και καταστράφηκε η σοδειά. Κρόσσια, κροκόδειλοι, άλλο animal print στο πάνω μαγιό άλλο στο κάτω. Εμ λεοπάρδαλη εμ ζέβρα.

Κάθε χρόνο τα ίδια. Όχι αγόρια και κορίτσια, το μαγιό δεν θα σας κάνει πιο όμορφους, πιο αδύνατους, πιο ανέμελους και κυρίως καλύτερους ανθρώπους. Το μαγιό δεν είναι η προσωπικότητα σας, που θέλετε να φτιασιδώσετε με όλα τα αστραφτερά. Είναι ένα πανί που καλύπτει τα απόκρυφα, τα οποία as far as I am concerned, αφήστε τα και ελεύθερα, και απλά σας βοηθάει να περάσετε καλά στην παραλία. Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε μαγιό με χρώματα και patterns αλλά ως εκεί. Το χρυσελεφάντινο της Αθηνάς δεν ζει πάνω στα 5 εκατoστά ύφασμα.

Φυσικά η κατάρα της παραλίας συνεχίζεται στο νύχι στο οποίο μπορείς να δεις με λεπτομέρεια και τον λαβύρινθο και τον Πάνα.  Πάντα ασορτί με το ολόσωμο που δεν σε κολακεύει… επειδή καλύπτει περισσότερη επιφάνεια δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό για το σώμα σου. Επίσης μια ερώτηση τύπου ‘’ είναι διάφανο;’’ δεν βλάπτει.

Τα αγόρια από την άλλη έχουν βαλθεί φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, να μας τυφλώσουν, με τα μαγιό χωρίς διχτάκι και πάντα στα πιο stylish χρώματα όπως φούξια, λαχανί και το all time classic λευκό που αναβιώνει το συντριβάνι της πλατείας Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη με όνομα ‘’ το παιδί και το τσουτσούνι’’. Εσείς βέβαια νύχι δεν έχετε αλλά οι πετσέτες με τριφύλλια, αετούς, στεφάνια και όλα τα σύμβολα των ποδοσφαιρικών ομάδων όλων των νομών της Ελλάδος, σας συνοδεύουν σε κάθε εμφάνιση.

Κάπως έτσι και μετά από καιρό θα έλεγα, το Mary and Me έγινε έξαλλο. Το ξέρω ότι μόλις μαύρισα το κάρμα μου, αλλά για εσάς το κάνω…τα είχε πει και ο Leonardo. Όχι το γαλάζιο χελωνονιτζάκι αλλά ο Da Vinci.

Simplicity is the ultimate sophistication. 

 

More Stories
takashi murakami interview 01
Ο Takashi Murakami και η ριζοσπαστική έκθεση “An Arrow through History”