Quantcast

Mary Unplugged

Ήρθε η στιγμή που κάποιος με είπε “ανθρώπινη σκύλα”. Και έκλαψα από το γέλιο. Ήταν ότι πιο αστείο και καμένο μου έχει ποτέ κάποιος. Τώρα θα με πείτε τρελή αλλά ναι ισχύει. Αφενός γιατί συνοδευόταν με το “είσαι μια ανθρώπινη σκύλα, σε συμπαθώ πολύ” και αφετέρου γιατί ισχύει.

Το τελευταίο καιρό το έχω κάψει. Literally. Χρόνια με μελετάω και ακόμα προσπαθώ να με αγαπήσω. Έχω πρόβλημα με τον κόσμο, μερικές φορές δεν καταλαβαίνω πως σκέφτεται και αυτό με μπερδεύει. Παλιότερα θύμωνα πάρα πολύ εύκολα και όλοι καταλάβαιναν ότι είμαι μοναχοκόρη. Μερικές φορές λέω πράγματα απλά για να πληγώσω κάποιον χωρίς να τα εννοώ, όπως όλοι μας. Όταν με πνίγει το δίκιο μου γίνομαι έξαλλη. Θέλω όλα να είναι σε τάξη, ακόμα και οι ανθρώπινες συμπεριφορές. Έχω υπάρξει πολύ αυστηρή με τους φίλους μου. Αυτοί όχι τόσο μαζί μου. Τους λατρεύω. Είμαι ψυχαναγκαστική. Πολλοί δεν με συμπαθούν όταν με πρωτογνωρίζουν, νομίζουν ότι είμαι σνομπ. Δεν είμαι.

Υπάρχουν φορές που κρίνω, επειδή με πνίγει το δίκιο μου. Υπάρχουν φορές που χάνω το δίκιο μου επειδή με πνίγει τόσο πολύ που το εκφράζω με τον χειρότερο τρόπο. Είμαι απόλυτη και όταν ξεγράφω κάποιον είναι για πάντα. Μπορεί να είμαι ευγενική και ανθρώπινη αλλά όταν αποφασίσω ότι κάποιος δεν θα μου φάει άλλη ενέργεια, είναι για πάντα. Πολλές φορές ο κόσμος δεν με καταλαβαίνει γιατί το χιούμορ μου είναι λίγο ειρωνικό αλλά από την άλλη είναι και αυτοί που με αγαπάνε όπως είμαι και ξεκαρδίζονται. ότι μπορεί ο καθένας.

Αυτοσαρκάζομαι όσο μπορώ. Μου αρέσει να γελάω με τον εαυτό μου. Αν μου φερθείς καλά θα σου δώσω το βρακί μου, ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι και τα κλειδιά του τρακαρισμένου μου αυτοκινήτου. Βοηθάω τους φίλους μου με αυστηρότητα και πολλή αγάπη που μερικές φορές δεν την επικοινωνώ σωστά.  Αλλά ξέρουν γιατί με ξέρουν. Αγαπάω τους γονείς μου μόνο με αυστηρότητα αλλά για το καλό τους. Είμαι αυτή η κόρη. Τρελαίνομαι όταν βλέπω τους φίλους μου και τον κόσμο γενικότερα να γελάει. Από μικρή ήθελα να είμαι η ψυχή της παρέας. Αν με πάρεις τηλέφωνο  για οτιδήποτε θα σε ακούσω και θα συμβουλεύσω μέσα από την ψυχή μου. Όσες φορές κι αν χτυπήσει το τηλέφωνο.

Mary_Unplagged3

Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να αποδεχτώ τον κάθε άνθρωπο όπως είναι γιατί δεν φταίει αυτός για ότι κουβαλάει και για το πως μεγάλωσε. Όπως οι γονείς όλων μας. Παλιά δεν μου άρεσε να παραδέχομαι τα λάθη μου, τώρα λεω ευχαριστώ. Έχω φερθεί άσχημα και μου έχουν φερθεί άσχημα. Φίλοι, γκόμενοι, ετσέτερα.

Είμαι τελειομανής και μου αρέσει πάρα πολύ να δουλεύω. Αγαπάω αφάνταστα τη δουλειά μου. Μου αρέσει η ομαδικότητα αν και στον χώρο που δουλεύω αυτό το βρίσκεις παν δύσκολα. Δεν ανταγωνίζομαι κανέναν γιατί βαριέμαι. Ναι υπάρχουν φορές που έχω πει πράγματα πάνω στα νεύρα μου σε συνεργάτες μου, που μετάνιωσα. Όπως και οι συνεργάτες μου.

Παλιότερα σκεφτόμουν αρνητικά και  είχα μάθει να ζω με δράμα και απογοήτευση. Σήμερα όταν απογοητεύομαι απλά προχωράω γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνω. Τον τελευταίο χρόνο έμαθα να έχω εμπιστοσύνη σε μένα, στις δυνατότητες μου και σε αυτό που έρχεται.

Μου πήρε 4 λεπτά να γράψω τα παραπάνω και το έκανα γιατί ένιωσα εξωγήινη. Μπορεί να μην είμαι ο τέλειος άνθρωπος αλλά στην τελική αυτή είναι και η περιπέτεια. Δεν θα με συμπαθήσουν ποτέ όλοι γιατί ακόμα κι αν το έκαναν θα ήταν δυσβάσταχτο, υπερβολή. Με συμπαθώ εγώ. Πολύ. Όπως όλοι θα πρέπει να κάνετε με τους εαυτούς σας.

Μην αφήνεται κανέναν να σας κάνει να νιώθετε μειονεκτικά. Αποδεχτείτε τα μέσα σας και απλά πείτε την αλήθεια για το πως νιώθετε σε όλους τους τομείς. Η αλήθεια είναι δύσκολη, σου δημιουργεί αμηχανία αλλά τα 183 κιλά που φεύγουν από το στήθος σας όταν την λέτε, είναι ανεκτίμητα. Κυρίως πείτε την δική σας αλήθεια.

 

Truly yours

Mother Mary and the words of wisdom #sarcasm

 

More Stories
installation srgm alex katz gathering 2022 23 1
Gathering: Μια ρετροσπεκτίβα του Alex Katz φιλοξενείται στο μουσείο Guggenheim